How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

30 yaş ve üstü anne adayları

• Konu Sahibi Konu Sahibi batusum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
B

batusum

Ziyaretçi
herkese selamlar 39 yaşındayım ALLAH bağışlarsa 5 aylık bir bebişim var ilk gebeliğim oldu benim.belki yardımım dokunur bizden istenen tarama testleri var bunlar hakkında deneyimlerimi paylaşmak istedim.her hafta düzenli kontrollerimi aksatmadan yaptırdım.ikili ve üçlü tarama testınden sonra amniyosentez istediler araştırdım internetten daha önce yaşayanlardan kafam bayağı karıştı herkes bişiler söylüyordu doktorlar kesinlikle yaptırmamı istediler yaşımda dolayı zaten büyük risk grubundaydım ayrıca son 3 yılım yaşadığım olağanüstü yıkımlarla geçmişti depresyon panık atak günde 3 paket sigara bunca sıkıntı varken hamile kalmak ki bu benim ilk gebeliğim di derken kararımı verdım ben bu bebeği doğuracağım nasıl olursa olsun dedim.amniyosentezi yaptırmadım bu arada balirteyım bana bişi olur diye korkmadım bebeğim zarar görür diye yaptırmadım deneyimi olanlardan duymuştum.her hafta kontrollere devam ettim her kontrolümde doktorlar adeta bana katıl muamelesi yapıyorlardı sanki yada bana öyle geliyordu nihayet ogün geldi ve ben 38.haftada bebişimi dünyaya getirdim.bu arada sezeryana girerken bile doktordan fırca yedim amniyosentez yaptırmadım diye.şimdi bebişim 5 aylık ve çok şükür çokta sağlıklı ALLAHıma binlerce şükürler olsun.darısı inşallah olmayanara.

oncelikle bebeginiz hayirli ugurlu olsun.allah anali babali buyutsun.ama birsey duzeltmek istedim.tabiki yas arttikca dogumsal anmoli ve down sendromu riski artiyor yanliz amniyosentesz yaptirmayi gerektirecek yas alt siniri 30 degil.35 ve ustu yasindaki kadinlardan istenir genelde.ailenin gecmisinde benzer bir durum yoksa tabiki varsa durum degisiyor.30 35 arasi anne adaylarinin panik olmamasi acisindan belirtmek istedim.

Son düzenleme:
oncelikle bebeginiz hayirli ugurlu olsun.allah anali babali buyutsun.ama birsey duzeltmek istedim.tabiki yas arttikca dogumsal anmoli ve down sendromu riski artiyor yanliz amniyosentesz yaptirmayi gerektirecek yas alt siniri 30 degil.35 ve ustu yasindaki kadinlardan istenir genelde.ailenin gecmisinde benzer bir durum yoksa tabiki varsa durum degisiyor.30 35 arasi anne adaylarinin panik olmamasi acisindan belirtmek istedim.

teşekkür ederim.bana hastanede anlatılan bilgilere dayanarak yorum yazdım .belirttiğiniz yaş aralığındaki anne adaylarındanda bu test isteniyor .ben şahit oldum.doğruluk derecesine pek inanmasamda yaptırmakta fayda olduğuna inanıyorum .

soyle anlatayim;
birincisi;tibbi tum verilere gore 35 yas ve ustu risk grubuna giriyor.bunu internetten arastirarak bulabilirsiniz,dilerseniz ben size bununla ilgili link de gonderirim.tabiki 35 yasina gore yaavas yavas artiyor ama risk olarak adlandirilabilecek seviyeye 35 yasindan sonra geliyor.
ikincisi;Turkiyede hastanede 30 yasin uzerindeki hamilelrde amniyosentez istendigini soylemissiniz.dogrudur yapiyorlardir.turkiyede saglik tek elden yurumedigi icin herkes kendi kuralini koyabiliyor.ya da acikcasi kafasina gore davranabiliyor diyelim.zaten her zaman soyluyorum saglikta isin icine ticaret girdigi zaman,saglik devletin tekelinden cikip da ozel hastanelerin eline gectigi zaman bu tarz seyler olur.insan degil para birinci siradaysa siz 20 yasin da olsaniz amniyosentez isteyebilirler.ben burada bir cok hikaya okudum,hic gerek yokken sapasaglam kadinlarin sezaryana alindigiyla ilgili. bir doktor sezeryandan daha cok para kazanabilmek icin bir insanin yavrusunu dogarken gorme sansini elinden kolayca alabiliyor Turkiyede.o yuzden ne yapsalar sasirmam ben inanin.

isin dogrusu 35 yasin ustundeki kadinlarda tamam risk basliyor ama bu down sendromunun bir hesaplanma teknigi var.her 35 yas ustu kadina yapilmasi sart diye bir sey de yok zaten.aile gecmisiniz,daha once kandayapilan testler,3lu tarama testleri de dikkate alinarak bir heesap yapiliyor cikan sonuca gore size bu test oneriliyor.hadi sen 38 yasindasin gel seni bir amniyosentez yapalim diye bir sey yok.en azindan insana insan oldugu icin onem veren ulkelerde yok.

ucuncusu;ben yapilmasi gerektigine inaniyorum demissiniz testin.amniyosentezden bahsettiginizi dusunerek soyluyorum ve o yuzden bu soruryu soruyorum affiniza siginarak,gerekli oldugunu dusundugunuz bir testi neden yaptirmadiniz siz peki?

soyle anlatayim;
birincisi;tibbi tum verilere gore 35 yas ve ustu risk grubuna giriyor.bunu internetten arastirarak bulabilirsiniz,dilerseniz ben size bununla ilgili link de gonderirim.tabiki 35 yasina gore yaavas yavas artiyor ama risk olarak adlandirilabilecek seviyeye 35 yasindan sonra geliyor.
ikincisi;Turkiyede hastanede 30 yasin uzerindeki hamilelrde amniyosentez istendigini soylemissiniz.dogrudur yapiyorlardir.turkiyede saglik tek elden yurumedigi icin herkes kendi kuralini koyabiliyor.ya da acikcasi kafasina gore davranabiliyor diyelim.zaten her zaman soyluyorum saglikta isin icine ticaret girdigi zaman,saglik devletin tekelinden cikip da ozel hastanelerin eline gectigi zaman bu tarz seyler olur.insan degil para birinci siradaysa siz 20 yasin da olsaniz amniyosentez isteyebilirler.ben burada bir cok hikaya okudum,hic gerek yokken sapasaglam kadinlarin sezaryana alindigiyla ilgili. bir doktor sezeryandan daha cok para kazanabilmek icin bir insanin yavrusunu dogarken gorme sansini elinden kolayca alabiliyor Turkiyede.o yuzden ne yapsalar sasirmam ben inanin.

isin dogrusu 35 yasin ustundeki kadinlarda tamam risk basliyor ama bu down sendromunun bir hesaplanma teknigi var.her 35 yas ustu kadina yapilmasi sart diye bir sey de yok zaten.aile gecmisiniz,daha once kandayapilan testler,3lu tarama testleri de dikkate alinarak bir heesap yapiliyor cikan sonuca gore size bu test oneriliyor.hadi sen 38 yasindasin gel seni bir amniyosentez yapalim diye bir sey yok.en azindan insana insan oldugu icin onem veren ulkelerde yok.

ucuncusu;ben yapilmasi gerektigine inaniyorum demissiniz testin.amniyosentezden bahsettiginizi dusunerek soyluyorum ve o yuzden bu soruryu soruyorum affiniza siginarak,gerekli oldugunu dusundugunuz bir testi neden yaptirmadiniz siz peki?

burdaki sağlık sektörünün işleyiş tarzı skandallarla dolu malesef yorumunuza katılıyorum.bir konuda sanırım ayrı düşünüyoruz burdaki her 10 doğumdan 8 i sezeryan doğum şekli herkesin kendi insiyatifinde kimse kimseyi zorlamıyor yani rant fazla olduğu için bütün doktorlar açıkça belli etmeselerde sezeryanı daha sevimliymiş gibi gösterebiliyorlar yinedekarar sizin ben izmirin en büyük hastanesinde doğum yaptım doktor bana normal doğum önerdi kabül etmedim neyse bu çaok geniş bir konu anlatacak çok şey var.demişsinizki aile geçmişiniz kan testleri 3 lü tarama testleri vs dikkate alınarak hesap yapılıyor ve çıkan sonuca göre bu siza bu test öneriliyor yani amniyosentez .ingilterede mutlaka öyle yapılıyordur ama burda değil bana kimse böyle demedi 38 yaşındasın şimdiye kadar yaptırdığın testlerin doğruluk derecesi önemli değil bu olmazsa olmaz bir test mutlaka yaptırmalısın dediler .

bu bwnim ilk evliliğim 38 yaşında evlendim 3 ay sonra hamile kaldım eşim bebeği istemedi aldırmam gerektiğini aksi durumda ayrılmak istediğini söyledi düşünüp karar vermemi istedi hiç düşünmeden tereddütsüz ayrılma istegine evet dedim.eşimin 2.evliliği ilk evliliğinden bir kızı var annede kalıyor ama her hafta görüşüyorlar .neyse ayrılık konusunu bir süre erteledik eşim bebeğin cinsiyeti belli olana kadar hiç ilgilenmedi benimle belli olur olmaz herşey değişti birden ama kırmıştı birkere.onu hiç gözüm görmüyordu artık .kendimi sadece bebişime odaklamıştım.onunla artık olmayacağını biliyordum eşimle yani.yola onsuz devam edecektim oğlum ve ben .ne olursa olsun kim olursa olsun herr halıyle kabulumdü bebeğim o moral bozukluğu o psikoloji hamilelik sendromu derken gözüm hiç bir şey görmedi.internetten tabiki araştırdım doktor arkadaşlarımın önerileri derken kafam çok karışmıştı amnıyosentez de bebegimin zarar görme ihtimali duyumlar vs.kısaca ben olağan üstü bir durum yaşadım ve yaptırmadım.şuan oğlum beş aylık ve babasının kopyası eşim yaşattıklarını unutturmaya çalışıyor hergün bende oğlumla keyfini yaşıyoruz.

anladim,sizin durumunuz biraz daha ozelmis zaten.ne olursa olsun ben bu coocugu zaten dogurucam diye karar veren anne adaylari icin amniyosentez yaptirmanin pek bir mantigi da yok zaten.umarim oglunuz da hep boyle sansli olur hayati boyunca.

teşekkür ederim darısı olmayanlara inşallah

Back