Merhaba,geçmiş olsun öncelikle. Şuan ki durumunuz nedir acaba? Herhangi bir gelişme oldu mu durumunuzda acaba? Ben de 21. Hftaya kadar plasenta previa tanısı almıştım,sonrasında yavaş yavaş yukarı çıktı. Bunsüreçte rahimde kanama alanları vardı ama kanamam hiç olmamıştı. Sanırım sizde de olmamış,bu büyük bir şanstı bizim için. Ama şuanda da önde duruyor,normal gebeliklerde olması gereken yerde değil. Doktorum sanırım tüp bebek olduğu için en başından vajinal doğumu desteklemiyordu,üstüne plasenta durumu olunca tamamen sezaryene odaklandık. Bildiğim kadarıyla plasentanın aşağıda olması vajinal doğumda pek istenmeyen bir durum. Çok yakın arkadaşımın da 8.ayda fark edilmişti plasenta previa olduğu ve sezaryen yapılmıştı. Ona rağmen doğum sırasında kanamasının normalden fazla olduğunu söylemişti. Bu durumda sanırım riske atmamak en doğrusu olacak. Hayırlı doğumlar diliyorum,sağlıkla bebişinize kavuşun inşallah
ben de 38+1 deyim. Maalesef plasentam yaşlanmış durumda bu da bebeğimin son zamanlarda kilo almasını yavaşlattı. Doktorum 39+3 e kadar tutmaya çalışacak ve kesinlikle sezaryen ile doğum yapacağım.