- 18 Haziran 2017
- 868
- 1.278
- 26
-
- Konu Sahibi Bismilhayrun
Sizede büyük geçmiş olsun canım doktorlarım hemen emmesini bekliyor onların bu beklentileri beni yıpratıyorGeçmiş olsun aynı zamanda gözünüz aydın kilosu gayet iyi doğmuş bende 31 hf 1016 gr doğurdum. 40 gün küvezde kaldı 2 ay sütümü sağdım sağmadan önce emzirdim unutmasın diye 3500 kilo olana kadar sağdım zaten o kiloya geldiğinde emmeyi becerebilmişti.
Teşekkürler canım sen doktorlara pek aldırış etme bana da öyle demişlerdi 1900 gr taburcu olduğumuzda emziriyordum uyuyordu tam çekemiyordu gerçi emin olamıyordum ne kadar emdiğine kan değeri düşmesin sarılık olmasın diye uyurken biberon vermek zorunda kaldım.Sizede büyük geçmiş olsun canım doktorlarım hemen emmesini bekliyor onların bu beklentileri beni yıpratıyor
Ciğer geliştirici vurmuşlar miydi canım solunum sıkıntısı dan kuveze aldılar bende 34+4 um ciğer geliştirici yaptılar erken doğum riski icinKızlar selam,
Nasılsınız?
Ben bir konuda yardım istiyorum sizden. Kısacık kendi hikayemi paylaşmak istiyorum çünkü içimde tuta tuta patlamak üzereyim.
Taze bir anneyim, henüz 25 gün oldu doğum yapalı. Preeklampsi gebelik zehirlenmesi nedeniyle 33+3 hafta'da bebeğim dünyaya geldi. 2265 gram doğdu 13gün yoğun bakımda kaldı 9günü küvezde geçti oğlumun. Eve geleli 12gün oldu kısacası. Henüz beni ememiyor yada ben beceremiyorum bu ayrı bir üzüntü benim için çünkğ emzirmeye kalksam emiyor ve sütlerim taş oluyor süt sıtması oldum kaç sefer. Sağsam emmek istediğinde sütüm yetmiyor.. Bende doktorumu dinledim biberonla vermeye başladım anne sütümü.. Zaten bir kaç güm öncesine kadar enjektör ile besledim yavrumu.
Sizlere sorum şu olacaktı hanımlar,
Sizler kaç cc ve kaç saate bir besliyorsunuz yavruları?
Ben 2saate bir 60cc veriyorum, ama aslında 80-90 içiyor. Ve 60yetmiyor çok ağlıyor. Doktorumuz yasak koydu 60dan fazla verme dedi. Karnı kurbağ gibi oldu biraz oda sıkıntı olur hatta bana 40cc ver dedi ben kendim 60veriyorum kendi kafamdan.. İçim hiç rahat değil yavrum aç istiyor doktor fazla kilo birden alıyor bu zararlı dedi.. Ama anne sütü bu yani ne olabilirki?
Siz neler tecrübe ettiniz paylaşırsanız çook mutlu olurum!
Öpüyorum hepinizi bir bir
Yok canım bana yapmadılar çünkü tansiyonum çok yüksekti o dahada yükseltir dediler vurmadı doktorum onun han etkileri de olabilir anne için demişti 9gün solunum için yattı kuzum şuanda iyiyiz maşallah. Senin neden erken doğum riskin var peki?Ciğer geliştirici vurmuşlar miydi canım solunum sıkıntısı dan kuveze aldılar bende 34+4 um ciğer geliştirici yaptılar erken doğum riski icin
Sadece ufak bir kanama oldu cuma günü şimdi kesildi doktor her ihtimale karşı ciğer geliştirici vurdu,anneye ne gibi yan etkileri War bu iğnenin pekiYok canım bana yapmadılar çünkü tansiyonum çok yüksekti o dahada yükseltir dediler vurmadı doktorum onun han etkileri de olabilir anne için demişti 9gün solunum için yattı kuzum şuanda iyiyiz maşallah. Senin neden erken doğum riskin var peki?
Tam olarak araştırma fırsatım olmadı canım ama tansiyonu çok yükseltebiliyor diye bana vurmadı doktorum tabi sende de aynısı olacak diye bir kayde yok.. Yinede kontrol ettir tansiyonunu yüksek tansiyonun gebelikte feci sonuçları var malesef o yüzden ben 33+3de doğurdum. Kanaman durduysa bence korkma ilaç verdimi peki?Sadece ufak bir kanama oldu cuma günü şimdi kesildi doktor her ihtimale karşı ciğer geliştirici vurdu,anneye ne gibi yan etkileri War bu iğnenin peki
Öncelikle gözün aydın canm bende prematüre annesiyim 29 haftalık doğurdum benimkiler daha uzun süre kaldılar kuvezde çıkacakları zaman servise çıktık beraber 9 gün emzirme antremanlri yaptık kilo aliyormu diye her sabah kontrol ettiler ondan sonra taburcu olduk size sanırım emzirme süresi verilmemiş ben emzirdim için cc söyleyemem ama her saat başı emziriyordm doktrm sarılık olmasın diye öyle söyledi 60 cc iyi bence sagipta kuvezdeyken getiriyrdum taburcu olduğunda 28 cc içiyorlardı 10 gün sonrasında 50 ye çıkmıştır ama doktorunun çok verme demesinin sebebi karnında çok gaz olur sindiremez bebek rahatsız olurKızlar selam,
Nasılsınız?
Ben bir konuda yardım istiyorum sizden. Kısacık kendi hikayemi paylaşmak istiyorum çünkü içimde tuta tuta patlamak üzereyim.
Taze bir anneyim, henüz 25 gün oldu doğum yapalı. Preeklampsi gebelik zehirlenmesi nedeniyle 33+3 hafta'da bebeğim dünyaya geldi. 2265 gram doğdu 13gün yoğun bakımda kaldı 9günü küvezde geçti oğlumun. Eve geleli 12gün oldu kısacası. Henüz beni ememiyor yada ben beceremiyorum bu ayrı bir üzüntü benim için çünkğ emzirmeye kalksam emiyor ve sütlerim taş oluyor süt sıtması oldum kaç sefer. Sağsam emmek istediğinde sütüm yetmiyor.. Bende doktorumu dinledim biberonla vermeye başladım anne sütümü.. Zaten bir kaç güm öncesine kadar enjektör ile besledim yavrumu.
Sizlere sorum şu olacaktı hanımlar,
Sizler kaç cc ve kaç saate bir besliyorsunuz yavruları?
Ben 2saate bir 60cc veriyorum, ama aslında 80-90 içiyor. Ve 60yetmiyor çok ağlıyor. Doktorumuz yasak koydu 60dan fazla verme dedi. Karnı kurbağ gibi oldu biraz oda sıkıntı olur hatta bana 40cc ver dedi ben kendim 60veriyorum kendi kafamdan.. İçim hiç rahat değil yavrum aç istiyor doktor fazla kilo birden alıyor bu zararlı dedi.. Ama anne sütü bu yani ne olabilirki?
Siz neler tecrübe ettiniz paylaşırsanız çook mutlu olurum!
Öpüyorum hepinizi bir bir