yeşimcim ne güzel kilosu MAŞALLAH diyorum.benim kuzularım doğduklarında ufacıklardı teyzesi helede kızım biblo gibiydi.yavrularım ya doğar doğmaz hayatın çilesiyle ayrılıkla tanıştılar.oğlum 1.80 kg kızım 970 gramdı..kilo bile değil gram düşün yani.aylarca küveze yanlarına gidip geldik dokunamadan koklayamadan.ama çocuklarımın karekterini ozaman anladım inatçı tutuğunu koparan kişilikler olacaklarını.okadar hisli oluyorlarki anlatamam.yanlarına gittiğimizde camın arkasından 10dkka seyredebilirdik onları.biz gidince uyanırlardı kalp atışları hızlanırdı hareket ederlerdi okadar duygulanırdımki anlatamam.bunu ancak yaşayan anneler bilir.Allah kimseyi evladından ayırmasın.bebeğinle konuşuyosundur zaten dimi?çok etkili oluyo hemen anne karnında harekete başlıyolar zaten.cinsiyeti neydi?
Gercekten cok zor seyler yasamissin canim. Ne kadar ufak olursa olsunlar anne babayi hissediyorlar. bende kizimla konusurken( bir kizim var 4 yasina girecek ocak ayinda) bebek hemen
tepki vermeye basliyor bende burdayim diyor bazen ablasi konusuyor onunla ve tekmeler basliyor. aralrindaki etkilesimi cok merak ediyorum:)
suan bebeklerin na kadarlik oldu. Allah omur verince 1kg olmasada hayata tutunuyorlar. Allah saglikli uzun omur versin onlara.
benim bebegim erkek dr cok emin olmasada erkek dedi. Bir surpriz olmazsa tabi. ama su erken dogum olaylari basimiza gelince
cinsiyetini bile gozum gormez oldu kizim oldugu icin bunuda oglan istemistim gonlumden gecmisti tabi hic onemli degil saglikla dogsunda yavrum.
Canım öncelikle geçmiş olsun.
Benim ilk gebeliğimde 25 haftada rahim boyum kısaldı. Sürekli düzenli sancılarım ve kasılmalarım vardı. Bende hiç kalkmadan ayaklarım baldırımdan itibaren 45 derece kalkık hastanede 32 haftaya kadar hamd olsun gelebilmiştim
Şimdi yine hamileyim. Ve rahim boyum önce 2,7 sonra 2,5 sonra derken 16 haftada 1,5 indi acil dikiş atıldı. Dikişden bir ay sonra rahim boyum 0 oldu. Bebek dikişe dayandı. Ondan sonra sadece Wc için kalktım. Hamd oldun bir ay sonra tekrar 1,5 olmuş. Şimdi hala sadece Wc için kalkıyorum. Rabbim benide senin haftalarına gelmeyi nasip eylesin.
Canım Wc dışında kalkma. Yemeğini sol yanına yatarak rahatlıkla yiyeyebilirsin. Bol su içmeye ihmal etme. Ayrıca sırt üstü yat ve bacaklarını baldırdan itibaren biraz kaldır ki baskı yapmasın.
Mümkünse hastanede yatmam da iyi olur. En azından serum ve iğne için ayaklanan gerek kalmaz.
canim cok uzuldum. ins benim haftalarima gelmekle kalmaz gecersin:) Annelik cok fedakarlik istiyor. 3 gundur serum igne yyorum ellerim sismeye basladi.
her agri gelincede biraz endiseleniyorum.
Benim rahim ağzı uzunluğum 29 haftada 2.8 di
Doktorum bunda bile telaş yapmadı, senin rahim uzunluğun fena değil
Korkulacak bir durum yok inşallah!
rahim boyum iyi ama kisa zamanda bu kadar incelmesi kotu durdurulmasa 1 hafta sonra dogumum olurdu buyuk ihtimal. agrilarim surekliydi
ara bile yok gibiydi ama siddetli degildi.
Bu arada ben yeni haberleri vermek istiyorum:)
Bugun son serumu yemeye gittim hastaneye dr a tekrar rahim uzunlugunu olcturdum 4cm e yukselmis:) ne kadar sevindigimi anlatamam
agrilarim hala geliyor ama ara sira beni 3-4 hafta goturur diye dusunuyorum insallah.
haftaya ptesi tekrar kontrolum var. ins o zamanda guzel haberlerle gelirim.
Allah tum premature annelerine guc kuvvet sabir versin Kizkardesim 34 haftalik dogum yapti kuveze girmedi ama cok zor buyuttu 2250gr dogmustu.