Premature Bebekler 36+0 erken doğum tehdidi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
66
Çanakkale
mrb,bugün kontrolümüz vardı.çatı konntrolü.
doğum 31 mayıs 1 haziran gibi olması gerekiyordu
ancak
yapılan muayenede 3 cm açıklığım çıktı.ve rahim ağzının da çok ince olduğunu her an doğumun olabileceği söylendi.henüz 36+0 dayım ve cihaza göre de 35+0 .miniğim de 2500 gr, endişe ve nasıl hissettiğimi bilmediğim karışık duygular içindeyim
ayrıca nts bakıldı.ordada benim hissetmediğim ama 40-50 civarında ağrılarım kasılmalarım çıktı.
ve doktor artık tamamen hareketsiz kalmamı ve yatmam gerektiğini söyledi.
bi süre daha idare edebilir miyim ne dersiniiz.
bir de bu açılma ilaç tedavisiyle ve dinlenmeyle kapanıyor mu.nasıl oluyor.

36.hafta çok da erken bir hafta değil,bebeğinin kilosuda iyi bence.ben 33.haftamda doğum yapmıştım ve bebeklerim 1500 gr ve 2000 gr.dı.bence çok endişelenme eğer ciğer gelişiminde sorun yoksa küvöze bile girmez.ama yatarak ve doktorun verdiği ilaçları kullanarak 38.haftaya kadar bile gelebilirsin.bir çok ikiz annesi o şeklide yaptık ve bir çoğumuzun bebekleri şimdi 1 yaşına yaklaştı:)..bol bol su iç,dinlen ve gerekiyorsa sadece tuvalet ihtiyacı için ayağa kalk.sağlıklı ve vakitli doğumlar diliyorum.

1 hafta daha dayan kıpırdama yat. premetüre sınırından çıkmış oluyorsun. geçmiş olsun.

benimde 36. hafta sancılarım başlamıştı nts de 80 90 dı sancılarım dr bi hap verdi pre mar dı ismi tam yazılışı aklımda değil yanlış olabilir o sancılarımı durdurmuştu. iki hafta kullandım 37+6 da doğum yaptım. ama o ilaç açılmayı engellermi bilmiyorum. birde yan etki yapabilir doktoruna sormadan kullanma

doktorum pre-par vermişti onu kullandım ve dinlendim hep.yarın 37+0 olacak hayırlısıyla.bu hafta itibariyle olursa bi sorun olur mu acaba.

doktorum pre-par vermişti onu kullandım ve dinlendim hep.yarın 37+0 olacak hayırlısıyla.bu hafta itibariyle olursa bi sorun olur mu acaba.

cnm benim hiç korkma sen artık erken doğum sınırından çıkmışsın.bebeğinin kiosuda gayet güzel hiç bi sorun olmaz merak etme.ben ilk oğlumu 36 haftalık doğurdum.kontrole gitmiştim rahimde 4 cm.lik açık çıktı nst sonucumda iyi çıkmadı bebeğinin kalbi çok az atıyodu kordon dolanmış boynuna 3 sefer nefes alamıyodu apar topar doğuma girdim 2380 gr.doğdu ama maşallah ciğerleri falan gayet iyi durumdaydı küveze bile almadan hemen kucağıma verdiler ertesi günde çıktık hastaneden.şimdi 3,5 yaşında ve hiç prematüre gibi olmadı.ikinci oğlumda 30 haftalık 1180 gr.doğdu 45 gün küvezde kaldı oda bir yaşında şimdi.ama o bile toparladı maşallah..rabbim büyük inşallah hiç bişey olmıcak bebişine merak etme arkadaşım ama doğum çantan hazır olsun yinede.şimdiden sağlıklı doğumlar diliyorum..

bende ikiz bebek anne adayıyım şu an 34 haftalıklar ama nst de sancım çıktı açılma yok dedi 2 hafta dinlen dedi.4 yaşındada oğlum var pek te dinlenemiyorum inşallah bari 36 haftayı doldururum şu an biri 2 kilo diğeri2.100 gr iyimi sizce.birde ciğerleri için iğne oldum 4 tane..cvp bekliyorum arkadaşlar..

Bebeklerini sağlıkla zamanında kucağına alırsın inşallah canım.İkiz bebeklerin ortalama 35. haftada doğduklarını biliyorum .Bebeklerinin kiloları gayet iyi biraz dinlenip şu son haftaları biraz uzatabilirsen kuvöze bile gerek kalmaz tahminim ama şimdi doğursan da önemli bir sorun yaşayacaklarını sanmıyorum.Ciğer geliştirici iğneni de olmuşsun sadece dinlenmeye çalış bu haftalarda çocuğuna bakacak biri varsa akraban, annen vs çağır bir iki hafta idare etsin... açılma olmaması çok iyi ben 1 cm açılmayla 3 aydır duruyorum 24. haftamda erken doğum tehlikem vardı bugüne kadar geldik çok şükür..Hayırlı doğumlar canım endişelenecek bir durum yok için rahat olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…