- 15 Aralık 2008
- 4.118
- 18
- 318
- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
merhaba kizlar
suan hastaneden yaziyorum 3-5 gundur adet sancisina benzeyen agrilar yasadim Dr a geldim bir serum verdi evde yat dedi ama benim sancilar gecmedi . 2 gun sonra tekrar geldim rahim boyu 3.9 dan 3.4 e dusmus 2 gunde. suanki hali iyi ama devam ederse risk olur dedi igne serum verdi dr. ben suan cok telasliyim bu igneler durdurabilirmi agrilari Bunu yasayan var mi kizlar bari 36 yi bitirseydik
canim mesajin cok iyi geldi Allah bebeklerine saglikli uzun omur nasip etsin Bu benim 2. bebegim olucak (4.gebelik) daha onceki gebeligimde boyle sorun olmamisti rahim agzi kisaligimda yoktu anlamadim bu niye oldu Suan yine hastaneye geldim 3 saat suruyor serum zaman duruyor gercekten senin bebeklerin kac kg dogdular? masallah tam savascilarmis benim bebegin kilosuna 2300 gr dedi ama ultrason buyuk olcuyor bazen
merhaba kizlar
suan hastaneden yaziyorum 3-5 gundur adet sancisina benzeyen agrilar yasadim Dr a geldim bir serum verdi evde yat dedi ama benim sancilar gecmedi . 2 gun sonra tekrar geldim rahim boyu 3.9 dan 3.4 e dusmus 2 gunde. suanki hali iyi ama devam ederse risk olur dedi igne serum verdi dr. ben suan cok telasliyim bu igneler durdurabilirmi agrilari Bunu yasayan var mi kizlar bari 36 yi bitirseydik
Gercekten cok zor seyler yasamissin canim. Ne kadar ufak olursa olsunlar anne babayi hissediyorlar. bende kizimla konusurken( bir kizim var 4 yasina girecek ocak ayinda) bebek hemenyeşimcim ne güzel kilosu MAŞALLAH diyorum.benim kuzularım doğduklarında ufacıklardı teyzesi helede kızım biblo gibiydi.yavrularım ya doğar doğmaz hayatın çilesiyle ayrılıkla tanıştılar.oğlum 1.80 kg kızım 970 gramdı..kilo bile değil gram düşün yani.aylarca küveze yanlarına gidip geldik dokunamadan koklayamadan.ama çocuklarımın karekterini ozaman anladım inatçı tutuğunu koparan kişilikler olacaklarını.okadar hisli oluyorlarki anlatamam.yanlarına gittiğimizde camın arkasından 10dkka seyredebilirdik onları.biz gidince uyanırlardı kalp atışları hızlanırdı hareket ederlerdi okadar duygulanırdımki anlatamam.bunu ancak yaşayan anneler bilir.Allah kimseyi evladından ayırmasın.bebeğinle konuşuyosundur zaten dimi?çok etkili oluyo hemen anne karnında harekete başlıyolar zaten.cinsiyeti neydi?
canim cok uzuldum. ins benim haftalarima gelmekle kalmaz gecersin:) Annelik cok fedakarlik istiyor. 3 gundur serum igne yyorum ellerim sismeye basladi.Canım öncelikle geçmiş olsun.
Benim ilk gebeliğimde 25 haftada rahim boyum kısaldı. Sürekli düzenli sancılarım ve kasılmalarım vardı. Bende hiç kalkmadan ayaklarım baldırımdan itibaren 45 derece kalkık hastanede 32 haftaya kadar hamd olsun gelebilmiştim
Şimdi yine hamileyim. Ve rahim boyum önce 2,7 sonra 2,5 sonra derken 16 haftada 1,5 indi acil dikiş atıldı. Dikişden bir ay sonra rahim boyum 0 oldu. Bebek dikişe dayandı. Ondan sonra sadece Wc için kalktım. Hamd oldun bir ay sonra tekrar 1,5 olmuş. Şimdi hala sadece Wc için kalkıyorum. Rabbim benide senin haftalarına gelmeyi nasip eylesin.
Canım Wc dışında kalkma. Yemeğini sol yanına yatarak rahatlıkla yiyeyebilirsin. Bol su içmeye ihmal etme. Ayrıca sırt üstü yat ve bacaklarını baldırdan itibaren biraz kaldır ki baskı yapmasın.
Mümkünse hastanede yatmam da iyi olur. En azından serum ve iğne için ayaklanan gerek kalmaz.
rahim boyum iyi ama kisa zamanda bu kadar incelmesi kotu durdurulmasa 1 hafta sonra dogumum olurdu buyuk ihtimal. agrilarim surekliydiBenim rahim ağzı uzunluğum 29 haftada 2.8 di
Doktorum bunda bile telaş yapmadı, senin rahim uzunluğun fena değil
Korkulacak bir durum yok inşallah!
merhaba,
bende tam 1 aydır hastanede yatıyorum erken doğum riski nedeniyle.doktorlar rahim boyu olmadığını söylüyorlar.geldiğimden beri durum aynı ama.Allahtan negatif bir gelişme olmadı.
geldiğimde akciğer geliştirici iğne yaptılar.etki etmesi için 48 saat geçmesi gerekiyo dediler.sürekli serum gece gündüz.günde 4 defa 2 şer tane nidilat.
48 saati beklerken üstünden bir ay geçti çok şükür.2. defa akciğer geliştirici yapıldı bile.
hala hastanedeyiz daha ne kadar kalacağımız da belli değil ama.ben geldiğim günden beri olumlu baktım hep.yine öyle bakıyorum.bebeğimle konuşuyorum beklemen lazım diyorum ve hastaneden hamile çıkacağıma inanıyorum.
tabiki en önemlisi Allah bebeğim ve benim için hayırlısını nasip etsin.zor ve sıkıntılı hamilelik geçiren herkese Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin.
bol bol dua edin.bebeğiniz için.
Benim agrilar kesilmeye basladi bir bakiyorum hic yok bir bakiyorum arada yokluyor var garip bir agriyeşimciğim günaydın.nasılsın bugün.magnezyum bende kullanmıştım progestan kullanmıştım.ama inan benimde ağrılarım hiç durmamıştı.ağrımı kasılma şeklindemi?kafaya takmamaya çalış..
BAHES:mrb.evet ilk bebeğim.bugün 31+1 deyiz.yazdıkların moral oldu teşekkür ederim.geldiğim gün sanki her an doğum olabilirmiş gibi bakıyordu doktorlar ama çok şükür 1 ay geçti üstünden.zaman geçtikçe bebeğim bekledikçe umudum da artıyor.kimbilir diyorum belkide sonuna kadar bekleyecek...
bebeklerim yazışsın.ikizlermi?kaçıncı haftada doğum yaptın?birde küvezde kaldımı bıdıklar?
YEŞİM:yeşimcim daha iyi olmana sevindim.ağrılar bende de oluyor.gaz sancısı gibi benim ağrılarım ki sürekli yattığımdan bağırsaklarım çok da iyi çalışmıyor ve gaz problemimde oluyor.ağrılarım genelde kasıklarımın üzerinde ama çok rahatsız edici boyutta değil çok şükür.
olumlu düşün.ayaklarını uzat yat yada otur evde.hiçbir iş yapma sakın.çok mecbur kalmadıkça da kalkma yerinden iyice dinlen.
bebişinle konuş bol bol.beklemen gerek de ona.ben hep konuşuyorum sanki sözümü dinliyo gibi geliyo bana:)bol bol dua et.ama en önemlisi içini rahat tut.oturduğun yerde seni oyalayacak şeyler yap.saçma şeyler düşünmüyosun o zaman.
umarım kontrolünde içini daha da rahatlatacak haberler alırsın.
tzeyno iyi akşamlar canım...aynı ogünleri hatırladım inanki bende hastaneye yattığım ilk gün doktorum bebek doğabilir demişti.hatta her an doğm olabilir diye hiç birşey yememe izin vermemişlerdi.ewet ikizler..ah sorma şekerim küvezde kalmak ne kelime fethettiler küvezi:) güldüğüme bakma çok ağlıyodum o günler.16mayısta doğdular oğlm temmzun 12de çıktı kızım ağustosun 5de çıktı çok uzun ve zor zamanlardı geçti çok şükür.27haftalık doğdular.şu an 3.5yaşındalar.darısı başına inşAllah.nerde yaşıyosn?cinsiyeti neydi?belki yazmışsındır ama şu an hatırlamıyorum
Benim agrilar kesilmeye basladi bir bakiyorum hic yok bir bakiyorum arada yokluyor var garip bir agri
Belkindiyorum yerlesme agrisi ama bu agriya bebk dogmaz diyorum :) dun aksamdan beri iyiyim yani hatta canim cekti pogaca yaptim oturdugum yerde :) malum yurtdisindayim ve burda bizim pogacalardan bulunmuyor
Bebis cok hareketli sanirim bana benzeyecek :) bugun 33+3 uz Hergece sukrederek yatiyorum Allaha bir gun daha kaldigi icin icimde
Benim agrilarim hep adet sancisi gibi geldi kasilma nasil oluyor bilmiyorum hic yasamadim bir kizim var 4 yasinda onda bir tane bile sancim olmamisti
Kursa gidemedim 2 gunu kacirdim diye cok uzuluyroum aklim orda kaldi ayin 12 sinde seviye sinavi vardi
Bu bebisin boyle yapmasi hic iyi olmadi benim agrilar geciyor sanirim
Surekli yatmiyorum cunku rahim boyum var daha dusunuyorum tabi yormamaya calisiyorum kendimi
Senin rahim boyun bittigi icin cok dikkat etmen lazim 2-3 hafta daha gecirsen cok iyi olur insallah gecirebilirsin
Bende tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?