Premature Bebekler 35+6 laringomalazi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Dilekbltylmz1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2016
8.311
5.628
37
bebegine laringomalazi teshisi konulan var mi.
35+6 da dogum yaptim ilk iki gun hic biseyyoktu.sezeryan ile dogum yaptim hemenbebegmi emzirmeye calistm.iki gun hastanede surekli emzirdm baya tutmasi cekmsi zor oldu.fakat bebegm sutu getiremedi vesarilik.oldu mama takviyesnr başlandı.evimize ciktik ne olduysa o zaman basladi.cocukta bildgn duduk gibi otme sesleri olustu.hatta ben boguluyo sandim.herkes yeni dogan normalbole sesler falan dedi.hatta cocuk dr umz gazdan dedi.bi gece gaz damlasni veririken 15 saniye boyunca tikandi zor nefes aldi acile goturduk ordaki cocuk dr u burun tikali dedi.evet tikaliydi ama sebep yine o degildi.kendi dikislerimi aldrmk icin kadın doğumcma gittgmde kendisnedanistm.laringomalzi dedi erkenn dogan bebeklern gırtlaktaki kikirdak yapisi yumusak olurmus ve sertleşene kadr bu tur sesler cikarirlarms.tedavisi yok 6 aydan sonra gecermis.
ama o sesleri cikartmasi bogulcak gibi olmasi omrumden ömur aliyo.hep.dua ediurm ona gelecgne bana gelsin icim parcalaniyo.nette aradtrdm bu tur bebekler ememezmis bende salak gibi bu zamana kadr bebegine zorla meme vermeye alistrmaya calistm hala her uykudan önce vermeye calisyrm.dunden beri dikkatimi cekti memedeyken daha cok tikaniyo.sadede geleyim
bebegi bu sekilde olan var mi nasil duzelfi tedavi gordu mu.kacinci ayda duzeldi.geceleri nobetteym uyuyamiyrm ya ben uyurken bisey olur diye.siz nasil atlattnz

Yazdıklarını okuyunca ben bi tuhaf oldum.zor olsa gerek korkar insan gercekten.gecici bir durummus.o sesi cikartiyor diye tikancak degil degilmi.sadece ses cikiyor.tikanabilme ihtimali yuksekmi.gaz damlasini verirken genzine kacti belki o yuzden tikandi.
3 cocugumda erken dogdu ama basimiza boyle birsey gelmedi duymadimda.
Allah sifa versin gecer ins yakinda.

Yazdıklarını okuyunca ben bi tuhaf oldum.zor olsa gerek korkar insan gercekten.gecici bir durummus.o sesi cikartiyor diye tikancak degil degilmi.sadece ses cikiyor.tikanabilme ihtimali yuksekmi.gaz damlasini verirken genzine kacti belki o yuzden tikandi.
3 cocugumda erken dogdu ama basimiza boyle birsey gelmedi duymadimda.
Allah sifa versin gecer ins yakinda.
sagol canim amin insallah.yok sesten tikanma degilde mama yada emerken dikkat gerekiyoms kusmamasi gerekiyms cigerine kacip enfeksiyon riski varmis.ust solunum yolu hastaliklarna karşı dikkat gerekiyms.en gec 2 yasinda geçiyoms.ozamana kadr hep dikkat edicez iste
o sesi duydukca kahroluyrm boguliyms gibi geliyo bana omrumden omur gidiyo.hep onu izliyrm nefes aliyo mu diye.bende gebelik diyabeti vardi o yuzden erken dogdu 10 guncuk daha bekleseydi boyle olmuyckti belkide ama cani sagolsun ben uykusuz kalmaya raziym o iyi olsun insallah.

Cnm o ses geçiyor,korkma.bzdede vardı hatta kayınvalıdem o sesi taklıt edince boğasm gelıodu 3.ayda kalmadı bnde cok panık etmıştm burdan birile knşmştm inanamıştm geçeceğine geçiyor ama

Cnm o ses geçiyor,korkma.bzdede vardı hatta kayınvalıdem o sesi taklıt edince boğasm gelıodu 3.ayda kalmadı bnde cok panık etmıştm burdan birile knşmştm inanamıştm geçeceğine geçiyor ama
ne kadr surede bir cikariyo o sesi.sagol cvp yazdgn icin canim.bizimki bazen tukurugnu yutamiyo tikaniyo bi 10 15 saniye nefes alamiyo zor toparliyo.o ses geldikce deli oluyrm bende.insallah duzelir hamgi drlara götürdn acaba

Buarada bebeğin dha doğmamış gbi düşün kıkırdak yapısı brz geç oluyor bide bnm bebeğim erkek dhada geç oldu ama inan geçiyor.bnde hiç geçmez sanmıştm.bi 40atlatın bidha 40geçirin herşe dha güzel olucak inşallah

Benim oglumda erken dogdu doğduğunda 2.5 aylik olana kadar kus sesi gibi garip ses cikariyor nefesi kesiliyor bazen yorulunca aglayinca morarma ve kırmızı oluyordu azaldi 5 aya girdik ama hala var 1 yaşına kadar kilo aldıkça azalıyor bitiyor bizimki çok az kaldı .

X