34. haftadayım ve yatamıyorum.....

esraseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
471
0
kızlar ben nasıl yatacağımı şaşırdım.belim çok ağrıyor.yatmak eziyet gibi.....buna bir çözüm bulan var mı?

önceki hamileliğimde bende senin gibi olmuştum... ayaklarımın altına iki tane yastık koyarak anca rahat edebiliyordum... o zaman sırt boşluğu acımıyor ve ayaklarını düz uzatmadığın için kasılmıyorsun canım.. Allah yardımcın olsun..

canım tv izlerken ben de öle yapıyorum.ama sırt üstü yatmak sakıncalı diye biliyorum. gece hiç sırt üstü yatamıyorum..yan yatmaya çalışıyorum.karnımın altına yastık koyuyorum ama yine rahat edemiyorum....

ben sırt üstü yattım mı, biri olmadan kesinlikle kalkamıyorum..kitlenip kalıyorum..bel ağrısı beni mahvetti...yan yatıp yastık desteğiyle falan idare edicez artık..

hamile kaldığımdan beri bel ağrısı çekiyorum geceleri yatakta dönemk için bile yardım almam lzım bu ikinci hamileleiğim ilkinde hiç bunları yaşamadım 29haftalık hamileyim kalan 2ayda napıcam bilmiyorum inan

bende yan yatıyorum.Sırt üstü yattığım zaman belimdeki fıtıkta rahatsız ediyor.Oturduğum zamanda sırtım ağrıyor.Zor valla son aylar iyice fena olduk...

bende sol yanıma yatmaya çalışıyorum gece yatağa girmek istemiyorum sol yanıma yatınca sol tarafım uyuşuyor sağa dönünce bebeğim rahatsız oluyor vurmaya başlıyor ama napalım artık kalan iki ay bebeklerimiz için katlanıcaz

ayyy valla kizlar kabus gibi! kalcamin belimin sirtimin agrisindan ne dönebiliyorum ne yatabiliyorumm tamamen bi iskenceee :gitme:

benimde o haftalarda belim agrıdan kopuyo ve çok feci topallıyordum.sol tarafına yatmaya çalış pofuduk yastıklarla da destekle kendini.sakın agır alma kendini zorlama.benimki geçti çok şükür.topal kalacagımı düşünüyodum allahtan geçti seninkide biran önce geçer inş.

galiba herkes uykusuz gecelerden sikayetci :bbo: arkadaslar benim de bel agrilarim cok fazla yataktan ilk kalktigimda adim atmakta zorlaniyorum özellikle sol bacagimin üzerine basamiyorum birkac adim sonra geciyor.geceleri bacaklarimin arasina yastik denedim,karnimin altina yastik ama hic bir sekilde rahat edemiyorum.bir saga bir sola, biraz sirtüstü......gecmiyor geceler :KK43:
size sormak istedigim bel ve bacagimin üzerine basamamaktan kadin dogum druma bahsedince beni beyin cerrahina gönderdi,o da egildiginizde belde aci varsa %99 bel fitiginiz vardir dedi ve normal dogum sakincalidir diye rapor yazdi mirmirmirmir
bel fitigi teshisi bukadar kolay mi konuluyor? normal dogum yapmak istiyorum, riskli mi olur acaba?
yazdiklairnizi okuyorum aslinda benzer sikayetlerimiz var.... kafam karisti :sm_confused:

galiba herkes uykusuz gecelerden sikayetci :bbo: arkadaslar benim de bel agrilarim cok fazla yataktan ilk kalktigimda adim atmakta zorlaniyorum özellikle sol bacagimin üzerine basamiyorum birkac adim sonra geciyor.geceleri bacaklarimin arasina yastik denedim,karnimin altina yastik ama hic bir sekilde rahat edemiyorum.bir saga bir sola, biraz sirtüstü......gecmiyor geceler :KK43:
size sormak istedigim bel ve bacagimin üzerine basamamaktan kadin dogum druma bahsedince beni beyin cerrahina gönderdi,o da egildiginizde belde aci varsa %99 bel fitiginiz vardir dedi ve normal dogum sakincalidir diye rapor yazdi mirmirmirmir
bel fitigi teshisi bukadar kolay mi konuluyor? normal dogum yapmak istiyorum, riskli mi olur acaba?
yazdiklairnizi okuyorum aslinda benzer sikayetlerimiz var.... kafam karisti :sm_confused:

Canım kadın doğumcun bel sorunun nedeniyle nasıl beyin cerrahına gönderiyor anlamadım daha doğrusu alaka kuramadım.Benim hamileliğimin 4.ayında yürürken ağrılı kilitlenmeler başladı.Ayağımı yerden kaldıramıyor sürüyerek acı çekerek yürüyordum ağrı girince.Kdın doğumcuma durumu anlattım bel fıtığı olabilir dedi inş. değildir dedim ve fizik tedaviye gittim zaten bu işin uzmanı da o.Muayene etti bel fıtığı var dedi ne yazıkki.Hemen ilk sorum normal doğum oldu?Tabii ki yapabilirsin doğuma engel değil fıtık dedi.Henüz o kadar düzeydede değil dedi.Ama son aylarda ağırlık nedeniyle fıtık ilerleyecek ağrın çoğalacak dedi.Gerçektende öyle oldu.Hem kadın doğumcumada bu durumdan söz ettim normal doğuma engel değil dedi.Yinede herşeyin son kararını 37-38 haftalarda yapacağı çatı muayenesinden sonra verecek.
Sana nasıl bu kadar rahat pat diye rapor vermişler anlamadım doğrusu.Kadın doğumcunla bir konuş istersen.Belki o normal doğum yapmanda bir sakınca görmez...Geçmiş olsun canım...

bende 36. haftamı bitiriyorum. yatmak,uyumak,hraket etmek işkence. bacak ağrıları sırt ağrıları öldürecek beni sanki. Allahımın izniyle 10unda doğumum.dört gözle bekliyorum.

doltorum sırt üstü yatmayı yasakladı,sağ da solda faretmiyor valla,zor zor zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

bende 34. haftamdayım ...en büyük şansım sabahları yüzmeye gidiyorum tesise..okadar rahatlıyor hafifliyorum ki anlatamam yoksa sırt ağrısı işkence oluyo..ama yüzmeye gittiğimden beri çok rahatım benimde sanki göğüs kafesimi biri parçalıyor..sanırım bebek büyüdükçe midem sıkışıyo ve acı veriyo ..bazen çldırcak gbi oluyorum..bgnlerde iyiyim ..tembellik etmeyip gidiyorum hergün yğüzmeye doğumada yardımcı olsun diye,şişliklermde iniyo yüzdüğümde..fırsatınız varsa gidin derimm.allah herkesi sağlıkla kurtarsın bebeklerine kavuştursun..anne olmak nede zormuşşş ..:CüvCüv:

benım 3tane bel fıtıgım var asagı yukarı 6yıldır suana kadar 10kılo aldım doktorum normal yada sezeryan san kalmıs tercıh senın dedı 35 haftalık hamişim 39 haftamsa sezeryan olcam cunku bebısım normalden buyuk bebegın kılosuylada alakalı dr ma gore bebeişim 4500gr gıbı dogacakmıs onun için normal dogum tavsıye etmıyorum dedı benc-de kabul ettım sezeryan olcam ılk bel fıtıgına yakalandıgımda yuzmeyı banada tavsıye etmısttı dr ve gıttım cok faydasını gordum suan oturdugum yer havuza uzak gıdemıyorum

Son haftalarda uyumak gerçekten işkenceye dönüşüyor. Herkeste durum aynı. Tek çaresi de katlanmak. Sabır kızlar

X