Premature Bebekler 34+1 gunluk hamileyim rahim agzinda aciklik?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

aysuasya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2012
708
4
48
Aydın
Öncelikle merhabalar anneler,Bende anneyim 2. Kızıma hamileyim..
Bugun doktor kontrolümde doktorum rahim ağzında1-2cm açıklık var ama büyük ihtimal daha önceden vardır ilk doğumundan kalma dedi.
Bende hayir daha önceki kontrolumde aciklik yoktu dedim ama bana herhangi bir öneride uyarıda bulunmadı.sadece korkma bugun dogsa bile cok kuvezde. Yatmadan yaşar bebegin dedi.
Bu açıklık erken dogum riski midir,siz prematüre anneleri olduğunuz için bilirsiniz..
Dikkat etmem gereken şeyler nelerdir,şimdiden tskler..

Öncelikle geçmiş olsun
Önceden rahimağzı yetmezliği yüzünden rahimağzım ağrısız açıldığı için ilk oğlumu kaybettim 20 haftalıkken,bu yüzden şimdi dikiş var orada,açılması erken doğum tehlikesidir,orasının açık olması enfeksiyon riskini getirir,senin yapacağın şey dinlenmek,yatmak,farklı bir akıntıya,kanamaya ve kasılma-sancıya karşı uyanık olup hastaneye başvurmak,korkma çok daha küçük haftalardan 40 lı haftalara daha büyük açıklıklarla yatarak gelen insanlar var,tekrar geçmişl olsun

Bugun doktor kontrolümde doktorum rahim ağzında1-2cm açıklık var ama büyük ihtimal daha önceden vardır ilk doğumundan kalma dedi.
Bende hayir daha önceki kontrolumde aciklik yoktu dedim ama bana herhangi bir öneride uyarıda bulunmadı.sadece korkma bugun dogsa bile cok kuvezde. Yatmadan yaşar bebegin dedi.
Bu açıklık erken dogum riski midir,siz prematüre anneleri olduğunuz için bilirsiniz..

merhaba,hamileliğim 32+3 günlükken doğum yaptım.27 .haftadan beri rahim ağzındaki 3-4 cm lik açıklık nedeniyle zaten erken doğum riskim vardı.

27 erken bir hafta olduğundan 1 ay hastanede kaldım ve ilaç tedavisi gördüm.rahimdeki kasılmaları azaltması için.
birde ciğer geliştirici iğne yaptılar.
bebeğim 32+3e kadar sabredebildi.2 gün küvezde kaldı.dışarda solunum yapabildiği için fazla kalmadı yani.

bugün bebeğim doğalı 5 gün oldu.çok yeni.1750 kg doğdu.ama çok şükür iyi.

küvezde değil ama hastanede gözetim altında.doktorumuz 2kg olduktan sonra hastaneden çıkabileceğimizi söylüyor.

içiniz rahat olsun.bebeğin haftası çok iyi.ben hastanede yattığım sürece hep erken doğum yapanların olumlu bişeyler yazarak moral vermesini bekledim ve çok olumlu yazıılar yazanlar oldu.

sizede içinizi rahat tutun diye yazmak istedim.mümkün olduğunca dinlenin.yatın yada en fazla ayaklarınzı uzatıp oturun.ev işi falan yapmayın sakın.

ne kadar dinlenirseniz o kadar iyi olur.bide moralinizi yüksek tutun.bebeğiniz sizin sıkıntınızı hisseder.unutmayın.

geçmiş olsun.Allah hayırlı zamanda bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı nazip etsin.

Ilımlı olumlu mesajlariniz için tskler..
Şu anda Bebegim çok aşırı küçük olmadığı için aşırı korkmuyorum ama en azından 36 haftalikken dogsa çok sevinecegim.. Bebegim çok asagida ve sanki çok da dayanamayıp gelecekmiş gibi geliyor..
Bide şey sormak istiyorum,bu ara cinsel iliskiyi bırakmak mı lazım acaba?
Bide rahim ağzı yetmezliği mi oluyor benim yaşadığım?
Bu arada allah bebeginizi bir an önce kucaginiza almayı nasip etsin.tzeyno ve duyaydin..
Ilk kizimi doğar doğmaz kucağıma aldım ve ına.in dünyalara değer bir mutluluk..
Kizim su anda 2200 gr..

bence haftanız ve bebeğin kilosu iyi.. ancak içerde kalınan her gün çok önemli biliyorsunuz zaten...

açılma ile rahim ağzı yetmezliği aynı şey değil.. ben de rahim ağzı yetmezliği var.. oğlum 3.5 yaşında ona hamileyken 27.haftamda rahim ağzı boyu 0 idi. yani bebek rahim ağzına dayanmıştı.. bende açılma olmaması için yattım.. sizin açılmanız var ancak bebek rahim ağzına dayanmamış henüz..ancak duyaydin arkadaşımızın dediğigibi açıklık olduğu için enfeksiyon kapma olasılığınız yüksek.. bu nedenle yatın dinlenin bol bol..
sağlıcakla gelsin bebeğiiniz.

canım bazı gebeliklere böyle sıkıntılar yaşanabiliyo.sakın canını sıkma 34 hafta o kadarda küçük değil sadece istirahatine dikkat et.bu haftalarda eğer doğarsa öneml olan emme reflexi ...bebeklerde ana rahminde emme reflexi tam 34 haftada gelişir.bizde 34 haftada doğan bebeklerde emme reflexi gelene kadar küvözde besleniyo sonra emmesi gelince anneye veriyoruz.bunları anlatıyorum çünkü korkmana gerek yok.maşallah sen yeterince büyütmüşsün bebeğini....şimdiden sonra 1gün 2 gün ne kadar kalırsa o kadar kardır ama doğsada korkma emerse sende emmesse 3-4 gün bebek hemşireisnde oda emmesni güçlensin diye...korkacak hiçbişey yok sen sadece istirahat et...takma sakın kafana....:34:

Şu anda Bebegim çok aşırı küçük olmadığı için aşırı korkmuyorum ama en azından 36 haftalikken dogsa çok sevinecegim.. Bebegim çok asagida ve sanki çok da dayanamayıp gelecekmiş gibi geliyor..
Bu arada allah bebeginizi bir an önce kucaginiza almayı nasip etsin.tzeyno ve duyaydin..
Kizim su anda 2200 gr..
Cinsel ilişki tabiki yasak aman diyim,işte enfeksiyona davetiye olur,doğumu hızlandırırsınız..az daha gayret birşey kalmamış

Tskler kızlar,Yaa benim anlamadigim özel hastaneye gidiyorum ve beni uyarmiyo,
Ne biçim doktor ben anlamadim dogsada yaşar korkma dedi sadece.ama sanırım önceki dogumumdan kaldığına inandi kendisi.
Yalan mi soylicem 30 haftalık gittiğimde acilma yok erken doğum riski yok,
Yalnız bebeğin anormal asagida dedi.
Yine iliski hakkında birsey söylemedi,bana sanki iliski açtı rahim ağzını gibi geliyor..
Birde rahim ağzında açıklık varsa vajinada açıklık oluyo mu acaba?
Yani ikisi birbirine bağlı mi acaba bilemedim..
Ben en iyisi doktorumu değiştireyim..

Kizim su anda 2200 gr..

canim dogsada yasar diye niye onlem almamiski dr . Acikligin varsa ihmal etme benim 33. haftamda adet sancilarim oldu
rahim yolum 3.9 iken 3.4 e incelmis acilma filan yok daha yani buna ragmen dr. bana 3 gun serum igne verdi dinlen dedi
sonra 3. gunde tekrar uayene etti 4 cm e yukselis rahim boyum.
gecen ctesi yine sancim geldi gittim hastaneye ntsde birsey cikmadi rahim boyunuda olctu 4 cm yine bir sorun yok dedi
yani ben surekli gidiyorum en azindan 36 bitsin eger durdurulabiliyorsa niye erken gelsinki.
sancilarim hala suruyor artik bu sancilarin normal oldugunu kabul ettim ama tetikteyim siddeti artarsa tekrar gidicem
hemsireler pimpirikli buldu beni ama bende bebegimi yoldan toplamadim elbette en ufak bir suphede solugu hatanede alicam
bence sen baska dr git sadece dinlenmek bana yeterli gelmiyor acikcasi.

Çok haklısın ,Bende kucağıma kağıt gibi zayıfca bebek almak istemiyorum ama sanırım kızım erken gelmeye kararlı
Dün gece yatmaya hazırlanırken oturduğum yerden bir kalktım islaklik baya bir camasirimda ayni şekilde.
Bir miktar suyum geldi. Sagolsun esimde çok rahattir,demin kizim su içti o dokmustir dedi o suyu orda icmedi içer içmez de elinden aldım bardağı,ustelik bahsettiğim yer,yatak oturma odası degil.ben suyumun geldiğine eminim de,genede sancim falan yok bakalim devamı gelecek mı diye camasirimi değiştirip yattım daha gelmedi.
Bir daha olursa doktora gidicem..
Bacaklarimda inanilmaz bir ağrı var,ve belim 3 gündür çok agriyo..ateş basiyo âmâ oyle 3-5 dklik degil saatler suruyor..

Son düzenleme:
Çok haklısın ,Bende kucağıma kağıt gibi zayıfca bebek almak istemiyorum ama sanırım kızım erken gelmeye kararlı
Dün gece yatmaya hazırlanırken oturduğum yerden bir kalktım islaklik baya bir camasirimda ayni şekilde.
Bir miktar suyum geldi. Sagolsun esimde çok rahattir,demin kizim su içti o dokmustir dedi o suyu orda icmedi içer içmez de elinden aldım bardağı,ustelik bahsettiğim yer,yatak oturma odası degil.ben suyumun geldiğine eminim de,genede sancim falan yok bakalim devamı gelecek mı diye camasirimi değiştirip yattım daha gelmedi.
Bir daha olursa doktora gidicem..
Bacaklarimda inanilmaz bir ağrı var,ve belim 3 gündür çok agriyo..ateş basiyo âmâ oyle 3-5 dklik degil saatler suruyor..

Geçmiş olsun. Eğer suyundan geldiğin düşünüyorsan canım bi Dr ara veya hastaneye gitmende fayda var canım. Belinde ağrıyormuş. Bebeğin suyu azalmasında iyi değildir. Bi gidip kontrol ettirmende fayda var.

Ben eminim suyumun geldiğine ..
Simdi gidip saglik ocagindaki ebeme muayene olucam en azından fikir de verirler.alttan da bir bakar belki.
2. Bir hale kadar hastaneye gidesim gelmiyo çok yorgunum birde beni simdi orda sıra falan bekleteceklet.
Kızım olmasa sorun değilde,bide onu kaldır indir yapamicam.kimsemiz yok bu şehirde bırakabilecek..
Ikinci dogumum diye mı bu kadar sakinim bilmem ama bel agrim dinlenmeyle gecmiyor..

benimde bir kizim var .
bizde ydisindayiz baz seyler cok zor gercekten.
bandede kanama ve su yok adet agrisi mevcut
yatiyorum gecsin diye. kasilma degil sanirim bu agrilar ayni adet sancsi gibi kivrandiriyor

Koşa koşa doktora geldim,alttan üstten muayene etti 2 -3 günde bir enfeksiyon riski var mı diye kontrol edecekmiş,
Enfeksiyon riski olunca gebelik sonlandiriliyormus aksam üstü sonuçlari alicam bakalim..
Rahim boyum 3 cmmis..Bebegimin suyu yeterliymis..
Bakalim insallah 1-2 hafta daha durur Bebegim..

benimde bir kizim var .
bizde ydisindayiz baz seyler cok zor gercekten.
bandede kanama ve su yok adet agrisi mevcut
yatiyorum gecsin diye. kasilma degil sanirim bu agrilar ayni adet sancsi gibi kivrandiriyor

Degildir heralde doğum ağrısı zaten dinlenmeyle. Gecmiyo bilirsiniz..
Adet sancısı gibi sancılar bende de var 3 gündür..
Evet kimsenin olmaması zor .allah kolaylik versin hepimize..

Koşa koşa doktora geldim,alttan üstten muayene etti 2 -3 günde bir enfeksiyon riski var mı diye kontrol edecekmiş,
Enfeksiyon riski olunca gebelik sonlandiriliyormus aksam üstü sonuçlari alicam bakalim..
Rahim boyum 3 cmmis..Bebegimin suyu yeterliymis..
Bakalim insallah 1-2 hafta daha durur Bebegim..

ins birsey cikmaz canim
iyiymis rahim boyun .sanci gelmezse incelmez. ben biraz daha bekleyip oyle gideyim diyorum ptesi randevum var

tzeyno sen hangı hastanede kaldın 1 ay..ozel sıgortan var mı?

cnm ben erciyes tıp fakültesi hastanesinde kaldım.özel sigortam var.fakülte hastanesinde özel odada kaldım.özel sigortam özel oda masrafımı ödedi.özel odada kaldığımdan hastanede biraz daha rahattım.

Back