iki hafta önce evde suyum geldi ve kontrollerimin yapıldığı hastneye gittim rahimde açılma olmadığını söyledi ama turnusollu pedde suyum geldiği anlaşıldı tahlil yapıldığında kanımda mikrop çıktı idrarımda protein ve kum döktüğümü söyledi dr bana doğuma alınmam gerektiğini ama hastenenin yoğun bakım olarak yetersiz olduğunu devlet hastanesine gitmem gerektiğini söyledi daha sonra ordan çıkıp hastane bulm aya çalıştık fakat çapa beni almadı yer yok diyip en son saat 14 de gelen suyum kanuni sultan süleymanda öbür gün sabah sezeryana alınarak doğum yapıldı ve bebeğimin sol akciğeri açılmamış doğdu durumu kritikti ilk hafta ilaçlara tepki vermiyor dendi bir gece fenalaştı ve ciğerine tüp takıldı 72 saat kritik dendi dr hiç ümitli konuşmuyordu atlattık düzeliyor deniliyordu vücütda albümin azlığından sıcı kaçırması vardı onun tedavisi yapılıyordu vücütda çok az bir hava kesesi kaldı dedi dr artık ölüm tehlikemiz kalktı dedi iki gün önce ama bugün oğluma ikinci tüp takıldı o hava cebi çıkmamış ve oğlum fenalaşmış dr yine hiç ümitli konuşmuyor ve vucudunda ikinci tüp takılı vee ben ne yapıcağımı bilmiyorum doğum yapalı 16 gün oldu böle bir gerileme oldu internetde araştırdım araştırdım bir tane böle hikaye bulamadım yaşayan bilen varmı bana fikir sunabilecek olan bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum lütfen yardım
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Premature Bebekler 33+6 doğan bebeğim yaşam savaşı veriyor
- Konu Sahibi BaBLe
- Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
Rabbim yardimcin olsun cnm insallah oglun basaracak buna inan guclu ol oglun seni hissediyor onun yaninda oldugunu soyle cnm cok zor bi durum insallah rabbimin izniyle sana bagislayacak onu hic kotu dusunme bol bol dua et bende senin ogluna dua edecegim..
tekrar rabbim guc kuvvet versin..
tekrar rabbim guc kuvvet versin..
tatlım konu hakkında pek bilgim yok fakat bende bebeği 50 gün hastanede kalmış bir prematüre annesi olrak duygularımı paylaşmak istedim.ayrıca 50 gün boyunca neler gördüm neler duydum. bi arkadaşa bebeğin ölecek dediler 1 hafta sonra ara bakıma çıktı 1 hafta sonra da taburcu oldu bebek. bir annemize bu bebek yaşamaz boşuna bekleme git dediler bebek biberon alamaz diye ogs ile beslemeyi öğrettiler bebeğini alıp gitti anne daha sonra gördüğümde çocuk biberonla besleniyormuş sapasağlam.bi annemizi eve tüple gönderdiler bebek nefes alamaz diye bir kere bile kullanmamışlar tüpü. kalbini ferah tut.onlar o kadar güçlü ki doktorları bile yanıltırlar.sana boş ümit vermek istemem ama dedim ya neler gördüm.doktorlar her zaman hep en kötüsünü söylemek zorunda bize boş yere ümit vermeleri etik olmaz o yüzden pek ümit vermezler. sen sadece dua et ve unutma eğer yiyecek bir lokma ekmeği varsa kim ne derse desin yaşayacak.dualarım seninle tatlımiki hafta önce evde suyum geldi ve kontrollerimin yapıldığı hastneye gittim rahimde açılma olmadığını söyledi ama turnusollu pedde suyum geldiği anlaşıldı tahlil yapıldığında kanımda mikrop çıktı idrarımda protein ve kum döktüğümü söyledi dr bana doğuma alınmam gerektiğini ama hastenenin yoğun bakım olarak yetersiz olduğunu devlet hastanesine gitmem gerektiğini söyledi daha sonra ordan çıkıp hastane bulm aya çalıştık fakat çapa beni almadı yer yok diyip en son saat 14 de gelen suyum kanuni sultan süleymanda öbür gün sabah sezeryana alınarak doğum yapıldı ve bebeğimin sol akciğeri açılmamış doğdu durumu kritikti ilk hafta ilaçlara tepki vermiyor dendi bir gece fenalaştı ve ciğerine tüp takıldı 72 saat kritik dendi dr hiç ümitli konuşmuyordu atlattık düzeliyor deniliyordu vücütda albümin azlığından sıcı kaçırması vardı onun tedavisi yapılıyordu vücütda çok az bir hava kesesi kaldı dedi dr artık ölüm tehlikemiz kalktı dedi iki gün önce ama bugün oğluma ikinci tüp takıldı o hava cebi çıkmamış ve oğlum fenalaşmış dr yine hiç ümitli konuşmuyor ve vucudunda ikinci tüp takılı vee ben ne yapıcağımı bilmiyorum doğum yapalı 16 gün oldu böle bir gerileme oldu internetde araştırdım araştırdım bir tane böle hikaye bulamadım yaşayan bilen varmı bana fikir sunabilecek olan bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum lütfen yardım
Son düzenleme:
Öncelikle sizi tebrik ederim:anne oldunuz.Dünyanın en zor ama en güzel şeyi..Bende sizin gibi süreçlerden geçtiğim için beni kimse anne olduğum için kutlayamamıştı.
Hastanenize gercekten kızdım.Bilmiyorum prosedür nedir ama benim kızımın yattığı hastanesine çok fazla yoğun bakıma farklı hastanelerden bebek geldi.Ve devam ettiğiniz hastanenin size bu hizmeti veriyor olması gerekmez mi?diğer bir konu Capa nasıl lmaz?bas bas geri çevrilme olmayacak diye bağırmıyor mu sevgili bakanlarımız?
herneyse olmuş ve bitmiş.Bende size bizden bahsediyim:830 gram doğduk(27.hafta)2,5 ay küvözde kaldık.Başımıza bir dolu iş geldi.Allaha şükür beyin kanaması geçirmedik sadece.Bir de tüp takılmadı ama en yakın arkadaşımın nur topu gibi zamnında doğan oğlumna tüp takıldı.Şimdi maşallah ı var.
Yoğunbakımcıların size en kötüyü söylemelri uluslararası bir gelenektir.USA a gidin ordada zor derler.Bana söylediklerini bilseniz....
her enyse bu süreclerden geciceksiniz:sanslısını bebeğiniz en azından kilosunda doğmusdur,sanslısın anne karnında yine prematüre sınırını aşmış.ve bu otomatik oalrak yasamda kalma olasığınıda katlıyor.
Umut umut....her sey geçıcek ve bebğınızı kucağınıza alıcaksınız
Hastanenize gercekten kızdım.Bilmiyorum prosedür nedir ama benim kızımın yattığı hastanesine çok fazla yoğun bakıma farklı hastanelerden bebek geldi.Ve devam ettiğiniz hastanenin size bu hizmeti veriyor olması gerekmez mi?diğer bir konu Capa nasıl lmaz?bas bas geri çevrilme olmayacak diye bağırmıyor mu sevgili bakanlarımız?
herneyse olmuş ve bitmiş.Bende size bizden bahsediyim:830 gram doğduk(27.hafta)2,5 ay küvözde kaldık.Başımıza bir dolu iş geldi.Allaha şükür beyin kanaması geçirmedik sadece.Bir de tüp takılmadı ama en yakın arkadaşımın nur topu gibi zamnında doğan oğlumna tüp takıldı.Şimdi maşallah ı var.
Yoğunbakımcıların size en kötüyü söylemelri uluslararası bir gelenektir.USA a gidin ordada zor derler.Bana söylediklerini bilseniz....
her enyse bu süreclerden geciceksiniz:sanslısını bebeğiniz en azından kilosunda doğmusdur,sanslısın anne karnında yine prematüre sınırını aşmış.ve bu otomatik oalrak yasamda kalma olasığınıda katlıyor.
Umut umut....her sey geçıcek ve bebğınızı kucağınıza alıcaksınız
herkese çok teşekkur ederim... bebeğimin ikinci tüpü çıkarıldı tek tüp var artık bugün yanına girdim rahatlamış gibiydi hemşirede öle dedi rahatladı çok açıp gözlerini bizi izliyor butun gun dedi... yeniden beslemeye başlamışlar tabi burnundan sokulan sondayla olsun en azından tek tup çıktı ciğerdeki hava cebi gitmiş Allah ım inşallah bir daha yaşatmaz yanımda olanlar için çok teşekkur ederim...
herkese çok teşekkur ederim... bebeğimin ikinci tüpü çıkarıldı tek tüp var artık bugün yanına girdim rahatlamış gibiydi hemşirede öle dedi rahatladı çok açıp gözlerini bizi izliyor butun gun dedi... yeniden beslemeye başlamışlar tabi burnundan sokulan sondayla olsun en azından tek tup çıktı ciğerdeki hava cebi gitmiş Allah ım inşallah bir daha yaşatmaz yanımda olanlar için çok teşekkur ederim...
cok sukur cnm seni tanimasamda devamli dua ediyorum sana cok sukur dualarimiz ise yaradi insallah en kisa zamanda diger tupte cikicak ve bebegin sagligina kavusunca kucagina alip evinize gideceksiniz insallah ..
ogluna dua etmeye devam edecegim..
çok teşekkur ederim dualarınız için dr ciğerler iyi durumda fonksiyon olarak şuan ama akciğer prankimasındaki enfeksiyonu çözümliyemiyoruz diyor her çeşit antibiyotik kullandık bitiremedik diyor şuanda en güçlü antübiyotiklere geçtim bundanda sonuç alamazsak hangi dr götürürseniz götürün başka yapabileceği birşey yok diyor bekliyoruz şuan
Böyle konuları okuyunca yüreğim titriyor,ben de prematüre annesiyim.Annelik zorsa biz zorluğun en uç noktalarını yaşayanlarız.Allah herkesin de bizlerin de evlatlarına güç kuvvet versin,özellikle erken doğan bebeklere.Kızım 30 haftalık 1454gr doğdu şu an 3,5 yaşında.Çok zorlu bir süreç ama dualarla bu günlere geldik,şu an yaşıtlarından hiç bir farkı yok.Allahın izniyle senin de bebeğin kucağında olacak.Zor günlerin mükafatı da olacak buna inan.Allah yardımcınız olsun,dualarım sizinle ve tüm prematüre bebek ve anneleriyle
bende prematüre annesiyim.26+5 de erken doğum riski başladı.4 cm açıklıkla 6.5 hafta geçirdik ve 32+3 de oğlum doğdu.hamileliğimde çok sıkıntılı günler geçirdim.Allah yardımcınız olsun bebeğinize sağlık versin.bol bol dua edin bebeğiniz için.benimde dularım sizinle bebişinizle olacak.en kısa sağlığına kavuşsun inşallah
- 24 Eylül 2011
- 1.366
- 1.666
- 133
iki hafta önce evde suyum geldi ve kontrollerimin yapıldığı hastneye gittim rahimde açılma olmadığını söyledi ama turnusollu pedde suyum geldiği anlaşıldı tahlil yapıldığında kanımda mikrop çıktı idrarımda protein ve kum döktüğümü söyledi dr bana doğuma alınmam gerektiğini ama hastenenin yoğun bakım olarak yetersiz olduğunu devlet hastanesine gitmem gerektiğini söyledi daha sonra ordan çıkıp hastane bulm aya çalıştık fakat çapa beni almadı yer yok diyip en son saat 14 de gelen suyum kanuni sultan süleymanda öbür gün sabah sezeryana alınarak doğum yapıldı ve bebeğimin sol akciğeri açılmamış doğdu durumu kritikti ilk hafta ilaçlara tepki vermiyor dendi bir gece fenalaştı ve ciğerine tüp takıldı 72 saat kritik dendi dr hiç ümitli konuşmuyordu atlattık düzeliyor deniliyordu vücütda albümin azlığından sıcı kaçırması vardı onun tedavisi yapılıyordu vücütda çok az bir hava kesesi kaldı dedi dr artık ölüm tehlikemiz kalktı dedi iki gün önce ama bugün oğluma ikinci tüp takıldı o hava cebi çıkmamış ve oğlum fenalaşmış dr yine hiç ümitli konuşmuyor ve vucudunda ikinci tüp takılı vee ben ne yapıcağımı bilmiyorum doğum yapalı 16 gün oldu böle bir gerileme oldu internetde araştırdım araştırdım bir tane böle hikaye bulamadım yaşayan bilen varmı bana fikir sunabilecek olan bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum lütfen yardım
canım benim çok geçmiş olsun öncelikle gönlünü ferah tut pozitif olmaya çalış çok zor biliyorum.....
benimde kızım 35+5 de doğdu yenidoğan stresine girdi 2 gün solunum makinasına bağlı kaldı sonrasında çıktı tam toparlıyor derken bu seferde tıpkı senin bebeğin gibi akciğerlerine hava kaçtı(pnömotoraks tıp dilinde böyle araştırabilirsinn) bizimde hava çıkarıldı akciğerinden sonra şükürler olsun Rabbime toparladı tam 17 gün yoğunbakımda kaldık bebekler güçlüdür içeri girdiğinde konuş onunla hisseder bende öyle yapmıştımm Allaha emanet ol hayırlı haberlerini bekliyorumm geçmiş olsun canım benimm.......
benim meleğim yanıbaşımda beşiğinde uyuyor darısı başınaa olsun tez zamanda ....bebeciğinle dön evine sağlimen inşallahh
ahh canim benim insallah su enfeksiyonuda atlaticak aklina hic kotu seyler getirme bol boooool dua rabbim nelere kadir buda gecicek ben inaniyorum ...
Rabbim insallah oglunu kucagina alip evine saglicakla goturmeyi nasip etsin..
AMİNNNN......
amin cnm çok teşekkür ederim:)
çok zor biliyorum ama benim iki oğlumda doğumda ölümden döndü,ikiside tüple yaşama döndü..tek tüp kaldıysa.korkma inş,normal solunuma geçene kadar bekle,sabırla..tüp çıktıktan sonrası zaten kolay...herzaman Allahım sana emanet ediyorum de hergün 1 tane ayetel kürsi oku oğlun için.oğlum 4 yaşında diğeri 2 aylık ikisine de hergün birer ayetel kürsi okurum.rabbime emanet ederim.sonuçta koruyacak olan o..merak etme hiç birşey olmayacak!Allahın i<ni ile...
çok zor biliyorum ama benim iki oğlumda doğumda ölümden döndü,ikiside tüple yaşama döndü..tek tüp kaldıysa.korkma inş,normal solunuma geçene kadar bekle,sabırla..tüp çıktıktan sonrası zaten kolay...herzaman Allahım sana emanet ediyorum de hergün 1 tane ayetel kürsi oku oğlun için.oğlum 4 yaşında diğeri 2 aylık ikisine de hergün birer ayetel kürsi okurum.rabbime emanet ederim.sonuçta koruyacak olan o..merak etme hiç birşey olmayacak!Allahın i<ni ile...
tam 21 gundur makinaya bağlı çok korkuyorum başka birşeyi çıkıcak diye sizin ne kadar kalmıştı sürekli dua ediyorum sürekli bir yandan albümin eksikliği yüzünden kan alıyor bugun yuzu şişmiş morarmış gördüğümde perişan oldum
- 24 Eylül 2011
- 1.366
- 1.666
- 133
tam 21 gundur makinaya bağlı çok korkuyorum başka birşeyi çıkıcak diye sizin ne kadar kalmıştı sürekli dua ediyorum sürekli bir yandan albümin eksikliği yüzünden kan alıyor bugun yuzu şişmiş morarmış gördüğümde perişan oldum
canımm benim gönlünü ferah tut Allahın izniyle toparlar bol bol dua et Allaha tevekkül et Rabbim sabrının mükafatını verecek inşallahh
canım benim bende 12 gün önce doğum yaptım.. bir kızım birde oğlum oldu.. ama oğlum 15 saat sonra benden ayrıldı kızımsa 12 gündr makinaya bağlı ciğerlerinden değilde beyin gelişimiyle ilgili nefes problemi çekiyor oalbilir ddi doktor dün filmi çekildi bugün tekrar görmeye gdicem.. peş peşe o kadar acı yaşadm ki şuan ki duygularımı hissedemiyorm