Tuvalet Eğitimi 37 aylık oğluma tuvalet eğitimi için yardım edin.

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

catlax83

Guru
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2012
194
154
333
Kızlar bu foruma yeni üyeyim. 37 aylık oğlum var.
geçen yaz tatilinde 10 günlük gece-gündüz tuvalet eğitimi denemesini başarısızlıkla sonuçlandırınca moralim çok bozulmuştu.
herkesin çocuğunun bezden erken kurtulması beni hem daha sinirli bir anne yaptı, hem de daha mutsuz. epey bir ara verdikten sonra gündüzleri bezsiz dolaşmasını sağladım.
tabi her tarafa işemesi ile sonuçlandı. çünkü bizim esas problemimiz bir kere bile oğlumun tesadüf de olsa tuvalete-lazımlığa çiş yapMAMASI idi. kendini sıkıyor ve inatlaşıyordu bizimle.
çişim yok diyip kaçıyor ve bizim görmediğimiz bir zamanda işiyordu. herhalde hiç öğrenemeyecek diye düşünmeye bile başladım.

geçen hafta maşapaya yapması için telkinde bulunduk. veee ilk defa tv seyrederken maşapaya yaptı. bu bile beni o kadar sevindirdi ki. çünkü bizim İLK adımımızdı. dün de 2 kere maşapaya çişini yaptı ve tabi sevinç gösterileri başladı evin içinde. oğlumla beraber tuvalete döktük çişi ve o da çok mutlu oldu. sonra kakam var dedi, bez bağla da yapayım dedi. ben de olmaz, gel tuvalete gidelim dedim. tam o sırada kapı çaldı. ben onunla uğraşırken oğlum kakasını altına yapıvermiş. ama hiç kızmadım. yine sevindim, belli ettim duygularımı. çünkü haber verdin, büyüdün artık dedim. şimdi olmasa bile, sonra tuvalete yapabiliriz dedim.

bugün de sabahtan beri bezini hiç bağlamadım. 2 kere maşapaya çişini yaptı. gerçi kendi haber vermiyor, ben anlayınca tutuveriyorum ama olsun. dedim ya bizim için bu bile ilk diye:)
biraz önce de ben fark edemedim, oğlum da bişi demedi diye, altına kaçırdı çişini. olsun dedim. olur böyle kazalar ama bir dahakine söylersin dedim.

2 gündür içim çok rahatladı. şimdi ona en çok istediği hediyeyi alacağız. suda renk değiştiren arabalar diyip dolanıyor:)

bu süreçte bana yardımcı olursanız sevinirim.

çok uzun oldu ama,
ihtiyacım vardı.
herkese teşekkürler...

canım ilk zamanlar çişlerini söylemiyorlar, sürekli sormak gerekiyor. ama söylemesine az kalmış. ya benim oğlan da o arabalardan çok istiyor. nedir? bu oğlanlarda ki şimşek mekkuin hayranlığı. suda değişenini bulursanız, bana da aldığınız yeri söyler misin. hoşça kal...

cnm ben geçen sene 2,5 yaşındayken yazın 2 ay uğraştım dışarıdayken söylemiyordu ama yaptırınca yapıyordu soruyordum yok diyordu eve gelince kapıda neden eve geldik diye beni cezalandırıp kapının önünde yapıyordu ... sıkmadım beze dewam ettik 6 ay sonra tekrar başladım ve iki gün sonra öğrenmiş oldu şimdi sadece bezini öğlen ve gece uykusunda baglıyorım ve 1 haftadır gündüzleri taktığım beze işememeye başladı 2 ay sonra gece kaldırmaya başlıycam hiç zorlamadan kılozete onun için ayrı bir aparat aldım ona oturtuyorum ve onunla ilğilenmiyormuş gibi yapıp kapının yanında bekliyorum beni varlığım ıkınırken onu utandırıyor bunu hissediyorum ve kakasının yapar yapmaz anneeeee başardım diye zıplıyor artık söylüyor çok şükür ödül iyi ama her defasında ödül verme bende ilkinde ona araba almıştım saat tut ve 20 dakkada bir çişini yaptırt alışıyorlar sonra kendisi söylüyor Allah kolaylık versin cnm işimiz çok zor :)

ben kendi tecrübeme dayanarak söyliyeyim,3 yaşından önce tuvalet eğitimini kabul etmedi..
söylemiyor,korkuyor,klozete, lazımlığa oturmayı kabul etmiyor..
bezden kurtulsun derken anne de çocuk ta helak olur..3 yaş geç bir zaman değil bana göre..
2 2,5 yaşında da zorlayarak alıştırmayı, başarı oalrak görmüyorum..
zamanı geldiğinde en fazla 1 hafta içinde söylüyor çocuk çişini..ama zamanı geldiğinde...

bende alıştırırken hediye vaadettim ,söyledi aldım..

2,5 yaşındayken biraz teşvik ettim,baktım olmuyor zorlamadım..
3 yaşını doldurdu ,doğum gününden sonraki bir veya iki hafta sonra öğrendi..
alıştırma kilotları aldım,klozet adaptörü aldım bunlarla başarılı olduk..4 günde de söyledi..
4 gün süresince geceleri yatarken bezini bağladım
ama 4.gün çişini söylediğinde gece bezini bağlamadım, yaparsa şansımıza dedim..
sabah kalktığında yapmamıştı..
ama onu takibeden ileriki haftalarda 3-5 kez gece kaçırmıştı.
hiç kızıp bağırmadım ne alıştırma esnasında, ne de kaçırdığında
bu da önemli zaten kaçırınca suçluluk duyuyor, bir de bağırınca tamamen korkacaklar..

alıştırma kilodunu giydirin ,her yarım saatte tuvalete oturtun ,şansınıza tuvalate yapabilirde yapmayabilir de..
çişini yaparsa sifonu çekerken güle güle çişler,güle güle kakalar diye el sallayabilirsiniz, oyun oluyor hevesleniyor..
sabırlı olamak gerek, 1 haftayı kendinize ayırın çiş alıştırma evresi diye ..
misafir kabul etmeyin çocuğa odaklanma açısından..
alıştırma günlerinde 8 kez alıştırma kilodu değiştirdim ,bu rakama hazırlayın kendinizi..
evde herhangi biryere kaçırmadı allahtan, halı koltuk vs. gibi..parkenin üzerine falan denk geldi
kaçırsa da yapacak bişey yok temizliycez..
zannettiğiniz kadar zor olmayacaktır,başarılar..

renk değiştiren arabalar da Hot wheels marka arabalar
çoğu iyi marka satan oyuncak mağazasında var

kızlar cevaplarınız için teşekkür ederim.
çok geç yazıyorum biliyorum ama tamamen oğluma odaklanmıştım.

çişinin geldiğini haber vermiyordu, ben anlayınca maşapayı tutuyordum. bu süreç 2 gün sürdükten sonra oğlum bir gün çişim geldi dedi..ben tabi sevinçten zıplamaya başladım.
hiç altına kaçırmadı daha. çişini tuvalete dökmek bizim için en keyifli şey şu anda. şimdi bezden kurtuluk.

hiç umudumun olmadığı anda, moralimin bittiği anda, tam da buraya yazdıktan sonra, oğlum çişini HABER VERİYOR.
tabi bez bağlamadığım için ve henüz kakasını söylemediği için, kakasını külotuna yapıyor ama olsun. durumu güzellikle anlatıyorum, ve yıkıyorum oğlumu.
yıkadığımda yorulduğumu analtıp, tuvalete yapsan daha rahat oluruz diye fikir veriyorum.
bugün ilk defa kakam geldi dedi ama tuvalete oturtunca yapamadı. belki biraz daha zamanımız vardır.
bu arada çişini haber evrdikten sonra, evimize gelen misafirler hediye getirmişler utkuya. tesadüfe bakın ki, renk değiştiren arabalar.
çok mutlu olduk. bimden aldığını söylemişti. şimdilik iş görüyor.

sizin gibi arkadaşalr, yoldaşlar bulduğum için de mutluyum.
iyi akşamlar:)

gözünüz aydın o zaman, kocaman adam olmuş

canım zaten büyük tuvaletlerini daha sonra söylerler genelde..
gece bez bağlamamanı öneririm,yatağının altına hasta pedlerinden yayabilirsin..
çünkü ikilem yaşar çocuklar,bezime mi yapayım diye..
dışarı çıkarkende yanına boş pet şişe alırsın ilk zamanlarda hemen kontrol edemezler çişlerini..
çişim geldi dediği yerde,biraz gizlice köşede yaptırabilirsin
keyifli günler..

aferin Utku' ya birkaç kere kakasını tuvalete yaptıktan sonra, eğer altlarına kaçırırlarsa korkuyolar, iğreniyolar belli bi müddet sonrada söylemeye başlıyorlar.
hadi bakalım az kalmış hayırlısıyla öğrenmesine. sabırlı günler, hoşça kal...

aa pet şişe çok güzel fikirmiş. bugün epey bir dışarıdaydık, çişim var dedi. ama normal tuvaletleri görünce şakaya vurup "aa yokmuş" dedi oğlum. eve kadar tutmasını başarabildi yine de. eve gelince yaptık:) ama bundan sonra pet şişesiz çıkmam abi:))

gece bezliyorum ama inanır mısınız, benim oğlum 2,5 yaşından beri geceleri kuru uyanıyor. gündüz çişinden önce geceyi halleden herhalde ilk bizizdir.

ama yine de bezi çıkarıp, gerekli önlemleri almayı düşünüyorum.
bakalım büyük tuvaletini de her altına yaptığında görmek istiyor, beraber tuvalete gönderiyoruz, çünkü kabız gibi..zor yapıyor.
desteğinize teşekkür ederim,
sevgiler..

evet, şunu öğrendim ki, başkalarına bakmamak gerek. doğru zaman ne zamansa çocuklar öğreniyorlarmış.
sabiha paktuna var, çocuk psikologumuydu, yanlış olmasın,
demişti ki: "çocuğa tuvaleti siz öğretmezsiniz, eğer isterse çocuklar zaten söylerler".
en kötü anlarımda hep bunu düşündüm.
sıra kakamızda. elbet zamanı gelecek. dün iki kere altına yaptı ve gerçekten iğrendiğini gördüm.
dün gerçi kakam var diye de söyledi ama maalesef tuvalete yapmayı başaramadı.
ama hissediyorum az kaldı..
sabır,sabır ve mutlu son..
umarım güzel haberleri veririm.

32 aylık oğlum hala çişinin farkında bile değil.. abisi lazımlığına çiş yaparken o da kendi lazımlığına oturuyor..
ama asla bezini açtırtmadan oturuyor.. bezini çıkardığım zman lazımlıktan tiksiniyor...
öğrenecek gibide değil..altına kakasını yapıyor.. ben farketmesem saaatlerce dolaşır öyle..
alt bezini günlük hayattada çıkarmayı denıyeyım hemen temiz bez getiriyor.. hadi bağla diyor..
biz bu aralar pek öğrenecek gibi değiliz yani..

benim oğlum da hiç hazır değildi. daha yeni öğreniyoruz. sizinki de hazır olduğunda öğrenecektir.
öğrendim ki üzülmemek gerek.

bugün utku kakam var diyip dolandı, akşama kadar vaktimiz tuvalette geçti ve sonunda kakasını tuvalete yapmayı başardı. üstelik kendi haber verdi.o da çok mutlu oldu, herkesi telefonla arayıp haber verdik:)..gerçi ondan sonra yine hep tuvaletteyiz, var diyor ama yapamıyor kuzum.sıkıyor kendini. kastıkça da popsu acıyor tabi..
bu süreçte tavsiyeleriniz nedir? normal midir kendini kasması?

Normal canım. benim oğlumda da aynı şeyler oldu. kakasını yaparken yüzüne bakmamaya çalış, mümkünse; oğlum sen kakanı yap, bana haber ver deyip onu izlemiyormuş gibi yapın. çünkü kendilerini sıkıyorlar, sonrası kabızlık sorunu. bir de bu süreçte çocuklar tuvaletlerini yaptıklarında takdir alınca ve de büyüklerinin onu pohpohladığını görünce tuvaletleri gelmese de var derler. bir nevi oyun oynamak gibi. kısa bir süre sonra o da düzelir. Hadi kolay gelsin

gerçekten de doğru, durmadan kakam var diyip, oturup, sonra da aaa neyse yokmuş diyor:)
çiş sorunumuz tamamen halloldu. bugün de kakasını 2 kere tuvalete yapmış, annemle beraber.
biz de tabi hediyemizi aldık. şimdi yine kakamı yaparsam bana ne alacaksınız diyor, demek ki hoşuna gitmiş:)

buradan yine sizlerden okumuştum, kakası varken, tuvalete götürünce ilgilenmiyormuşum gibi yapıyorum.
ama ilk deneyimimiz sarılarak, çok duygusal bir şekilde oldu.

çok güzel öğrenmiş artık. arada kaçırmalar olur tabi, onları kafaya takmayın.

Benimde 36 aylık bir oğlum var hala tuvalet eğitiminde başarılı olamadık.Geçen sene yazın ilk defa başladık.Lazımlığa oturtamadım.klozetten de çok kokuyordu.2,5 ay bu eğitime devam ettim ama hiç bir sonuç alamadım.kış gelince de bırakmak zorunda kaldım.ama çok üzüldüm çok yıprandım.bu sene çişinin ve kakasının farkında.nisan sonu gibi yine başladık eğitime.alıştırma kilotları giydiriyorum.tam çişini yaparken koşarak yanıma geliyor yüzüme bakıyor ya da çiş diyor ama altına yapmış oluyor.kakasını da gizli yapıyor. yaptıktan sonra da ya kaka diyor ya da kilodunu çıkartıyor yani rahatsız oluyor.bu arada benim oğlum henüz konuşmayı sökmüş değil.yani bayağı geç konuşacak gibi.böyle de olunca daha da çok zorlanıyoruz.sizce çişini ve kakasını tutamıyor mu?bu sene de öğrenemiyecek diye çok korkuyorum.bana yardımcı olabilecek kimse de yok.lütfen bana da fikir verin.

benim kızımda 32 aylık nerdeyse 2 aydır kakamızı tuvalete yapıyoruz ama
iş çişe gelince tutamıyor haberde vermiyor işin kötüsü rahatsızda olmuyor
birde ben çalışıyorum evde bakıcı var oda arada çiş kilodu giydiriyor ara ara
deneyelim diye ama yok bakalım ne zaman söyleyecek bizim zıpır 2 hafta sonrada
tatile gidicez o zamana kadar söyleseydi bariii :))

canım sıkılma hiç koca çocuk olupda çişini kakasını altına yapan varmı yok oda öğrenecekdir merak etme sabırla denemeye devam et beze dönme artık evin heryerine çişini yapsa bile eninde sonunda öğrenecek

of benimkide tam tersi
çişinide söylüyor, kendisi lazımlığada yapıyor
ama iş kakasına gelince hemen bez istiyor
kakasını yaparken lazımlıktan korkuyormuş
ama çişini yaparken korkmuyor
denemediğim şey kalmadı
çok yıpranıyorum ve onun için üzülüyorum
psikoloğa gitsem faydası olurmu acaba
ne önerirsiniz

Eğitime devam ediyoruz.Kakasını çoğu kez söyler oldu.Ama çişini söylemiyor.tutabildiği kadar tutuyor sonrada altına yapıyor.Buna da şükür diyorum.artık zamanla alışabileceğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…