Doğuma Hazırlık 35 haftasindayim bebisim sadece 2130gr :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Zilanur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
1.019
3
116
Almanya
selam arkadaslar,
simdi doktordan geldim ve cok üzgünüm,
35 haftasinda hamileyim ve oglum sadece 2130 gr agirliginda, doktor kücük bebis dedi, kafasida kücükmüs...
dedim sagligi yerindemi evet dedi ama kilo almasi lazim....
ben cok sisdim, albüm oldum her gören diyor,, bebisin cok kiloludur diye halbuki ölye degil...

benim sorum siz neler yaptiniz bebisiniz kilo alsin diye?
duydumki sabah aksam bir kasik pekmez yiyen in bebisi kilo alir diye ama bilemiyorum, cikolata seker de yemiyorum dikkat ediyorum yemegime:(
cok mutsuzum yavrum benim cok zayif dogacak diye korkuyorum...
en azindan 3200 gr olsa...

ben 31. haftada gittiğimde 1.400 gr dı canım iki hafta sonra gittiğimdeyse 1.800 gr olmuş.buna seviniyorum bence sende üzülüp bebeğinide üzme.balık yağı kapsül verdi benim doktorum bebeğe kilo aldırır diye.ama bende gelişim geriliğine yakınmış.nerdeyse 2 hafat geriden geliyor.süt ve süt ürünlerinide bol yemeliyiz onlarda iyi besliyormuş bebişleri.her şeyden önce sağlıklı olmaları daha önemli.benim suyumda az. birinci hamileliğimdede doktor biraz küçük bi bebek olcak demişti aynen bende kocaman olmuştum 26 kilo almıştım düşünsene.ceviz hurma ve bal yemiştim o ay.1 ay sonra doktora tekrar gittiğimizde doktorum çok şaşırmıştı.naptınız bu bebeğe demişti.baya bi kilo almıştı son ay.3.800 gr doğdu.bi umut belki bu hamileliğimdede öyle olur diyorum.olmazsada sağlığı yerinde olsun yeter diyorum sağlık ocağındaki ebe 1.600 gr ve 1.800.gr iki çocuk doğurduğunu söylemişti.büyük bebeğe bakmak tabiki daha kolay olur ama zayıf olursada napalım allah sağlık versin

bende 36 haftalık hamileyim, benim okuyupta kilo alsın diye yemeye çalıştığım besinler
her gün 500 ml süt
her sabah 1 yumurta (bazen 2 de oluyo )
pekmez ( ben sabah ve akşam 2 yk içiyorum )
her gün 1 muz
sabah 1 sb sıkılmış portakal suyu
kaşar peyniri ( kalsiyum yönünden oldukça zengin )
protein çok önemli özellikle kırmızı et ,oldukça sık tüketmeye çalışırım haşlama olarak ,tavuk eti
her gün ceviz fındık badem ve hurma ( 2 adet )
bol meyva tüketmeni öneririm
birde balık en az haftada 1 tüketilmeli

üzme kendini sağlıklı olması kilolu olmasından daha önemli ,bende 2700 doğmuşum, annemide 3 ay emmişim ama şimdi görsen maşallahım var kaydirigubbakcemile3

benim bildiğim bebek anne ile babanın kilosunu ortalar.anne 3 baba 3 doğduysa bebek te 3 olur aşağı yukarı.et,çekirdek,dondruma,mandalina bebeğe çok kilo aldırıyor.

Canım, bebişine kilo aldırmak için bol protein almak lazımmış. Her sabah haşlanmış yumurta ye, kırmızı et tüket. Ceviz, badem, fındık kesinlikle yenmeliymiş. Bol sebze ve meyve. Gündüz pekmez ve kuru üzüm. Ve tabi süt ve süt ürünleri.
Çok fazla ödem toplanması, kalsiyum eksikliğindende kaynaklı olabilirmiş.

harnup pekmezi ebeğe çok kilo aldırıyormuş we cewiz bilginize..

bende 36 haftalık hamileyim, benim okuyupta kilo alsın diye yemeye çalıştığım besinler
her gün 500 ml süt
her sabah 1 yumurta (bazen 2 de oluyo )
pekmez ( ben sabah ve akşam 2 yk içiyorum )
her gün 1 muz
sabah 1 sb sıkılmış portakal suyu
kaşar peyniri ( kalsiyum yönünden oldukça zengin )
protein çok önemli özellikle kırmızı et ,oldukça sık tüketmeye çalışırım haşlama olarak ,tavuk eti
her gün ceviz fındık badem ve hurma ( 2 adet )
bol meyva tüketmeni öneririm
birde balık en az haftada 1 tüketilmeli

üzme kendini sağlıklı olması kilolu olmasından daha önemli ,bende 2700 doğmuşum, annemide 3 ay emmişim ama şimdi görsen maşallahım var kaydirigubbakcemile3

Evet arkadaş çok güzel anlatmış canım , yumurta protein kaynağı mutlaka 1 adet yemelisin ve en az 2 litre su içmelisin.. Albümin old. için bazen tansiyon problemi vs yaşayabilirsin bu da bebeğe kan gitmesini engelliyor. Bol bol yürü gereksiz beyaz ekmek , şeker , un hepsini at bir kenara.. Süt mü içiceksin lightını al , peynir mi yiceksin lightını al mutlaka.. Light ürünlerde kalsiyum oranı daha fazladır hem gereksiz yağ almamış olursun..

arkadaslar inanin kac paket süt bitirdim bilseniz varya sasirirsiniz, esim bile bana diyor cok süt iciyormusum....
su cok icioyrum ama meyve az yiyorum pide hic yemiyorum kara ekmek, cikolata seker tatli seyleri hic tüketmiyorum, meyve suyu icmiyorum cok dikkat ediyorum yemegime ama yinede olmuyor...
anneme sordum ben bebis ken 2700 gr dogmusum....
simdi bol bol ceviz, findik, üzüm, pekmez yiyecegim insallah bebisim kilo alir....
simdi bebis az kilolu dogarsa acaba anne sütünü emmezmi?
insallah emerde bebisim ölye kilo alir, cok üzülüyorum cok:(:(:(

Olurmu canım öyle şey , emer tabi neden emmesin..
Ufacık erken doğan bebişler nasıl kocaman oluyorlar el kadar doğdukları halde.
Senin bebeğin sağlıklıymış işte gayet iyiymiş daha ne olsun..
Böyle şeylerle üzme kendini son aylarda daha da artar kilosu hem hiç üzülme..
Şu an sağ salim kucağına almayı hayal et ve mutlu ol tamam mı.

seni rahatlatır mı bilmiyorum ama ben gününde olmasına rağmen 1350 gr doğmusum. 27 yaşındayım gayet de sağlıklıyım:)

hiç üzülme Allah sağlık versin benimde 37.haftam karnım ufak diye herkes bişeyler söylüyordu ama doktor sağlıklı olduğunu söyledi iç karnım genişmiş bu arada ben 2.250 gr doğmuşum ama sonradan tosun gibi olmuşum sen kimseyi dinleme beslenmene de dikkat ediyorsan kafana takmamaya çalış

bende arkadaşlara katılıyorum...
bebeğin kilolu ve sağlıksız olmaktansa kilosu normalinden az olsun ama sağlıklı olsun çevik gibi olsun inşallah !

genetik faktörü çok önemli ...bak sende 2700 doğumuşsun...o civarda olsun bebeğin ama sağlıklı olsun...bu benim görüşüm tabi...

doğduktan sonra emzirirsin güzelce kilo alır...

seni çok iyi anlıyorum , biz anneler çok takıyoruz kiloya...çocukken çocuklarımızı şişirmeye çalışırız ergenlik gelince yeme o kadar şişman olursun deriz:))

kilolu bebek sağlıklı bebek anlamını taşımıyor...
hem daha nerden baksan 4 haftan var ve en çok kilo bu son ayda alır bebekler:))

sağlıklı ve hayırlı doğumlar diliyorum

allah razi olsun sizden icimi rahatlatiyorsunuz:)

annelik duygulari beni kapladi koruma duygusu diyorlar herhalde:)

evet yemegime dikkat edyorum ve asiri yemek yemiyorum ama 60 kilodan simdi 79 kiloyum:(

insallah 3100-3200gr olur dogumda...

birde doktor dedi, basi kücük, dogumunda zorlamaz seni dedi,

beni rahatlatmak icin doktor sakin ol rahat ol bol bol uyu istirahat et dedi, birde iki hafta sonra bebisin

kilosuna bakacak, dua edin kizlar allah hepimizin yardimcisi olsun..

az sonra 1 kasik pekmez yiyecegim:) bebisime sifa olsun

zilanur sakın üzülme.bende 33.haftamdayım geçen hafta doktora gitiğimde bebeğim 1.500 gr dı.doktor 1700 falan olabilirdi zayıf kalmış bebek dedi.bende üzüldüm bir haftadır bol bol meyve baklagil ve sebze tüketiyorum.ayrıca doktorum bal ve hurma yemeyi de önerdi onları da yapıyorum.haftaya bende tekrar gideceğim çok merak ediyorum kilosunu.
bu zamana kadar 13 kilo aldım.ama ben yedi aylık doğmuşum ve 1.600 gr doğmusum üç kardeşiz ve üçümüzde böyleymisiz.eşim dokuz aylık doğmasına ragmen o da bir bucuk kilo doğmus.ben 40 kiloyla dogdum minyon bir yapım var ama eşimin maşallahı var hiçküçük doğmus gibi değil.
yai sana söyleme istediğim hiç kafana takma böyle şeyleri.yeterki sağlıklı olsun bebişlerimiz.gerisi hiiiiiiç önemli değil.kaydirigubbakcemile3

bencede bu yapıyla alakalı bir sey, yani ne biçim sefalet icinde hamilelik geciren bayanlar var mesela koylerde falan ama bebek anneden alcak olduktan sonra alıyor, anne hic beslenemese bile.. bende gecen aya kadar kılosuna cok takılıyordum bebısın ama artık, olacagına varır dıyorum.. gectıgımız ıkı ay o kadar sut ıcmısım kı sutten tıksındım bu ay hıc ıcemıyorum, bir seyı abartmakda dogru olmuyor, kendı adıma konusmam gerekırse.. birde arkadaslarında dedıgı gıbı son 2-3 hafta bebek hızlı kılo alıyor, belki seninkıde oyle olur...

canım hıc uzulme elı ayagı duzgunmu eksıgı noksanı yokmu saglıgı yerındemı oooooo gerısı bos be bıtanem kılo alsaydı ıyıydı tabı ama olsun allah kucagına almayı nasıp etsın benımde pazartesı gunu 35.hafta bıtıyo 2.500 kılo sabahları ac karna pekmez ve cekırdeklı sıyah uzum ye arkasında 1 bardak su ıc gunde 1 muz mutlaka ye kalsıyum acısndan arkadaslara katılıyorum badem ve cevız de mutlaka ye cnm tamam mı hoscakal

Benim ilk çocuğum her doktor kontrolünde doktorun 'iri bebek iri bebek' demesine rağmen normal zamanında 2500 gr doğdu. Hatta ertesi gün 2300 gr... Bu mu iri bebek diye şok olmuştum. Ben neredeyse 25 kilo alıp 2,5 kilo bebek doğurmuştum nası üzüldüm anlatamam. Ama öyle güzel sütüm oldu ki 40 günlükken 4750 olmuştu. Hatta doktor '3500 gr doğursaydın ancak bu kadar olurdu' demişti. Çok şükür büyüdü gitti... o kadar dert etmeyin. Prematüre, pamuklar içinde doğup büyüyen bebekler var. Arkadaşımın bebeği 1 ay hastanede kalıp 2 kilo olup da eve gelince bayram etmişlerdi. Beterin beteri var. Sağlıklı mı sağlıklı mühim olan o:emir_bebek:

ben ne bulursam yıyenlerrdenıkm çıkolata olsun meyve olsunn
sız çıkolatada yemıyorum demıssınız kılo almaya engel degılkı benım bebegımın kılosu masallah cok ıyı
bunun dısında bebn en cok beyaz peynır ve meyve tutekıyorum haftada 2 kalıp peynır
3 kg bazen 4 kgf portakal elma muz ve kıvı yıyorum

benim bildiğim bebek anne ile babanın kilosunu ortalar.anne 3 baba 3 doğduysa bebek te 3 olur aşağı yukarı.et,çekirdek,dondruma,mandalina bebeğe çok kilo aldırıyor.

arkadaşım çekirdek kesinlikle hamilelikte yasak olan birşey. Hatta hamilelik düşündüğünüz anda çekirdeği kesmelisiniz tev de bir profesör söylemişti ayrıca gazetede okumuştuk belki kabak çekirdeği olabilir ama ay çekirdeği asla. Bende çok seviyorum ve kilolarca alıp yiyorum ama son bir kasem kaldı yiyip bırakcam nisanda çocuk düşünüyorum özellikle siyah çekirdek düşüğe neden oluyor aklınızda bulunsun kuruyemişlerden fındık, ceviz ve bademi eksik etmeyin ama...

Back
X