Premature Bebekler 37 haftalık bebegimi dogurmak zorundayım KORKUYORUM....

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

pericous

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
66
1
86
40
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
37 haftalık hamileyim. pazartesi günü gittigim kontrolde bebegimin göbek kordonundan yeteri kadar beslenemedigini ve yüksek risk gebelik durumu oluştugunu ögrendim. öyle üzgünüm ki 30 eylül cuma günü sezeryanla bebegimi alıcaklar 4 tane igne vuruldum akcigerlerinde bir problem olmasın diye. 2 gecedir uyuyamıyorum. karın cevresi küçükmüş 10 günde sadece 5 günlük büyüyebilmiş. doktorum anne ben burda hiç rahat degilim diye alarm veriyor bize diyor. 37 haftalık olmasına ragmen sadece 2300 kg olabilmiş. çok korkuyorym. küveze alınırmı diye sordugumda hiç belli olmaz dogum sırasında ne olacagı dediler.
arkadaşlar buna benzer bişey yaşayan varsa lütfen içimi rahatlatacak bişeylere ihtiyacım var....
:14:

yınede cok şanslının eşimin arkadasının hanımı 30 haftalıkken göbek bagından beslenmeyı bırakmıs aylarca hastanede yattı en son almak zorunda kaldılar ama cok kucukdu yınede suan masallah gayet ıyı ve onu9 aya basar basmaz aldılar üzülme stres yapma dualarım senınlee:nazar:

Merhaba arkadaşlar,
37 haftalık hamileyim. pazartesi günü gittigim kontrolde bebegimin göbek kordonundan yeteri kadar beslenemedigini ve yüksek risk gebelik durumu oluştugunu ögrendim. öyle üzgünüm ki 30 eylül cuma günü sezeryanla bebegimi alıcaklar 4 tane igne vuruldum akcigerlerinde bir problem olmasın diye. 2 gecedir uyuyamıyorum. karın cevresi küçükmüş 10 günde sadece 5 günlük büyüyebilmiş. doktorum anne ben burda hiç rahat degilim diye alarm veriyor bize diyor. 37 haftalık olmasına ragmen sadece 2300 kg olabilmiş. çok korkuyorym. küveze alınırmı diye sordugumda hiç belli olmaz dogum sırasında ne olacagı dediler.
arkadaşlar buna benzer bişey yaşayan varsa lütfen içimi rahatlatacak bişeylere ihtiyacım var....

cnm 37.hafta küçük bir hafta değil...şükür büyük haftadasın korkmana gerek yok bence..şu durumda karnında durması daha tehlikeli.

tehlikeli zamanları geçirmişsiniz zaten 37.haftalıktan korkmaya gerek yokki.küvezede girse aylarca yatacak hali yok.bir iki gün girsede önemli değilki canım,üzülme sağlıkla doğsun nasıl olsa kilo alır.

canım 37 hafta gayet iyi.
arkadasım 37. haftası bitmeden keyfi sezeryan olup bebeğini doğurmustu. icini ferah tut. cok iyi olacak bebeğin

Merhaba arkadaşlar,

Pericous,hiç korkma çünkü benim oğlumda 36 hafta 3 günlükken sezeryanla alınmıştı.Göbek kordonundan ayrılmış ve ıyı beslenemiyor,doğdu
ğunda daha ıyı beslenip toparlanacak demişti doktorum.Oğlum küveze alınmamıştı kilosu 3.230 kg dı.
Hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah.

canım hiç üülme arkadaşlarında dediği gibi 37 hafta çok erken değil.ben oğlumu 31 haftalık kızımıda 35 haftalık doğurdum.üstelik oğlumda ciğerlerini geliştiren iğneyi bile yapmaya fırsat kalmadan acilen doğuma aldılar.ama yinede çok şükür küvözde 1 gün kaldı.o da solunumunu takip etmek için tedbiren.kilosu az olursada endişelenme oğlum 1.5 kilo doğdu.şu anda 4,5yaşında ama 23 kilo.sağlıkla gelsin bebeğin inşallah.

Selam canımmm.Benim kızımımın da 36+6 haftalıkken gelişimi durdu.2 hafta daha bekledik ama gelişmedi.Doktor bi kontrolde dedi ki yarın sezeryana alıyorum seni. Ben normal doğum yapmak istiyodum. Çooook üzüldüm.Bana nee ben sezeryan istemiyorum dedim doktora.Doktor dedi ki önemli olan şu an bebek.Şu an çok küçük ve normal doğumda strese girer, kakasını yapar, enfeksiyon kapar ve küveze koymak zorunda kalırız. Tamam dedim.Ertesi gün sezeryan oldum. 2900 gr. 49 cm doğdu kuzum. Şimdi 13 aylık :)) Birazcık zayıf ayına göre ama sağlıklı ya önemli olanda o. :) Yani 37 hafta erken bi dönem değil, ama senin kuzun daha zayıfmış benimkinden.Olsun sütünle bol bol beslersin sende.Benimki 15 dk da bir acıkıyodu :))

canım haftanda gayet iyi,bebeğinin kilosuda.üstelik iğneni de olmuşsun.zaten 37.haftadaki bir bebeğin büyük ihtimalle ciğerleri gelişimiştir korkma.benim ikizlerim 33 haftalık doğdular.biri 1900 diğeri 1660 gr.dı.şimdi 16 aylığız ve hiçbir eksiğimiz yok çok Şükür.sen kendini ve bebeğini Allah'a emanet et.hayırlısı olsun İnşallah.

bence fazla endiselenip bosuna strese girme,bebegin kilosundan cok gelisimini tamamlamasi daha onemlidir ve bebeklerin 36.haftalarinda butun organ gelisimleri tamamlaniyor,son 4 haftada hizli bir sekilde yag depolamaya yani kilo almaya basliyorlar.

ben de 36.haftamda gebelik zehirlenmesinden dolayi acil sezeryana alindim,bebegim son 3 hafta cok az beslenmis ve sadece 2 kilo 150 gram dogdu,ama gelisimini tamamlamisti ve hicbir saglik problemi yoktu,1 gun kuvez de kaldi ,onlem acisindan ,17 gun de hastahane de kaldi,biraz kilo alsin eve oyle gonderelim dediler,meme ememiyodu zaten kucuk oldugu icin,tabi ki zor bir surecti ,o anlarini tekrar yasamak istemem ama hastahanede kilosu normal olupta cigerlerinde ya da baska saglik problemleri olan bebekleri dusununce sukrediyorum halimize,sonra zaten hizli bir sekilde kilo aldi..suan yasitlarini kilo da yakaladi ,boy da ise gecti..

varsin kucuk olsun ama saglikli olsun insallahh

Merhaba arkadaşlar,

rabbim büyük canım inan sen içini ferah tut bebeğini sağlıla kucağına alacaksın inşallah.iyi düşünmeye gayret et çünkü seni hissediyor herşeyinle.ona bişey olmayacak ve sen onun kokusu alacaksın canım...

canlarm hepinize cok teşekkür ederim inananın içim biraz olsun rahatladı bakalım yarın son kontrole gidiorum inşallah cuma günüde doguma

selam bayanlar ben filiz aranıza yeni katıldım arkadaşım 37 haftalık hamilesin ve korkuyosun.ben 36 haftalık hamileydim bebeğim çok aşadaydı ve zayıftı 2cm açılma vardı dr gittiğimde apar topar doğuma aldılar normal doğuramayınca sezaryenle doğum yaptım (epidural sezaryen tavsiye ederim sanada) bebeğim doğdu ve ağlamadı mosmordu ve minicikti.hemen küvöze aldılar inanki yaşaması bile mucizeydi 2800gr doğdu.1hafta kaldı küvözde taburcu olduğunda 3200gr dı.ve şu anda 6 aylık ve Allaha şükür son derece sağlıklı.küvözde kalan bebekten korkma inan ki öyle bir gelişiyor ki maşallah.hiç kendini sıkma inan ki büyüttüğün kadar zor değil.Allah sağlıkla hayırlı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah.:71::71::71:

sakın üzülme benim ikizlerim şu an 32 haftalık ve keşke bizde 36. haftaları falan görebilsek senin tek olması yine de avantaj ikiz olduğunda son haftalarda daha az gelişiyorlar ve buna rağmen 36 haftanın sonunda alınacaklar ciğer geliştirici iğnlerini de yapmışsın hiç korkma dua et gerisi takdiri ilahi allah ne yazdıysa onu görücez hepimiz allah herkese sağlıkla kucağına almayı nasıp etsin

canım hiç endişelenme strese hiç gerek yok 37 hafta çok iyi bir hafta gelişimini tamamlamıştır küvöze bile gerek kalmaz ben 26 haftalık 780 gr ağırlığında doğum yaptım 75 gün küvözde kaldı sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah

canlarım hepinize cok teşekkür ederim. sizin sayenizde bu gece 3-4 saatte olsa uyuyabildim. ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN KİMSEYİ EVLADIYLA SINAMASIN.

Bencede korkma...Benim ikizlerim 29 hafta 6 günlük doğdular.biri 1450 diğeri sadece 1000 gr dı.2 ay küvözde kaldılar şuan kızlarım 4 yaşında ve beni canımdan bezdiriyolar:))) çok hareketli ve yaramazlar..37 hafta korkulacak bi durum değil...sağlıkla alıcaksın kucağına hiç merak etme..

arkadaşlar suanda hastanedeyim ve herşey cok iyi ben iyiyim bebegim cok iyi.. kuveze falan alınmadı. herşey yolunda emiyruz uyuyoruz allah izin verirse yarın taburcuyuz. bana destek olan tüm arkadaşlarıma binlerce kez teşekkürler. allah kimeyi darda bırakmasın.

Back
X