B
batusum
Ziyaretçi
- Konu Sahibi batusum
-
oncelikle bebeginiz hayirli ugurlu olsun.allah anali babali buyutsun.ama birsey duzeltmek istedim.tabiki yas arttikca dogumsal anmoli ve down sendromu riski artiyor yanliz amniyosentesz yaptirmayi gerektirecek yas alt siniri 30 degil.35 ve ustu yasindaki kadinlardan istenir genelde.ailenin gecmisinde benzer bir durum yoksa tabiki varsa durum degisiyor.30 35 arasi anne adaylarinin panik olmamasi acisindan belirtmek istedim.
soyle anlatayim;
birincisi;tibbi tum verilere gore 35 yas ve ustu risk grubuna giriyor.bunu internetten arastirarak bulabilirsiniz,dilerseniz ben size bununla ilgili link de gonderirim.tabiki 35 yasina gore yaavas yavas artiyor ama risk olarak adlandirilabilecek seviyeye 35 yasindan sonra geliyor.
ikincisi;Turkiyede hastanede 30 yasin uzerindeki hamilelrde amniyosentez istendigini soylemissiniz.dogrudur yapiyorlardir.turkiyede saglik tek elden yurumedigi icin herkes kendi kuralini koyabiliyor.ya da acikcasi kafasina gore davranabiliyor diyelim.zaten her zaman soyluyorum saglikta isin icine ticaret girdigi zaman,saglik devletin tekelinden cikip da ozel hastanelerin eline gectigi zaman bu tarz seyler olur.insan degil para birinci siradaysa siz 20 yasin da olsaniz amniyosentez isteyebilirler.ben burada bir cok hikaya okudum,hic gerek yokken sapasaglam kadinlarin sezaryana alindigiyla ilgili. bir doktor sezeryandan daha cok para kazanabilmek icin bir insanin yavrusunu dogarken gorme sansini elinden kolayca alabiliyor Turkiyede.o yuzden ne yapsalar sasirmam ben inanin.
isin dogrusu 35 yasin ustundeki kadinlarda tamam risk basliyor ama bu down sendromunun bir hesaplanma teknigi var.her 35 yas ustu kadina yapilmasi sart diye bir sey de yok zaten.aile gecmisiniz,daha once kandayapilan testler,3lu tarama testleri de dikkate alinarak bir heesap yapiliyor cikan sonuca gore size bu test oneriliyor.hadi sen 38 yasindasin gel seni bir amniyosentez yapalim diye bir sey yok.en azindan insana insan oldugu icin onem veren ulkelerde yok.
ucuncusu;ben yapilmasi gerektigine inaniyorum demissiniz testin.amniyosentezden bahsettiginizi dusunerek soyluyorum ve o yuzden bu soruryu soruyorum affiniza siginarak,gerekli oldugunu dusundugunuz bir testi neden yaptirmadiniz siz peki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?