38+3 ama bebek inmemiş

denizer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2008
34
0
44
Merhaba 38+3 haftlık hamileyim, bugünkü muayenemde doktor bebeğin inmediğini ve bu haftadan sonra da inmeyeceğini, beklemeyip sezaryanla alınmasını önerdi ne dersiniz. Fikri olan varmı?

canım benim doktorun haklı eger bebek inmediyse normal dogum acılma olsa bile gerceklesmiyor bebek dogum kanalına girmiyo benim bebek asagı inmemişti ben normal diye tutturunca tam 15 saat sancı cektim ve sonunda dr sezeryan yaptı yani senin için uygun olan sezeryandır yinede sen ve dr un biiliropuyorumnanaktan

canım benimde 38. haftam ve bebeğim bir türlü dönmedi suyu da az olunca banada beklemeye gerek yok biran önce alalım dedi cuma günü salı günü tekrar gidecem bakalım sezeryan hiç mi hiç istemiyordum ama ne yapalım bebişlerimiz için böylesi iyiyse yapacak bişey kalmıyo hayırlısı diyelim sıkma canını ve dr na güven derim

yorumlarınıza teşekkür ederim. ben normale hazırlandığım için şimdi bu fikre alışmak zor geldi.

Merhaba Denizer,
Bu tür durumlarda normal doğum diye zorlamaya gerek yok. Normal doğumun bir çok artısı olmasına rağmen bu tür durumlarda (ki bu sorun bile değil, tahmin ettiğim üzere bebek sürekli kontrol altında) sezaryan kaçınılmaz oluyor. Sezaryana ne kadar karşı olsamda bu tür durumlar için ideal çözümdür fakat ülkemizde kolay olduğu için seçilen bir yöntem. Avrupda bu özel durumlar dışında sezaryana hemen hemen hiçbir kadın doğum uzmanı sıcak bakmıyor. Lakin senin özel bir durumun var... Lütfen panik yapmayın hekimlerimiz şahsi görüşüm en doğru seçeneği sunmuşlar size... Rahatlayın ve artık doğuma hazırlanın...

Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmen dileği ile....

slm kızlar, başlığı okudum, panik yapma arkdaşım druna güven, 2 haftan kalmış son haftalarda döner mi bilmiyorum ama bu çok düşük bi ihtimal, hayırlısıyla sezeryanını ol, allah kurtarsın cnm benim, hayırlı doğumlar

bugün itibariyle 40+4 oldum, 39+5 de kontrolüm vardı fakat bebeğim hala aşağı inmemişti.

yani illa inmicek diye de bişey yok bence, eğer normal istiyosan bence biraz daha beklemelisin,

evet biliyorum beklemek çok zor, hatta şu an bunu benden daha iyi kimse bilemez, ama normal doğum istiyosan katlanman lazım,

ama bir de şöyle bi durum var, ben bu kadar beklememe rağmen normal doğurabilcek miyim? o da belli değil, belki de sezaryen olacağım.

ama en azından ben sonuna kadar bekledim diyebileceğim ilerde. bi pişmanlığım olmayacak bu konuda

benim tavsiyem eğer her şey normalse en azından 1 hafta daha beklemen

Çok Teşekkür ederim. Artık daha rahat hissediyorum. doktorların son anda bir bahane üretip sezeryan yaptıklarını düşünüyordum. o yüzden pek inanmak stemedim...ama bebeğide riske atmaya gerek yok.. doktoruma da güvenmek zorundayım...

haklısın canım. görünen o. doktoruma güvenmekten başka çarem yok teşekkür ederim ..

işte bende sizin gibi düşündüğüm için panik yaşadım. doktor suyumun azaldığını ve beklememin riskli olacağını söylüyor.sezeryanan fikrine kendimi alıştırmaya çalışıyorum ..

işte bende sizin gibi düşündüğüm için panik yaşadım. doktor suyumun azaldığını ve beklememin riskli olacağını söylüyor.sezeryanan fikrine kendimi alıştırmaya çalışıyorum ..

eğer suyunuz azaldıysa beklemek tehlikeli tabi, riske atmayın bebeğinizi, benim herşeyim normal olduğu için bekleyebildim.

bebeğiniz sağlıklı olduktan sonra doğum şekliniz önemli değil, her şey onların sağlığı için

merhaba deniz hanım
sanırım zorunlu sezeryan gibi bir durum var ve bence riske atmayın
9 ay ne zorluklar çektiniz karnınıza taşıdınız
2 sene mi verdim bu uğurda ve evlat sahibi olamadım yuvamda dağıldı
siz en güzel sahip olmak üzeresiniz
Allah korusun indi mi? inecek mi? bekleyeyim ben derken çok daha kötü sonuçlar çıkabilir karşınıza
Allahım korusun tabi
eğerki doktorunuz sezeryana karar verdiyse ve gördüğüm kadarıyla suyum azalmış demişsiniz kesinlikle ertelemeyin.
diğer doğanlar yada dönenler gibi şanslı olayabilir yavrunuz....
ömür boyu vicdan azabıda çekebilirsiniz lütfen doktorunuza kulak verin
bebeğinizi ve kendinizi riske atmayın:asigim:
hayırlı doğumlar dilerim:Saruboceq:

Ben yazana kadar doğurmadın umarım
Bekleme be canım.Sezeryan o kadar kötü değil,valla epidural oldum,ameliyathaneden döndüm,bir kere bile ağrı kesici butonu kullanmadım,akşama kalmadan ağrı kesici butonu kaldırdılar ve hissetmeye başlar başlamaz da fink attım hastane koridorlarında.
Tabii ki normal doğum en istenileni ama herkesin şartları uygun olmayabiliyor.Benim bebeğimin göbek kordonu plasentaya yandan bağlıydı,sezeryan olacağı baştan biliniyordu,belki o fikre alıştığım için zor gelmedi bana
Beray sezeryan bebesi,onun arkadaşı da sezeryan oluversin,üzme kendini..Güzel haberlerini bekliyoruz,Berayla seni öpüyoruz opuyorumnanaktan

yok doğurmadı kaydirigubbakcemile3
yinede bekleyenler var bekle diyenler var. kafasını karıştırıyorlar. birde doktorların hep bir bahane bulup sezeryan yaptığı görüşü var... hayırlısıyla gelsinde beraya defneye aras'a arkadaş geliyo :ecrin_bebek:
:asigim:

benim bi arkadasada öyle dediler 1 bucuk hafta bekledi gelmeyince sezeryanla aldilar...daha fazla bekleyemeyiz bebege zarar demis

bende suanda 37+4 haftalik hamileyim, benimde bebek inmemis henuz. cuma gunu ultrasonla bakacaklar neden inmedi diye. ama ben yurtdisinda oldugum icin sezeryana karsilar burdaki doktorlar ve o yuzden beklemek zorundayiz. tabi hersey normalse.
senin suyun azaldiysa eger zararli olabilir, ve mesela suyumuz geldi diyelim, bebek inmediigi icin acil sezeryana aliyorlar.
yoksa son gune kadar bekliyorlar burda..
bakalim bizim icin en hayirlisi olsun artik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…