Premature Bebekler 34. Haftadayım ve heran doğurabilirim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
116
Şanlıurfa
SELAM KIZLAR 30 HAFTADAN BERİ DOĞURMAMAK İÇİN MÜCADELE VERİYORUM İLAÇLARLA KASILMALARI DURDURMAYA ÇALIŞTIM, AMA BU GÜNÜMÜZE ÇOK ŞÜKÜR AN AZINDAN 34. HAFTAYA KADAR GELEBİLDİK KZIMLA AMA BÜGÜN ARTIK İLAÇLARI KESTİK VE ARTIK KASILMALARIN SIKLAŞMASINI BEKLİYORUM,ÇÜNKÜ Bİ YERDEN SONRA ALDIĞIM BU İLAÇLARDA BANA ZARAR VERMEYE BAŞLIYOR.AMA DOKTORUMUN DEDİĞİNE GÖRE BEBEĞİMİN CİĞER GELİŞİMİ %88 TAMAMLANMIŞ VAZİYETTE AYRICA CİĞERLERİ GELİŞSİN DİYE KALÇADAN 2 DE İĞNE OLDUM BU YÜZDEN BEBEĞİMİN GAYET İYİ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR DOKTORUM. AYRICA ŞUAN KIZIM 2,5kg OLDU. AMA İŞTE YİNE DE KORKULARIM VAR KIZLAR ACABA BEBĞİM DOĞDUĞUN YOĞUN BAKIMDA KALIRMI LÜTFEN DENEYİMLERİNİZİ YAZIN RAHATLAMAYA İHTİYACIM VAR ALLAH HERKEZİN YARDIMCISI OLSUN BENİMLE BİRLİKTE HERKEZİN BEBEĞİNE SAĞLIK VE UZUN ÖMÜRLER VERSİN.

çok geçmiş olsun sağlıkla bebeğini kucağına alman dileği ile...

tecrübelerime dayanarak söylüyorum ciğer gelişimi tamamsa rütun kontroller için bi ihtimal girebilir küveze , belkide hiç girmez anlattığına göre bebeğinin gelişim kriterleri güzel bence hiç endişelenipte üzülme..herşey güzel olucak....

çok geçmiş olsun sağlıkla bebeğini kucağına alman dileği ile...

tecrübelerime dayanarak söylüyorum ciğer gelişimi tamamsa rütun kontroller için bi ihtimal girebilir küveze , belkide hiç girmez anlattığına göre bebeğinin gelişim kriterleri güzel bence hiç endişelenipte üzülme..herşey güzel olucak....

büyük ihtimalle kalmaz canım...

ben 36+4 de doğum yaptım aynı iğneyi bende oldum kızımda 2,800 doğdu...

Allah kolaylık versin sağ salim kavuşursun inşallah bebeğine...

İnşallah girmez canım inşallah 37. haftayada ulaşırda öyle doğar.Bende 31+3 oldum ama 21. haftadan beri kasılmalarım var ilaç ne kullanıyordunuz merak ettim bende o zamandan beri adalat kullanıyorum bende endişeliyim bebğe zararı olacağından yazarsan kullandığın ilacı sevinirim birde niye kesdi ilacı zararı var diyemi.Arkadaşlar şu ciğer geliştirici iğne doğumdan en az ne kadar zaman önce vurulmalı bilgisi olan varmı 24 saat önce bile vurulsa olur diye duydum

canim benim,34. haftadasin ve dr un da dedigi gibi ciger gelisiminin büyük bir kismi tamamlanmis,bir sure kontrol altinda kalabilir ama yogun bakimda kalmaz diye dusunuyorum...insallah hayirlisiyla gelir yavrun sana...

hayırlısıyla sağlıkla alırsın inşallah bebeğini kucağına aynı iğneyi bende vuruldum tam 24 saat arayla 2 doz 36+2 dünyaya geldi oğlum ve sadece 2 kilo doğdu solunum problemi çekmediği için küveze falan girmedi 3. günün sabahı evimizdeydik başta bende iğne konusunda çok tereddüt ettim ama iyiki vurulmuşum

canım ben nidilat diye bi ilaç kullandım 34 haftadan sonra ilacı kesmesinşn sebebide artık bebeğimi doğurabilecek olmam çünkü bu haftadan sonra bebeğim doğarsa sağlıklı oluır dedi allahın izniyle .sen bu ilacı 2 yada 3 hafta kullansan tamamdır zaten 2 de iğne lursun hiç korkma bidaha zaten şunun şurasında 34. Haftana ne kaldı tabi bu arada iyi beslenmeye bak bol bol pilav makarnal ve kırmızı et yee yani yemek konusunda kendini hiç kasma ki bebeğinde iyi beslensin ve kilo alsın .bu arada yanında sürekli biri olsun kisana baksın çünkü senin istirahat etmen çok önemli,yani ortalıkta doolanma yat dinlen.

Çok sağol canım ama bende gebelik şekeri çıkdı o dediklerinin hiç birini yemem mümkün değil diyet verdiler yoksa şeker tavan yapıyor.Allaha emanet Allah yardımcımız olsun ne diyeyimki.

arkadaslar ben 30 haftalık hamileyim bgn doktora gittim bebek yamuk duruyormuş sol tarafımda poposu ayakları yukarda başı sağ tarafımda duruyor bu nedenle rahim çok gerilmiş boyuna değil enine doğru bu da erken doğum nedeniymiş birde sağımda 8 cm. myom var oda bebegin yerini daraltıyor bebek büzülmüş suratını falan göremedik ultrasonda malesef şimdi doktor bana ciger geliştirici 4 tane iğne yazdı 2 tane vurulcam 12 saat sonra tekrar 2 tane vurulcam bitcek kortizon içeriyormuş bu iğneler nasıl bişey aranızda olan varmı acıyormu çok??birde rahim fazla gerilmesin diye bi ilaç yazdı hap ama o hapda çok çarpıntı yapıyormuş o nedenle çarpıntıyı alsın diyede başka bi ilaç yazdı benim gibi olan varmı doktor 34. haftaya gelirsen çok iyi dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…