37 yaşımdayım hamilelik düşünüyorum yada olabilirim.çomu geç kaldım?

aygun2008

Guru
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2008
2.265
34
358
selamlar..
arkadaşlar ben 37 yaşında 14 yaşında bir erkek çocuk annesiyim.
şimdiye kadar 2.çocuğu hiç düşünmedik,eşim bir süre işsiz kaldı derken hastalık geçirdi birkaç sebepten dolayı düşünmedik.
fakat bu aralr sürekli aklımı kemiriyor yaşım geçiyor bir tane daha olsamı acaba diye.
eşim ve oğlumda istemeye başladı derken 2 3 gündür korunmuyoruz bu ay hamile kalma şansım var sanırım.
sormak istediğim yaş 37 doğum 38 de olur çokmu geç kaldım acaba risklimi bu yaşlar hamilelik için.?
lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz benim gibi geç yaşta hamile olan arkadaşar varmı?

Bende 38 yaşımın sonlarına doğru evlenmişdim 39da hamile kaldım 40 ında doğurdum kızımı bir olumsuzluk yaşamadım allaha şükür bence geç değil niye geç olsunki

Bende 38 yaşımın sonlarına doğru evlenmişdim 39da hamile kaldım 40 ında doğurdum kızımı bir olumsuzluk yaşamadım allaha şükür bence geç değil niye geç olsunki

sağol canım yaa,birazcık olsun ferahladım ne bilim şöyle söyliyim saçlarımda büyük oranda beyazlar var her ay boyutorum boya yapabilevekmiyim bir zararı olurmu?yaştan dolayı bir risk olurmu vede çocuk okula başaldığında biz 45 falan olcaz keşke daha önce düşünseydim.
dilk doğumum çok zor olmuştu doğumdan korkuyorum. sezeryen istesem olurmuki?

canım saçını boyatmayacaksın benimde vardı beyazlarım boyatmadım sezeryan olabilirsin yaşdan ötürü yaşını çok göstermeyen bir insansan okadarda problem olacağını sanmıyorum çocuk büyüdüğünde

benim bir tanıdığım 37 yaşında ilk bebeğini dünyaya getirdi, şimdi o bebek bir buçuk yaşında ve yeni bir bebek daha bekliyorlar
inşaAllah siz de sağlıkla ikinci bir yavruyu alırsınız kucağınıza...

canım çok sağol içim ferahladı iyi dileklerin için duan için çok çok sağolasın...

canım benim kayınvalidem görümcemi 45 yaşında doğurmuş..senin yaşın çok geç değil bence..sadece yaş farkları fazl aolduğu için kardeşler bişey paylaşmazlar..herşey gölünce olsun

canım benim kayınvalidem görümcemi 45 yaşında doğurmuş..senin yaşın çok geç değil bence..sadece yaş farkları fazl aolduğu için kardeşler bişey paylaşmazlar..herşey gölünce olsun

evet canım yaa oğlum 14 yaşında am çok istiyor anne diyor eve bir neşe gelir ben büyüdüm artık sen evde yalnız kalma diyor,ben onua odamda bakarım diyor

Maddi açıdan çok çok zorlanma olmayacaksa düşünmeyin bile.. Hemen hamile kalın hele de yavrunuz da istiyor. Ben olsam asla ikiletmezdim

benim annem 38 yaşında doğum yaptı ozamanlar ben 18 yaşındaydım kardesimle aramızda biraz yaş farkı var ama olsun bence mümkündür insallah sizinde olur

kızlar folik asit diye bişey varmış hamile kalmadan 3 ay önce başlanmalıymış e ben şimdi kaldıysam geçmi kaldım?hemen yarın doktaramı dgitsem folik asit için yoksa adetimin geçmesinimi beklesem bana yardımcı olabilecek varmı lütfen yada yarın sağlık ocağınamı gitsem
kısacası folik asit kafamı karıştırdı:18:

Yok cnm yaaa gec kalmış sayılmazsın..Sadece düzenli dr kontrolü gerekiyor..O da zaten mutlaka yapacağımız bişey.Gecen ay bi akrabam senin gibi 2.çocuğunu doğum yaptı.Hemde 36 yaşında..Folik asite gelince evet kullanmak gerekliymiş.Bende bebiş istediğimden kullanıyorum.Bence bekleme adetin bitmesini.Yarın alıp kullanmaya başla.Allah gönlüne göre versin...

sağol canımbenim Allah hepimizin gönlüne göre versin..
canım benim bu ay hamile olma ihtimalim varda korunmuyoruz bu ay yani adetime şu an 10 falan var yarın kadındoğum doktırunamı gitsem yoksa aile doktorunamı folik asiti sonuçta kendi başıma almam demi?ben zaten adet gecikmesinde gitcektim doktorada foklik asit olayı kafamı karıştırdı canım..

selamlar kızlar..
bugün kadın doğum doktoruma gittim,karnımdan ultrasondan baktı bi sorun yok dedi yumurtalıklar çalışıyo dedi.
bide kan testi şeker böbrek karaciğer hepsine baktı çok şükür iyi çıktı hafif bi kansızlık gördü,ona demir ve folik asit içeren bi hap verdi adı santafer fort günde 2 tane içecekmişim..
yalnız günde 1 mi 2 mi onu tam çözemedim eczaneden 2 tane diye söylediler doktor bana sanki 1 tane dedi gibi geldi,ben yanlış anladım heralde
neyse kızlar bir sorunum daha var benim erkek kardeşimde miyopati kas hastalığı vardı vefat etti
bende çok korkuyorum acaba benim çocuğumdada çıkarmı diye doktora onuda sordum genetik çıkabilirde çıkmayabilirde dedi
kafama bide onu takar oldum Allah ım hhepimize sağlıklı bir bebek versin inşallah..

merhaba benim eşimi annesi 52 yaşında doğurmuş menopoza girdim zannettim 4 aylıkken öğrenmiş hamile olduğunu o yüzden yaşın çok erken ben 28 yaşındayım daha yeni evlendim bebek istiyorum.

merhaba benim eşimi annesi 52 yaşında doğurmuş menopoza girdim zannettim 4 aylıkken öğrenmiş hamile olduğunu o yüzden yaşın çok erken ben 28 yaşındayım daha yeni evlendim bebek istiyorum.

Allah sana en yakın zamanda sağlıklı bir bebek versin inşallahh..
hepimize versin..

annem 8 sene önce 38 yasında doğum yaptı. Bazı sıkıntılar oldu ama yaşla ilgili değildi. Sağsalim doğdu kardeşim çok şükür 3e gidiyor şimdi :) Annenin yaşı ilerledikçe bir takım riskler artıyor göz önünde bulundurmak lazım. Hamile kalmadan önce gidip dr la istişare yapın derim. Hayırlısı olsun.

Son düzenleme:

sağol canım
doktora gittim ben genel kontrol yapıldı herşeyime bakıldı sorun yok dedi hamlelik için dedi hatta tebrik etti beni..
bakalım bekliyorum daha adetim 1 kasımda..

Son düzenleme:
sağol canım
doktora gittim ben genel kontrol yapıldı herşeyime bakıldı sorun yok dedi hamlelik için dedi hatta tebrik etti beni..
bakalım bekliyorum daha adetim 1 kasımda..

Canim konu eski ama sen o günden beri neler yaşadın?
Ben de bebek dusunuyorum bu yaşta :)
Senin yaşınla ilgili sıkıntıların oldu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…