• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 37 gunluk bebegim almasi gereken kilo almiyor sizce sorun nerede?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

turab571

Hedef 51 kg
Kayıtlı Üye
31 Mart 2010
1.828
209
363
İstanbul
merhaba arkadaslar
birinci ayini dolduran bebegimi ilk kontrol icin doktora goturdugumuzde cok az kilo almis oldugunu ogrendik.doktor anne sutunu arttiralim dedi ama ben sutumun iyi oldugundan eminim. ardindan aldim bebegimi saglik ocagina goturdum dedim hemsire hanim benmi emzirmeyi bilmiyorum sutum mu yok bebek mi ememiyor? sagolsun cok yardimci oldu sutume bakti, kendi ozel teknigi ile sagdi ve fiskiriyor sutun cok guzel dedi bir kac dk bebgi emzirdim oda iyi hos. bana bir kac dikkat etmem gereken seyi soyledi.
sonra dikkat ediyorm bizimki birazcik emiyor sonra memede uyuyakaliyor durtmelerime oksamalarima bir sure tepki veriyor emiyor zor ser sonra hicbirsey onu etkilemiyor. bir haftadir gunde iki defa kendi sutumu sagip biberonla veriyorum onu bir guzel iciyor kolay geldigi icin. 100 ml i icince en az 3 saat araliksiz uyuyor. memeyide emmeye devam ediyor bu arada. meme emdigi zaman ise saat basi 20 dk tembel tembel memede kalip tekrar uyuyakaliyor. ne yapacagimi sasirdim gunde iki defa biberonla vermem memeyi birakmasina sebep olurmu ? bir haftadir ikisini bir arada aliyor calisan anneler nasil yapiyorlar arada sagip verme sutu azaltirmi?

selam,çene kasları daha gelişmediği için tembellik yapıyo belliki :) sağmak mecbur kalmadıkça iyi bir fikir değil..benim oğlum prematüre doğdu ve küvezde biberonla beslenince meme almadı,bi süre biberona sağdıktan sonra sütüm kesildi gitti :( çocuğun çekmesi ile pompanın çekmesi çok farklı..sağıp vermek onu hepten tembelliğe alıştırır gibime geliyo..hastanedeyken yalancı meme vermişlerdi ilkten yadırgadım ben düşünmüyodum çünkü , ama hemşire çene kasları gelişsin diye dedi..gerçi beni emmediği için gereksiz oldu...aldığı kilo ortalama 800 gr olmalıymış ve eğer minumum 500 gr almıyosa bi ayda ortalama olarak, o zaman nedenlerini araştırırz demişti oğlumun doktoru..bunlar tabiki benim tecrübelerim, siz yinede sağlık personelinin sözünden çıkmayın bence..en kısa zamanda yoluna girer bence geçici bi durum...üzmeyin kendinizi

bebeğiniz kaç kilo doğdu ve 1 ayda kaç kilo aldı. zaten ilk ay bebekler 300 gram falan alıyor. o kadarda kilo almadımı yani

canım benimde 4.5 aylık bi oğlum var.doğduğunda sütümüz çok fazlaydı bitiremiyodu kalanını sağıyodum bir süre sonra göğüs uçlarım yara oldu emziremedim sağarak biberonla verdim daha sonra 2 aylık olana kadar güzel emiyodu ilk başta biberona alıştığı için tembelleşti ve emmemeye başladı haliyle kilo da alamadı şimdi hala zar zor birazcık emziriyorum ama mama takviyesi yapıyoruz az emdiği için sütüm de azaldı biberonla çok verme derim gerçekten tembellşiyolar sık sık da olsa emzirmeye devam et birazcık daha büyüyünce daha kuvvetli emecektir ve kilo alımı düzelecektir

evet bence de biberona alışıyorlar. hem sağınca da süt azalıyor ve memeucunda yaralar oluyor. bebek emdikçe süt artar. ben öyle biliyorum. hiç kilo almadıysa başka bir problem olabilir ama üzülmeyin gerçekten her şey yoluna girer. bebekler zaten memede uyumayı çok sever. farklı bir rahatsızlığı olabilir,devam ederse test yaptırın derim ben. benim karşı komşumun bebeği de kilo almadı hiç hemen mama ve biberona başladılar,sütü de azdı onun ama.meğer idrar yollarında iltihap varmış bebeğin. kilo almasını engelliyormuş. ama ne ateşlendi ne de huzursuzlandı bebk.bence bi araştırın devam ederse .. ama gerçekten endişelendirmek için söylemedim.içiniz rahat olsun..

bebeğiniz kaç kilo doğdu ve 1 ayda kaç kilo aldı. zaten ilk ay bebekler 300 gram falan alıyor. o kadarda kilo almadımı yani

yeni dogan bir bebegin gunluk 30 ile 40 gram almasi gerekiyor bizimki ortalama 22 aliyordu. ama gecen hafta gunluk kilo alimi iyiydi tabi biberonla verdigim sutler sayesinde gunluk 42gr almis bu haftada biberonla sut vermeden deniyorum. minimumun altinda oldugu icin endiselendim insaallah toparliyoruz artik.

tesekkurler arkadaslar ben artik sadece emziriyorum bakalim biberon riskini goze almak istemiyorum. her gik demesinde veriyorum memeyi boylesi ikimizin icinde daha iyi. o biberonu icerken biberondan kiskaniyorum kizimi.

benim kızım 3 aylıkken emmeyi bıraktı..bende işe başlamıştım ve o 11,5 aylık olana kadar sadece sağdım..sonrada kestim anne sütünü..ben işe başlayınca bebeğim çok az kilo aldı..uyurken bile süt veriyordum artık stresten ve o şekilde biraz kilo aldırdım..ara sıra sütünü sağmanla azalmaz..ben avent manuel kullandım..düzenli süt sağdığımda sütüm artmıştı..nede olsa sağarkende emzirmeye devam edeceksin..o seni emdikten sonra uykuya daldığında göğüsleri sağ ve boşalt bence...o sütüde sonra bebeğine verebilirsin..doktorlar uyurken beslemeyi tavsiye etmiyorlar ama ben bu şekilde anca kızıma kilo aldırabilmiştim malesef:(..

benim kızım 3 aylıkken emmeyi bıraktı..bende işe başlamıştım ve o 11,5 aylık olana kadar sadece sağdım..sonrada kestim anne sütünü..ben işe başlayınca bebeğim çok az kilo aldı..uyurken bile süt veriyordum artık stresten ve o şekilde biraz kilo aldırdım..ara sıra sütünü sağmanla azalmaz..ben avent manuel kullandım..düzenli süt sağdığımda sütüm artmıştı..nede olsa sağarkende emzirmeye devam edeceksin..o seni emdikten sonra uykuya daldığında göğüsleri sağ ve boşalt bence...o sütüde sonra bebeğine verebilirsin..doktorlar uyurken beslemeyi tavsiye etmiyorlar ama ben bu şekilde anca kızıma kilo aldırabilmiştim malesef:(..

Sizi tebrik ediyorum aylarca sutu sagarak vermek hemde manuel bir pompa ile taktire sayan bir davranis. annelik boyle birsey iste. o masum bebegin beslenmesinden sorumlu olmak insani bazen strese sokuyor.
benim kizimda 3 aylik oldu simdi 6 kilo kilosu normale donuyor artik. artik sutle ilgili bir sorunumuz kalmadi cok sukur.
6 ayi tamamlarsak ek gidayada baslayinca tamamen rahatlayacagim. doydumu doymadimi sut yetermi yetmezmi dusuncesi insani uzuyor. Kizim emdikten sonra goguslerim bosalinca bir dahaki acikma vaktine kadar dolarlarmi diye endiseleniyordum. artik yavas yavas bu endiselerden kurtuluyorum.

canım daha 1 aylıkmış.. bence çok kafana takma.. sık sık emzir hem sütün çoğalır hem çenesi güçlenir.. mesela 2 emzirme arası 2 saat olsun ve 1 emzirme süresi yarım saatten az olmasın... benim kızım prematüre oldu o yüzden çok güçsüzdü iki çeker uyurdu ben de telin saatini kurar her 2 saatte emzirirdim.. ve yarım saatten önce bırakmazdım doydu diye.. arada uyur çenesine dokunarak uynadırırdım... çenesine dokununca uyanmayınca omuzlarına çimdik atardım yavaşca... öyle öyle çenesi güçlendi 4 aylıkken falan normal bebek gibi emmeye başlamıştı.. bence biberona alıştırma.. sonra emmek istemez...

selam arkadaşlar ben ilk oğlumu 4 aylıkken bırakıp işe başladım bende gün içerisinde sütümü sağıp iş dönüşünde oğluma içiriyordum.biberonla içmeye alıştı bu şekilde bi dahada memeyi aldıramadım.akşamlarıda sağdım gecede..hal böyle olunca uyku uyumak hayal olmuştu bana ama bıkmadım direndim.sütüm eksilmedi hiç sağmayı bıraktığım halde 3 yıl sütüm geldi.

merhaba arkadaslar
birinci ayini dolduran bebegimi ilk kontrol icin doktora goturdugumuzde cok az kilo almis oldugunu ogrendik.doktor anne sutunu arttiralim dedi ama ben sutumun iyi oldugundan eminim. ardindan aldim bebegimi saglik ocagina goturdum dedim hemsire hanim benmi emzirmeyi bilmiyorum sutum mu yok bebek mi ememiyor? sagolsun cok yardimci oldu sutume bakti, kendi ozel teknigi ile sagdi ve fiskiriyor sutun cok guzel dedi bir kac dk bebgi emzirdim oda iyi hos. bana bir kac dikkat etmem gereken seyi soyledi.
sonra dikkat ediyorm bizimki birazcik emiyor sonra memede uyuyakaliyor durtmelerime oksamalarima bir sure tepki veriyor emiyor zor ser sonra hicbirsey onu etkilemiyor. bir haftadir gunde iki defa kendi sutumu sagip biberonla veriyorum onu bir guzel iciyor kolay geldigi icin. 100 ml i icince en az 3 saat araliksiz uyuyor. memeyide emmeye devam ediyor bu arada. meme emdigi zaman ise saat basi 20 dk tembel tembel memede kalip tekrar uyuyakaliyor. ne yapacagimi sasirdim gunde iki defa biberonla vermem memeyi birakmasina sebep olurmu ? bir haftadir ikisini bir arada aliyor calisan anneler nasil yapiyorlar arada sagip verme sutu azaltirmi?

Oncelikle selamlar umarim bebeginizin durumu suan iyidir aradan 1 yil gibi bir sure gecmis mesajinizin uzerinden benim bebegimde sizinki gibiydi 3 haftasinda doktora goturmustuk ve yapilan testler sonucu prader willi sendromu oldugunu ogrendik yani ilk 1 2 ay bu kilo sorunu oluyor gucsuz oldugu icin surekli uyku hali bircok bebekte goruluyor suan kimse pek inanmiyor hasta olduguna kilosu gayet iyi boyuda uzun ama buyume hormonuna basladik bugun gelisimi ilerde durmasin diye biraz karisik bir hastalik turkiyede yuzlerce hasta var ama kayitli kimse yok deneyimlerini paylasan yani ben bi onculuk yapmak istedim yurt disinda oldugum icin burda inanilmaz sekilde ilgileniyorlar bebegimle insallah sizin bebeginizin de durumu suan iyidir ben sadece ufacik seylern dikkate alindiginda biseylerin erken tanisina yardimci olundugunu dusundugum icin yazdim insallah hicbir sorunu yokturda sadece istahsizdir bebeginiz.

Slm arkadaşlar benimde otuzbeşgünlük bebeğim var bir ay boyunca anne sütü verdim fakat sürekli bebeğimde bir memnuniyetsizlik bir mutsuzluk var sürekli ağlıyor bütün gün uykusuz ne yapacağımı şaşırdım sütümün az geldiğine bağlıyorum hazır mama vermeye karar verdim mamayı yiyince güzel oğluşum mışıl mışıl uyuyor bende anlamadım bu arada anne sütüde alıyor 4 100kg doğdu sağlık Ocağı'na götürdüm şimdi ise kilosu 5 500kg çokmu kilo almış acaba doktorum anne sütü dışında hiçbirşeyi vermemem gerektiğini söyledi fakat bebeğim aç olduğu için uykusuzz:56:

Slm arkadaşlar benimde otuzbeşgünlük bebeğim var bir ay boyunca anne sütü verdim fakat sürekli bebeğimde bir memnuniyetsizlik bir mutsuzluk var sürekli ağlıyor bütün gün uykusuz ne yapacağımı şaşırdım sütümün az geldiğine bağlıyorum hazır mama vermeye karar verdim mamayı yiyince güzel oğluşum mışıl mışıl uyuyor bende anlamadım bu arada anne sütüde alıyor 4 100kg doğdu sağlık Ocağı'na götürdüm şimdi ise kilosu 5 500kg çokmu kilo almış acaba doktorum anne sütü dışında hiçbirşeyi vermemem gerektiğini söyledi fakat bebeğim aç olduğu için uykusuzz:56:

Selam,yeni doğan bebeklerin aylık ortalama 700-1000gr alması bekleniyor.biraz çok almış gibi.ama daha ilk ay,bence mama verme bu çoğu anne de olan bi psikoloji bende sütün yetmediğine inanıp mama vermiştim ilk aylarda.sonra kestim.ki benim sütüm çok değildi.gaz şikayetleri başlamıştır huysuzluğu ondandır.aç diyorsan daha sık anne sütü verebilirsin.çok mama veririrsen birden anne sütünü istemeyebilir biberon isteyebilir.akışı daha fazla.sonra sıkıntı olur.anne sütü çok önemli,bebeği koruyan bir kalkan!!gazından da uyumuyorlar.oğlum sabah 7 den gece 11e hiç uyumazdı.ılık duş aldır ne bileyim masaj yap rahatlayın uyuyabilir.sevgiler

Öncelikle yorumunuz için tşk ederim dediğiniz şeylerin hepsini uyguluyorum öyle bişeyki artık beni yalancı emzik durumuna getirdi saatli versem birikecek sütüm ama fırsat vermiyor bu sayedede sürekli ağlıyor doyduğunu hissetmiyor sanırım bugün kırkımız çıktı inşallah düzelir benim yakışıklı prensim gaz şikayayetimiz yok şükür birazda kendinemi baktırıyor ne :52:

merhaba arkadaslar

ayda 600-800 gr arasında alıyorsa normaldir bunun altında alıyorsa mama başlatıyorlar üstündeyse dikkat et fazla besleme diyorlar canım benim ufaklık iilk doğdununda birinci ay kontrolüne gittiğimde 300 gr almıştı acil mama başladık
3.5 ay emzirdim ve mama verdim sonra azıcık olan sütüm gitti şimdi mamayla devam ediyorum

Back