Sabret canım gelmemesi normal arkadasım 42.haftada doğurdu sen daha 40. haftada değilsin bile. Doktoruna sormadın mı gerekli açıklamayı yapmış olması lazımdıKızlar acil 38+3 deyim 4 gün önce doktoruma tuşe muayenesi oldum yani alttan baktı çatıların gayet güzel normal Doğum için fiziğin kilon uygun 1cmden biraz fazla bi açılman var dedi .. arada kasık ve bel ağrılarım oluyor ama başka bir belirti Yok bebeğim 3500 kg idi gün geçtikçe kilo alıyor ve karnım da aşağı inmedi .. ne yapacağım? Bu kadar bekledim daha sonra da kilosu fazla diye sezaryen olursa diye korkuyorum .. Suni sancı talep edebilir miyim acaba ? Yoksa doktor buna kendimi karar verebilir ?
Canım haklısın ama doktorum bu hafta beklediğini söylemişti hala bir hareket Yok sadece endişem iri bir bebek olması çok hızla kilo alıyor sonra da bana bebek iri normal Doğum yapamazsın derse diye korkuyorum . 1cm den fazla açılman var dedi en son acaba yakın mı ki açıldı çok heyecanlıyımmmm çok sabırsızımmmSabret canım gelmemesi normal arkadasım 42.haftada doğurdu sen daha 40. haftada değilsin bile. Doktoruna sormadın mı gerekli açıklamayı yapmış olması lazımdı
Canm dogum yaptin mi acaba bnm durumumda sana yakn suan 39 hafta oldu bnmkide iri bir bebek 38+3 te konrtole gittim 3775 kg dedi hafta olarkda onden gidiyor o yuzden ben bu zamana kadr olur sanmstm hala belirti yok ne zamn geleck bilmiyorum endise etmeye basladm bayada kilo aliyor cok iri olupta normal doguramzsm diye korkuyorumCanım haklısın ama doktorum bu hafta beklediğini söylemişti hala bir hareket Yok sadece endişem iri bir bebek olması çok hızla kilo alıyor sonra da bana bebek iri normal Doğum yapamazsın derse diye korkuyorum . 1cm den fazla açılman var dedi en son acaba yakın mı ki açıldı çok heyecanlıyımmmm çok sabırsızımmm
Canm dogum yaptin mi acaba bnm durumumda sana yakn suan 39 hafta oldu bnmkide iri bir bebek 38+3 te konrtole gittim 3775 kg dedi hafta olarkda onden gidiyor o yuzden ben bu zamana kadr olur sanmstm hala belirti yok ne zamn geleck bilmiyorum endise etmeye basladm bayada kilo aliyor cok iri olupta normal doguramzsm diye korkuyorum
Suni sancı için allah kolaylık versin.Canım benim hala sancım gelmedi,bu gün randevum vardı yarın suni sancı verilecek sabah .. zaten 4 kg geçince doktorlar risk almamak için sezaryen e alıyorlar bu da ne yazıkki biz hamileleri çok kızdıran ve üzen bir durum oluyor .. madem öyle neden baştan önlem almadınız suni sancı denemediniz diyoruz bunun da cevabını doktorum bana verdi hiç açılma olmadan, rahim duvarı incelmeden suni sancı veremeyiz dedi. Bu gün de kontrolde 2 cm açılma olduğunu rahim duvarının da inceldiğini rahimin hazırlandığını söyledi.. bu yüzden suni sancıyı teklif etti ne yalan söyleyeyim seve seve kabul ettim çünkü haftam doldu .. inşallah seninde gönlüne göre verir Allah
Bende cuma gunu kontrole gidcem canm bakalm ne diyecek eger bnmde haftam dolunca suni sanciyla oluyorsa bnde sezeryan degil normal isterim ama bakalm bnm durumum ne olack sende ins cok suni sanci cekmeden acilman olurda biran once kavusursun bebegine hepimiz icin hayrlisi olsunCanım benim hala sancım gelmedi,bu gün randevum vardı yarın suni sancı verilecek sabah .. zaten 4 kg geçince doktorlar risk almamak için sezaryen e alıyorlar bu da ne yazıkki biz hamileleri çok kızdıran ve üzen bir durum oluyor .. madem öyle neden baştan önlem almadınız suni sancı denemediniz diyoruz bunun da cevabını doktorum bana verdi hiç açılma olmadan, rahim duvarı incelmeden suni sancı veremeyiz dedi. Bu gün de kontrolde 2 cm açılma olduğunu rahim duvarının da inceldiğini rahimin hazırlandığını söyledi.. bu yüzden suni sancıyı teklif etti ne yalan söyleyeyim seve seve kabul ettim çünkü haftam doldu .. inşallah seninde gönlüne göre verir Allah
Canım 40 haftamız doldu 53 cm boyu 3.700 kilosu oldu .. doktor her hafta hızla kilo aldığını söylüyordu zaten ama Hakkını yiyemem doktorum hep normal Doğum olması için bana diretti ve kendi sancımla gelmesini istedi bebeğimin hatta bi ara yalvarmıştım alın artık diye hamileliğe bağlı depresyon yüzünden sanırım ama kabul etmedi normal Doğum olacak sezaryen en son tercih dedi .. yani bebeğin hareketlerinde de azalma olduğu için riske atmanın doğru olmadığına karar verdik ..Suni sancı için allah kolaylık versin.
keşke kendi sancını bekleseler 40 a kadar kaç kilo olmuş olur bebek ?
normal doğum olmaz mı diyorlar
allah yardımcın olsun
Canım benim amiiin tüm hamileler için inşallah kolay bir süreç olur inşallah sancın gelir yada en azından gittiğinde açılman olmuş olur .. Ama kendi sancın gelmez ise de üzülme ne olursa olsun şartlar müsaitse direk sezaryen i tercih etmek yerine suni sancı da olsa normal doğumu dene derim .. Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin .. şu mübarek Ramazan ayında.. bol bolda hurma yemeni her gün sıcak duş almanı öneririm ..Bende cuma gunu kontrole gidcem canm bakalm ne diyecek eger bnmde haftam dolunca suni sanciyla oluyorsa bnde sezeryan degil normal isterim ama bakalm bnm durumum ne olack sende ins cok suni sanci cekmeden acilman olurda biran once kavusursun bebegine hepimiz icin hayrlisi olsun
Canım çok haklısın fakat alıyor işte herkesin hamileliği farklıdır benimki de böyle oldu .. 3.700 kilosu ve 53 cm boyu .. üstelik acele etmemizi sağlayan bebeğimin hareketlerinde azalma olması .. yoksa doktorum bekleyecekti.. tabi ben çok istemesem de o bekleyelim dedikten sonra ben de hayır diyemezdim . 9 aydır aynı doktora gidiyorum ve çok memnunum .. bulunduğum yerdede başarısı ile çok sevilen bir doktor .. azıcık bir şüphem olsaydı kabul etmezdim ama herşeyi çok mantıklı bir şekilde açıklıyor ve uzun uzun anlatıyor .. doktoruma da güveniyorum kabul ettim ..hersey normalse 42. haftya kadar yolu var. son haftalarda bebek çok kilo almazmış diye duydum. kendi sancın gelmeden suni almamaya çalış. doğum önce kendi seyrinde başlasın.
Amin canm cok saol hepimiz icin kolay olur ins dedigin gibi bende normal olmasi taraftariyim bakalm sonuc ne olack onerin icinde cok saol uygulamaya caliscm :)Canım benim amiiin tüm hamileler için inşallah kolay bir süreç olur inşallah sancın gelir yada en azından gittiğinde açılman olmuş olur .. Ama kendi sancın gelmez ise de üzülme ne olursa olsun şartlar müsaitse direk sezaryen i tercih etmek yerine suni sancı da olsa normal doğumu dene derim .. Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin .. şu mübarek Ramazan ayında.. bol bolda hurma yemeni her gün sıcak duş almanı öneririm ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?