• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

32 haftaya kadar baş aşağı olan bebek sonradan döner mi?

forest

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
402
12
96
İstanbul
Merhaba,
Son kontrolde, yani 32. haftada bebeğim baş aşağıydı. 1 haftadır falan kaburga kemiklerime kadar geliyo. Bebeğim baş yukarı şekile dönmüş olabilir mi? Bu haftalardan sonra baş aşağıdayken sonradan yukarı dönen oldu mu? Birkaç gün sonra doktor kontrolüm var. Bebeğim büyüdüğü için mi böyle hissediyorum acaba? Bilgisi olan var mı?

Bildiğim kadarıyla ilk gebeliklerde bebek baş aşağı pozisyonunu erkenden alır, ama doğumdan önce birkaç hafta daha karın içinde pozisyon değiştirmeye devam eder.

bende bebgımı hıssettıgımden berı bebegım ters duruyor bı turlu dogum pozısyonuna gecmedı. 30. haftamdayım bundan sonra gecer mı bılemıyorum ama kafası kaburgalarıma batıyor. herlde buyudukce daha da batıcak:18:

Bildiğim kadarıyla ilk gebeliklerde bebek baş aşağı pozisyonunu erkenden alır, ama doğumdan önce birkaç hafta daha karın içinde pozisyon değiştirmeye devam eder.

25.haftadan itibaren baş aşağı pozisyondaydı. en son kontrole 32. haftada gitmiştim, yine başı aşağıdaydı. doğumu normal doğum istediğimde o pozisyonda devam etmesini istiyorum. ama son birkaç gündür kaburgalarıma doğru baskı ve hareket yapmaya başladı. acaba diyorum döndü mü :( ya da büyüdüğü için midir?

Galiba normal. En azından okuduğum kitap öyle diyor. Benim de kaburga ağrılarım bitmişti, ama yeniden başladı bu hafta. Ben de 35. haftadayım.

Galiba normal. En azından okuduğum kitap öyle diyor. Benim de kaburga ağrılarım bitmişti, ama yeniden başladı bu hafta. Ben de 35. haftadayım.

kaburgalarıma batması,baskı yapması bi yana, mideme de dokunuyo. yanma, reflü yapıyo :( güçlendiği ve büyüdüğü için sanırım hareketleri ağrı yapıyo bazen, zorluyo beni :(

arkadaşlar bir tanıdığımın doğum anına kadar düz duran bebek doğum anında ters dönmüş ve sezeryan olmak zorunda kaldı yani son ana kadar ne iyi ne kötü bişey söylemek yanlış olur bence...

Konu çok eski ama ben de durumumu yazmak istedim. Belki aynı durumu yaşayan olur. 29. Hafta bebeğim baş aşağı döndü. Haftalarca öyle kaldı ama 37. Haftada başı yukarı çıktı. Sanırım tekrar dönmeyecek ve sezaryen olacağım.

Güncelleme yapayım. 37+6 da preklempsi sebebiyle sezeryan oldum ama bebek aşağı dönmüştü. Bu başlığı okuyan arkadaşlae umudunu kaybetmesin:) tekrar aşağı dönebilir bebeğiniz.

Back