Sınavsız geçiş sadece aöf bölümlerini kapsıyor,İstanbul,Erzurum ve Anadolu aöf örgünü kapsamıyor sınavsız üniversite ve misafir öğrencilik yok,üniversite mezunu olduğunuz için aöf adalet bölümüne sınavsız kayıt yaptırabilirsiniz,Anadolu Üniversitesi 2. Okul kayıtları bitti,Erzurum ve İstanbul aöf kayıtları devam ediyor,Erzurum aöf de adalet bölümü var,istanbul üniversitesini bilmiyorum,son gün 24 Ekim sınavsız aöf de,adalet bölümünü bitirip dgs ile hukuk Fakültesi'ni geçiş yapabilirsin,ama yok adalet değil de direk hukuk fakültesi istersen,önce Ocak ayında ygs sınavına başvuru yapacaksın sonra ygs sınavına gireceksin,15 Mart diye biliyorum ygs sınavını eğer 180 barajını geçersen Haziran'da lys sınavına gireceksin,lys de edebiyat,coğrafya,matematik ve geometri sınavına gireceksin diye biliyorum.
Aöf de hukuk yok adalet bölümü var,okula devam gibi bir durum söz konusu değil çünkü okula gitmiyorsun,eğer 2. Üniversite kapsamında okursanız ygs sınavına girmenize gerek yok,seneye Eylül ayında herhangi bir aöf bölümüne kayıt olabilirsiniz,eğer sınava girmek istiyorsanız ygs sınavı 15 Mart'ta başvurularda Ocak gibi başlar.