30 yaşından sonra kendi kendine burun kemiği eğrilir mi?

CanooCan

Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2013
11
0
6
34
Kilis
Merhaba arkadaşlar öncelikle belirteyim şuan 7.5aylık hamileyim. Yaklaşık 1 yıl önce evlenerek şehir değiştirdim ve bu şehre geldim geleli burun akıntım var. Önceleri halıların yeni olmasından kaynaklı toz alerjisi vs.. ve hava değişimi kaynaklı diye düşündüm ama aylarca geçmeyince doktora gittim. Doktor burnumda kemik eğriliği ve etlerde şişme olduğunu söyledi, doğumdan sonra ameliyat olmalıymışım.

Benim anlamadığım şu... 30 yaşıma kadar hiçbir nefes problemi ya da akıntı problemi yaşamadım. Bu sıkıntılarım birden bire gerçekleşti. Burnumdan herhangi bi darbe de almadım. 30undan sonra burun kemiği eğrilir mi?
Benimle aynı sıkıntı ve benzeri sorunu yaşayan arkadaşlar paylaşırsa çok mutlu olurum.

Evet eğriliyor ve hatta bazen dış görünüşe de yansıyor. Benim annemde de aynı sorun oluştu. Kadının fındık gibi ve dimdik burnu hiçbir müdahale, kırılma vs olmadan bildiğin aşağı doğru eğildi içerdeki eğilmeden dolayı. Doğumdan sonra git hemen ameliyatını ol derim ben. Geçmiş olsun.

Çok enteresan bir durum. Annenize de çok çok geçmiş olsun. Peki burun akıntısı ve geceleri nefes alamama problemi var mıydı?

Çok enteresan bir durum. Annenize de çok çok geçmiş olsun. Peki burun akıntısı ve geceleri nefes alamama problemi var mıydı?

Annemde burun akıntısı yoktu. Ama burnunun tek tarafından nefes alabiliyordu halile geceleri rahatsız oluyordu uyurken. Horlama da oluyordu. Ne yazık ki biz geç fark ettik Gerçekten çok güzel bir burnu vardı ve şimdi şimdi eski yeni fotoğraflarını karşılaştırınca iyice anlıyoruz eğilmenin derecesini Allahtan annem beni o dönem hemen kontrole götürdü (Acaba bende de olabilir mi diye şüphelenerek) gerçekten bende de aynı problem çıktı, deviasyon yani. Burun iç kıkırdağında kayma, eğilme olmuş. Burnun dışında herhangi bir şekil bozukluğu olmadığı ve tek taraftan nefes almaya alıştığım için fark etmemişim. Bana çok basit bir operasyon yapıldı düzeltmek için. 15 yaşındaydım. Şu an bir problemim ya da eğilme söz konusu değil.

Çok çok geçmiş olsun ikinize de. İnsanın başına gelmeyince bilemiyor tabii. Benim de dıştan hiçbi eğrilik vs.. yok ama sıkıntılarım malum.
Doğumdan sonra etlerin şişi inermiş. Eğer nefes almada rahatlama olursa emzirme bitene kadar ameliyat olmayacağım. Sonuçta emzirirken ilaç vs.. kullanamam. Bunu da göz ardı etmemem lazım (

Teşekkürler... Tabi emzirirken ilaç kullanmak doğru olmayabilir. Doktorunuza danışmanız şart bu konuda. O da sanırım sizinle aynı fikirde olacaktır. En kısa zamanda acil şifalar dilerim. Geçmiş olsun.

merhaba bende de aynı sorun var ameliat olmam lazım önümüzdeki ay düşünüyorum ama birazda korkuyorum ameliyat sonrasında herhangi bir komplikasyon oldu mu acaba

merhaba bende de aynı sorun var ameliat olmam lazım önümüzdeki ay düşünüyorum ama birazda korkuyorum ameliyat sonrasında herhangi bir komplikasyon oldu mu acaba

Benim operasyonum lokal anesteziyle yapıldı. Tek rahatsızlığım o oldu. Acı olmasa bile işlemlerin yarattığı sıkıntı hissediliyordu. Bunun dışında operasyon sonucu herhangi bir komplikasyon olmadı. Bir tek yaklaşık bir ay boyunca burnumun üstü kızardı ve deri döktü. Sürekli koruyucu krem kullandım. Onun dışında bir sorunla karşılaşmadım. Bence korkmadan olun ameliyatınızı geciktirmeden. Özellikle uyurken farkı hissedeceksiniz. Ben gerçekten nefes aldığımı anlamıştım:)

çok teşekkür ederim birazda olsa rahatladım ama ben genel anestezi ile yaptırırım ya o kadarına katlanamam lokal anesteziyle nasıl durabildin öyle

çok teşekkür ederim birazda olsa rahatladım ama ben genel anestezi ile yaptırırım ya o kadarına katlanamam lokal anesteziyle nasıl durabildin öyle

Genel anestezinin gerçekten çok gerekli olmadıkça yapılmasını doğru bulmuyorum. Zaten doktorlar da uyarıyorlar. Bir sürü yan etkisi var. Ama tabi sonuç olarak eğer dayanamayacağını düşünüyorsan genel anestezi yaptırmak zorundasın. Dediğim gibi acı hissedilmiyor. Şöyle anlatayım, dişin çekilirken acı hissetmezsin ama dişçinin dişi kanırttığını hissedersin ya, öyle işte. Rahatsız edici bir duygu ama dayanılmayacak gibi değildi. Tabi ben bunu yaptıralı 20 sene oldu:) Şimdi teknoloji gelişmiştir diye düşünüyorum:) Sana şimdiden geçmiş olsun. Umarım hiçbir aksilikle karşılaşmazsın...

umarım ya yok yok ben dayanamam öyle inşallah bir aksilik olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…