Premature Bebekler 34. Haftada zorunlu sezeryan

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Geçmiş olsun Rabbim bebeğine sağ salim kavuştursun inşallah. 24 saat içerisinde yapılan iğneler genelde etkili oluyor, 34. Haftada büyük oranda riski atlatmış oluyorsunuz, İnşallah herşey planlandığı gibi sorunsuz gider, Allah yardımcınız olsun
Saol canım sanırım bir ay için de büyün dozlar yapılıp 34. Haftada alınacak

Canim ben 34+2 de sezeryan oldum.Kanamayla gittim ve dogum kacinilmazdi. Hemen ciger gelistirici yaptilar. 2 doz 12 saat arayla. Bebegim kuvoze hic girmedi.Zamaninda dogmus bir bebek gibi 2 gunde taburcu olduk :nazar: sadece 2750 g bebek bana cok zayif geldi,kilo aldirana kadar endise icindeydim. Hic bir sey korktugumuz gibi olmadi. Siz de umarim saglikla atlatirsiniz, rahat ol. Cok erken bir hafta degil. Kendini kurtariyor bebekler.

Canım ya çok saol gerçekten rahatladım bebeğinizin kilosu iyiymiş ben ilk hamileliğim de 37+6 da yaptım 2800 gr. Bebeğinizin ultrason fotosun da kilosu yazıyor mu gelişimi nasıldı ? Çünkü 34. Haftaya göre iyi doğmuş. Benim 25+1 gün 830 gr dedi doktor. Normalde 24+1 günlük olması gerekiyordu. İnşallah 34. Haftaya kadar kilosu sizin bebiş kadar olur

Canım ya çok saol gerçekten rahatladım bebeğinizin kilosu iyiymiş ben ilk hamileliğim de 37+6 da yaptım 2800 gr. Bebeğinizin ultrason fotosun da kilosu yazıyor mu gelişimi nasıldı ? Çünkü 34. Haftaya göre iyi doğmuş. Benim 25+1 gün 830 gr dedi doktor. Normalde 24+1 günlük olması gerekiyordu. İnşallah 34. Haftaya kadar kilosu sizin bebiş kadar olur
Dogum yaptigim gun ultrasonda 2800g olculmustu, 2750 g dogdu. Gelisimi onde gidiyordu biraz. Simdi 3 aylik ve 7100 g :nazar: hic merak etme, nasil buyudugunu anlamazsin bile.Beslenmene dikkat et ins senin de sorunsuz olur :dua:

Dogum yaptigim gun ultrasonda 2800g olculmustu, 2750 g dogdu. Gelisimi onde gidiyordu biraz. Simdi 3 aylik ve 7100 g :nazar: hic merak etme, nasil buyudugunu anlamazsin bile.Beslenmene dikkat et ins senin de sorunsuz olur :dua:
Amin inşallah sorunsuz geçer :dua: sağlıcakla büyütün bebeğinizi :emir_bebek:

Benim ikizlerim de 34+3 dogdu.biri 2250 diğeri 1200 Gr di.kuvez süreci uzun sürdü ama elhamdülillah geçti gitti.

Ciğer geliştirici 32.haftada yapildi.

İnsallah hayırla sağlıkla kucağınıza alırsınız endişe etmeyin

Benim ikizlerim de 34+3 dogdu.biri 2250 diğeri 1200 Gr di.kuvez süreci uzun sürdü ama elhamdülillah geçti gitti.

Ciğer geliştirici 32.haftada yapildi.

İnsallah hayırla sağlıkla kucağınıza alırsınız endişe etmeyin
Amin inşallah... sağlıcakla büyütün bebeklerinizi

merhaba hanımlar... ben tek yumurta ikizlerime hamileyken karnımda birinin kalbinin durduğunu öğrendim. Doktor diğer bebek için 34. Hafta da sezeryanla almayı düşünüyorlar iki bebeği de... tabi planlı olduğu için ciğer geliştirici iğne öncesinde yapılacak. Bu durumu yaşamış yada bilen var mı nasıl bir süreç bekliyor.? Ciğer geliştirici iğnenin faydası olur mu acaba ?
Geçmiş olsun benimde bebeğim 34+1 dünyaya geldi tabi onun öncesinde doktorum haftalar öncesinden ciğer geliştirici yapmıştı sonrada sezeyana girmeden yapıldı ve biz sorunsuz 5 gün yattık yoğun bakımda bir problem yoktu sonra sarılık yüzünden yattık o çok yüksek olduğu içim uzun zaman kaldı bebeğim korkmayın zaten 32. Haftayı geçince çoğu şeyi atlamış oluyoruz

Doğumu yaptım çok tatlı sapsarı bir bebeğim oldu 2450 gr doğdu şuan kuvözde ama iyi çok şükür
Oyy maşallah evladınıza :nazar:
Gayet güzel kilosuda hiç endişe etme annesi
Rabbim biran önce toparlanıp annesinin kucağına gelmeyi nasip etsin :dua::KK200:

34+4 de suyumun bitmesiyle hastaneye gittim (suyumun geldiğini anlamadım sızıntı seklinde gelmiş) direk sezaryene aldı doktorum 2 gün önce doktorumun muayenesine gittiğimde (alerjik öksürüğüm ve kaşıntım vardı) bana kortizon vurdu bebeğin akciğerlerinin gelişmesi için ..iğneyi vurduğunda 24 saat içinde bebeğin akciğerleri gelişiyormuş cuma günü vurulmuştum iğneyi pazar akşamı hastaneye gittim doğurdum

34+4 de suyumun bitmesiyle hastaneye gittim (suyumun geldiğini anlamadım sızıntı seklinde gelmiş) direk sezaryene aldı doktorum 2 gün önce doktorumun muayenesine gittiğimde (alerjik öksürüğüm ve kaşıntım vardı) bana kortizon vurdu bebeğin akciğerlerinin gelişmesi için ..iğneyi vurduğunda 24 saat içinde bebeğin akciğerleri gelişiyormuş cuma günü vurulmuştum iğneyi pazar akşamı hastaneye gittim doğurdum
Sağlıcakla büyütün bebeğinizi bende 33+4 de Doğum yaptım

Back
X