36.haftada sezeryan

Armgnyslpnr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2015
49
29
88
36
Hanımlar biliyorum konuyu gebelik bölümüne açmam gerekirdi ama durum biraz acil ve daha cok kişiye ulaşmak adına buraya açıyorum.Umarım sorun olmaz.Tam olarak 36 haftalık hamileyim bebeğin kilosu 2900 ve aşırı sancım var bununla birlikte kalp kapaklarımdan birinde çokme tespit ettiler.Doktorlar bebeği alma taraftarı ama ben biraz daha beklemek istiyorum doğduğunda kuvoze girmesini istemiyorum.Bu konuda net bilgi vermiyorlar bilemeyiz diyorlar.Sizce çok mu erken biraz daha sabretmeye calısmalı mıyım??Bugun hastaneden yatısımı ıstemıyorum dıyerek kağıt ımzalayıp cıktım.Ne yapmalıyım?

erken geç bilemem ama doktorlara güvenip kendinizi teslim edin

bir kaç gün daha beklerken ya size bir şeyler olursa ne yapar o bebecik

Bebeğiniz biraz daha büyüsün küveze girmesin derken onu annesiz bırakabilirsiniz yapmayın kardeşim onun size ihtiyacı var. Allahın izniyle bebeğine hiçbir şey olmaz. Kuzenimin eşi 3 hafta erken doğum yaptı 2700 doğdu bebek ve küveze koymadılar gayet sağlıklı. Sen iyi olasın ki bebeğine bakabilesin. Durum ciddi olmasa sana kağıt imzalattirip çıkarmazlardı.

tamam ama 41 haftalık doğup da kuvöze giren ya da 33 haftalık doğup girmeyenler de var onu bilemeyiz ki

sizin sağlığınız da çok önemli bunu unutmayın; kuvözde de onun büyümesi için özel bir ortam var; dışarıda ama anne karnı şartlarına yakın bir yer

Kilosu gayet iyi ciğerleri gelişti ise zaten sıkıntı olmaz gelismedi ise geliştirici iğne yaparlar, kız bebek ise erkekten daha önce gelişiyor zaten ciğerler, hem küvoze girse de çıkar ama ya sana bir şey olsa

Eltim 34.haftada 1800 gram doğurdu 2 gün kalıp çıktılar

4 kilo doğup kuveze giren bebekcikler de var sağlıklı doğar inş 2900 az bir kilo değil mühim olan Allah sağlık versin size de ona da. Başka doktorlardan da fikir alın bence. Net kararı o zmn verirsiniz.

Bebeginiz kuvozde emin ellerde kalabilir peki Bebeginiz allah korusun annesiz kalabilirmi...onun olduğu kadar kendinizinde sağlığı önemli hayırlı doğumlar...

Bence de git hastaneye. Kızım 2930 doğdu, ciğerleri gelişti ise birşey olmaz.Ben valla şaşırıyorum bu durumlara, küvözde kalmasın diye bebekten olacaksınız Allah korusun. Kendi durumunuz zaten ortada, gidin geri lütfen .

Hanımlar biliyorum konuyu gebelik bölümüne açmam gerekirdi ama durum biraz acil ve daha cok kişiye ulaşmak adına buraya açıyorum.Umarım sorun olmaz.Tam olarak 36 haftalık hamileyim bebeğin kilosu 2900 ve aşırı sancım var bununla birlikte kalp kapaklarımdan birinde çokme tespit ettiler.Doktorlar bebeği alma taraftarı ama ben biraz daha beklemek istiyorum doğduğunda kuvoze girmesini istemiyorum.Bu konuda net bilgi vermiyorlar bilemeyiz diyorlar.Sizce çok mu erken biraz daha sabretmeye calısmalı mıyım??Bugun hastaneden yatısımı ıstemıyorum dıyerek kağıt ımzalayıp cıktım.Ne yapmalıyım?
1900 kg ıle yıgenım dogdu mınımınnacık sastım kaldım kuvoz vs koymadılar hıc

32. Haftada 1200 kg doğan yeğenim kuvözde 3 saat kaldı sadece. Neden bu kadar korkuyorsunuz kuvözden?

Çok erken değil, bebeğiniz gayet büyümüş, sizin sağlığınız tehlikedeyken bu yaptığınız çok gereksiz olmuş.

36. haftadan sonrası normal beklenen doğum zamanıdır, yani tıbbi olarak 36. haftadaki doğum erken doğum değildir, kuvez ihtimali 40. hatada doğsa da var, doktorunuza güvenin.

Cevaplar için çok teşekkür ederim.Yanlızım ve herhangi bir yol gösterenim olmadığından panik yaptım bende.Hemen hastaneye geri gideceğim.

Sen içini ferah tut kilosu gayet iyi Allahın izniyle ona hiçbir şey olmaz kuvözden korkma şükret imkanların gani olduğu zamanlarda çocuk dünyaya getiriyoruz diye, anne karnına nerdeyse tıpa tıp benzeyen bi yer girse bile, önce sen iyi olmalısın

Benim kızım 35+6da doğdu. 1820g idi. Gelişemediği için erken alınmasına karar verildi. Biz kesin kuvoze girer diye bekliyorduk. Hatta hemşire Sezeryandan once bebek için kıyafet istediğinde gerek olmayacak bebeğimizi kuvoze alacaklar dedik. Çok şukur girmedi. Giydirip kucağıma verdiler. Bir arkadaşım da 36 haftalık Sezeryan oldu. 2500g idi ama kuvoze aldılar. Bu konuda kesin birşey denmez. Doktorlara güven. Bebeğin şu an anne karnı dışında yaşayabilir. Belki de karnında durması onun için bir risk. Lütfen hastaneye git.

Back
X