• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30'lu yaşlarda kendini bulma ve değişim

asena87

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mart 2010
3.692
6.598
358
Herkese merhaba.
30 lu yaşlarda ciddi bir işte yoneticiyim.

Kilo verememe,yogunluk,kendini salma derken bu surec bu yaşa kaldi.
Ve su an 64 kiloyum,gardropta senelerdir beni bekleyen 36 38 beden kiyafet yigini ve sabahlari ayna karsisinda 10 giysi degistirip istemedigini giyen bir ben...
Sanirim zevksizim de,bazi donemler gaza gelip takilar,makyaj malzemeleri alirim ama asil bir kac kurtarici giysiler her zaman eksiktir.
Nereden baslamam gerektigini tam bilemiyorum...
*ilk once gardrobu temizlemeliyim ama sunu da giyerim bunu da giyerim diyerek hic birini atamiyorum...
Bu konuda fikir istiyorum oncelikle.
3,5 parcayla tum kombinlerini yapip hayran oldugum kisiler var...

*cok yogun calistigim icin su an spor salonu ve hareket etmem zor...ama şuna karar verdim.her aksam tv onunde 1 saat kadar egzersiz yaoacagim.
Belki duzene girersem jilliana da baslayabilirim.
Su icmiyorum pek,yemeklerimi duzene girdirip suyu artiracagim.

*yogunluktan eve gelip sadece yatmayi aliskanlik haline getirdim ama artik duzenli yemek yapmayi ve kitap okumayi sıklastiracagim.

*cok dar ve acik giymiyorum ve asiri iddiali :)
Gardobu temizleyip yeni kombinler icin ve kendine bakmak adina usenmemek icin sizlerden yardim istiyorum kizlar...
Bu arda boyum 162 kilom 64 ..kendimi seviyorum ve begenirim de ama

Bazen tipimi sevemiyorum:)

Mesela şunu farkettim bu yasta..

Boyum kisa diye hep 11 cm topuklu giyerdim.
Ve aykkabi secenegimi bu durum cok azaltiyordu.
Son gunlerde gordum ki 7,8 cm de giysen goruntun asiri degismiyor ama secenegin ckk artiyor ve o zulumu cekmiyorsun da :)

sizlerin de bu konuda fikri veya eksigi varsa konusabiliriz.

hem fikir alisverisi hem de hayatimi daha da iyilestirmek amacim...

Bugun gardroptan giysi azaltmak icin ise koyuldum.
Hic birini cikaramadim...
Bana bir yollll?
Yani bazilari 3,4 kilo verdigimde tam olaxak kiyafetler...bazilari da guzel kaliteli ama ne hic bir seyle uyuyor ne de giyipte vuuuu cok yakisti diyorum...

Bu arada bugun 2.gun evde yarim saat egzersiz icin...

Bugun gardroptan giysi azaltmak icin ise koyuldum.
Hic birini cikaramadim...
Bana bir yollll?
Yani bazilari 3,4 kilo verdigimde tam olaxak kiyafetler...bazilari da guzel kaliteli ama ne hic bir seyle uyuyor ne de giyipte vuuuu cok yakisti diyorum...

Bu arada bugun 2.gun evde yarim saat egzersiz icin...
Merhaba asenacım,
Beni hatırladın mi bilmiyorum :)
Bence kıyafetleri tamamen çıkarma, önce hurca koy ve baza altı gibi sık sık açmadığın bir yere kaldır. Mesela 3 ay zaman ver kendine, 3 ay sonra çıkar bak. Oluyorsa ne ala, olmuyorsa verirsin gider. Hepsine hemen bugün karar vermek zorunda değilsin.

stil için simasaruhan ve rüzgar mira okan'ı takip edin derim.
özellikle rüzgar hanım bahsettiğiniz kurtarıcı parçalarla ilgili güzel bilgiler veriyor.
sima'nın youtube kanalı var mı bilmiyorum, instagram hesabını takip ediyorum. rüzgar hanım'ın youtube'da stil ile ilgili çok bilgilendirici videoları var.
ikisi de işlerinde başarılı stil danışmanları.. eminim onlardan birçok şey alıp katabilirsiniz kendinize.

hayal_hatun hayal_hatun merhaba canim.
2020 sana guzellikler getirsin inşallah.
Evet benim diyet basligimdan hatirliyorum.
Ama duzenlickatilmis miydin yoksa en son takip ediyorum diye sadece mi yazmistin tam aklima gelmedi.
Gordugun gibi senelerdir surekli ayni sorun.
Kilo....
Hala 64 civariyim.
Yani şu son 4 kilo o kadar farkediyor ki...
Diyet basligima yeniden yazmaya baslamistim hatirlarsan.
Ama o an işim,evim,hayatim hesapta tokken degisti...
O yuzden devami gelmedi...
Sen neler yapiyorsun

stil için simasaruhan ve rüzgar mira okan'ı takip edin derim.
özellikle rüzgar hanım bahsettiğiniz kurtarıcı parçalarla ilgili güzel bilgiler veriyor.
sima'nın youtube kanalı var mı bilmiyorum, instagram hesabını takip ediyorum. rüzgar hanım'ın youtube'da stil ile ilgili çok bilgilendirici videoları var.
ikisi de işlerinde başarılı stil danışmanları.. eminim onlardan birçok şey alıp katabilirsiniz kendinize.
Evet boyle sayfalar var da ben direkt klasik giyinen ofis stili olan birilerinin instasini istiyorum artik:):)
Yani bu kadar tekstil urunu icinde hep en cirkinlerini gereksizlerini seciyorum.dolapta etiketli giysiler var ve hic giymeyecegim belli.ve sabahlari cidden bir sey bulamiyorum...

hayal_hatun hayal_hatun merhaba canim.
2020 sana guzellikler getirsin inşallah.
Evet benim diyet basligimdan hatirliyorum.
Ama duzenlickatilmis miydin yoksa en son takip ediyorum diye sadece mi yazmistin tam aklima gelmedi.
Gordugun gibi senelerdir surekli ayni sorun.
Kilo....
Hala 64 civariyim.
Yani şu son 4 kilo o kadar farkediyor ki...
Diyet basligima yeniden yazmaya baslamistim hatirlarsan.
Ama o an işim,evim,hayatim hesapta tokken degisti...
O yuzden devami gelmedi...
Sen neler yapiyorsun
Teşekkür ederim, inşallah hepimize güzellikler getirsin yeni yıl...
Doğru hatırlıyorsun düzenli katılmadım, sadece sizi takip etmiştim.
İnşallah bu defa devamı gelir, ben de öyleyim hep iki ileri bir geri.
Pes etmemek en önemlisi. Sonra insan daha çok salıyor, daha çok mutsuz oluyor, hep bir kısır döngü...

Evet boyle sayfalar var da ben direkt klasik giyinen ofis stili olan birilerinin instasini istiyorum artik:):)
Yani bu kadar tekstil urunu icinde hep en cirkinlerini gereksizlerini seciyorum.dolapta etiketli giysiler var ve hic giymeyecegim belli.ve sabahlari cidden bir sey bulamiyorum...
önemli olan ne olursa olsun ofis tarzı kıyafetleri seçmek mi yoksa kişiliğinize uygun tarzı bulmak mı ?

Bu arada bu ara vizon,krem tonlara taktim.
Alismisiz siyah giymeye.
Ne kadar guzel duruyor kadinlarda krem pantolun bluz bot...
Ben alsam bunlarin en kotu uclusunu alip kombinleyemem herhalde diyorum okdr ozguvenim azaldi haaa.
Bunun yarisinin sebebi de cok dar giymemem tabi...

önemli olan ne olursa olsun ofis tarzı kıyafetleri seçmek mi yoksa kişiliğinize uygun tarzı bulmak mı ?
Boyle deyince simdi bocaladim.
Aslinda ikisi de.
Cunku hayatim yuzde 90 klasik ve ciddi.
Yani benim bir tarzim olsa ve klasik giyim bana uymasa ikisinin arasini buluruz ama seviyorum da...
Fikir vermenize yardimci olacaksa soyleyeyim.

Tek renkleri seviyorum.
Narin,kaliteli dursun seviyorum.
Aslinda iddiasi olsun ama hatlari cikarmasin istiyorum belki de handikapim budur:)

Bu arada bu ara vizon,krem tonlara taktim.
Alismisiz siyah giymeye.
Ne kadar guzel duruyor kadinlarda krem pantolun bluz bot...
Ben alsam bunlarin en kotu uclusunu alip kombinleyemem herhalde diyorum okdr ozguvenim azaldi haaa.
Bunun yarisinin sebebi de cok dar giymemem tabi...

bunların renk geçişlerini, desen geçişlerini uydurmak lazım. tona ton çok güzel de durabilir kötü de.. alışveriş yaptığınız yerde yardım isteseniz en azından. en nihayetinde 100lerce insana satış yapıyorlar, illa ki yönlendirirler.

Boyle deyince simdi bocaladim.
Aslinda ikisi de.
Cunku hayatim yuzde 90 klasik ve ciddi.
Yani benim bir tarzim olsa ve klasik giyim bana uymasa ikisinin arasini buluruz ama seviyorum da...
Fikir vermenize yardimci olacaksa soyleyeyim.

Tek renkleri seviyorum.
Narin,kaliteli dursun seviyorum.
Aslinda iddiasi olsun ama hatlari cikarmasin istiyorum belki de handikapim budur:)

anladım.. o zaman tonları yakın kombinler yapacaksınız. belli ki farklı renkleri bir arada kullanmak istemiyorsunuz. internette güzel örnekler var.. ton geçişlerinin nasıl yapılması gerektiğine dair.

bir de vücut hatlarınıza uygun giyinmeniz lazım. misal benim gibi göbek bölgeniz sıkıntıdaysa göbeği değil de vücudunuzda beğendiğiniz başka bir bölgeyi ön plana almak gibi gibi..

anladım.. o zaman tonları yakın kombinler yapacaksınız. belli ki farklı renkleri bir arada kullanmak istemiyorsunuz. internette güzel örnekler var.. ton geçişlerinin nasıl yapılması gerektiğine dair.

bir de vücut hatlarınıza uygun giyinmeniz lazım. misal benim gibi göbek bölgeniz sıkıntıdaysa göbeği değil de vücudunuzda beğendiğiniz başka bir bölgeyi ön plana almak gibi gibi..
Aslinda genel olarak kilom var.sabit bir yerimde degil.
Omuzdan diz kapagima kadar :)
Alt bacaklarim guzeldir surekli de etek giyilmiyor :):):)
Tesekkur ederim tavsiyeler icin.
Yine de takip etmem gereken bir sayfa falan gozunuze carparsa yazin...

Su an spor yapamiyorum disarida yuruyus de..
oyuzden evde yarim saat egzersize basladim.
Hic yoktan iyidir belki artiririm da...

Aslinda genel olarak kilom var.sabit bir yerimde degil.
Omuzdan diz kapagima kadar :)
Alt bacaklarim guzeldir surekli de etek giyilmiyor :):):)
Tesekkur ederim tavsiyeler icin.
Yine de takip etmem gereken bir sayfa falan gozunuze carparsa yazin...

Su an spor yapamiyorum disarida yuruyus de..
oyuzden evde yarim saat egzersize basladim.
Hic yoktan iyidir belki artiririm da...

aslında size yazdıklarımdan başka bildiğim pek yok ama gözüme ilişirse paylaşırım :)

Pinterest te takılın bol bol. Zevksizim sanırım demişsiniz inanın insanın algılarını değiştiriyor. Bide kıyafetle ilgili eleştirileri çok umursamayin millet begenmedigini değil de giyemediği veya giymeye cesaret edemediği şeyi eleştiriyor bunu farkettim.

Pinterest te takılın bol bol. Zevksizim sanırım demişsiniz inanın insanın algılarını değiştiriyor. Bide kıyafetle ilgili eleştirileri çok umursamayin millet begenmedigini değil de giyemediği veya giymeye cesaret edemediği şeyi eleştiriyor bunu farkettim.
Tesekkur ederim.
Millet giyemedigini elestiriyor demissiniz ya nasil yani :)
Pek elestirilmiyorum da şoyle tiril tiril giyinenlere de imreniyorum.
Su ara hem kilo vermeye ugrasacagim alisverise de cikacagim.
Pinteresti hic kullanmadim instagram gibi bir sey mi mantiken

Kizlar kisin pantolonlarla botlari nasil duzgun tutabiliyorsunuz.
Botun agiz kismi bol.
Pantolon skiny degilse ki işte havuc tarzi veya pacasi az bol giyiyorum.
Ya yarisi icine giriyor ya duzgun durmuyor.
Internette bakiyorum botun 2 ,3 cm ustunde kaliyor pantolonlar hep ama benim bacak boyum okdr uzun degil ki siz nasil yapiyorsunuz?
hayal_hatun hayal_hatun astrojurnal astrojurnal Perihosseini Perihosseini A asli

Kizlar kisin pantolonlarla botlari nasil duzgun tutabiliyorsunuz.
Botun agiz kismi bol.
Pantolon skiny degilse ki işte havuc tarzi veya pacasi az bol giyiyorum.
Ya yarisi icine giriyor ya duzgun durmuyor.
Internette bakiyorum botun 2 ,3 cm ustunde kaliyor pantolonlar hep ama benim bacak boyum okdr uzun degil ki siz nasil yapiyorsunuz?
hayal_hatun hayal_hatun astrojurnal astrojurnal Perihosseini Perihosseini A asli
Canım ben kumaş pantolon giyiyorum paçaları bol. Ama giyenler pantolonlarına uygun bot tercih ederler diye düşündüm. Bilmiyorum tamamen tahmin :)

Yavas yavas alisveris yaptikca bazi seyler degisiyor:):)
Ama kilomun bazi seylere engel oldugunu goruyorum her istedigini giyemiyorsun...
Bugun yemek duzenimi oturtmaya basladim.
Yalnizca oglen yemegim biraz agir oluyor cok aciktigimdan herhalde.
Su icmezdim hic tarcin zencefil limonla basladim bakalim...
Aksam da evde yarim saat egzersiz yaptim.
Ama bunu her gun yapmaliyim yoksa 2 gunde bir bacak agrisi cekecegim:)
Umut var,iyi olacak :)

Back