30 kilo fazlam olduğunu idrak ettiğim gün ve yeni hayatımın ilk günü

denisesu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
1
2
29
Bu gün yeni hayatımın ilk günü.Çünkü 30 kilo fazlam olduğunu ve artık obez grubuna dahil olduğumu farkettiğim gün.20 yaşımdayım.Bu güne dek hep kilolu oldum.Arkadaşlarım daima yüzün çok güzel klasiği ile bana iyilik yapmak isterken kötülük yapmış meğer.Hayatımda hiç bir zaman istikrarlı olmadım ne diyet yapabildim ne de spor.Son bir yılım çok hoş geçmedi.Sıkıntılar kilolarla birlikte geldi.Fakat iki hafta önce 13 yaşımdan beri aşık olduğum kişiden evlenme teklifi aldım.Bugüne dek kilo ver bak herkes peşinden koşacak dendiğinde beni zayıf olarak sevmeleri beni sevmedikleri anlamına gelir diye düşünürdüm.Şimdi ise o adamın beni böyle sevdiğini biliyorum.Bu yüzden artık kiloları yollama vakti! Ama ne yapacağım hakkında hiç mi hiç fikrim yok.Lütfen bunu okuyan kişi bana yardımcı ol! Ne yemek ne yememek gerekir? Ufak tefek tüyolar...Bundan sonra hergün neler yaptığımı ne yiyip ne kadar haraket ettiğimi yazmak niyetindeyim.

Aramıza hosgeldin burdaki herkes aynı durumda emin ol ve biz de senin gibi öğrenme sürecindeyiz. Öncelikle bu kiloya nasıl geldiğini düşün neyi diğerlerinden farklı yaptığını ve sakin metabolizmam yazan bahanesine saklanma hepimiz bunu bir kez denedik metabolizmamiz yavaş değil biz yavaşlatıyoruz vücudumuza yanlış yakıtlari vererek.

Bir akşam arkadasimin çekmiş olduğu bir foto ile anladım 40 kilo aldigimi. Yaklaşık 2 yıldır hiç foto cektirmiyordum. Gizli çekilmiş o fotoyu gönderdiğinde gece uyuyamadim. Yaklaşık 6 yıl önce 52 kiloydum ve kendimi hala o kiloda hissediyordum. Uyuduğum kış uykusundan uyandım.

Benim tavsiyem hayatındaki olumsuzluklara yoğunlaştırarak önce ne seni yemek yemeğe ya da hareketsizlige itiyor. Dürüst ol kendine biliyoruz kı en acımasız eleştirileri sadece kendimiz yapabiliriz.

Sonra beslenmeni kendiliğinden degistirirsin

Kolay gelsin

senin adına çook sevindim.umarım sağlıklı bi şekilde kurtulursun kilolarından :) bu arada her türlü öneriye ben de açığım :)

Selam canım. Aynı şeyi ben de düşünürdüm... "Zayıflarsam; o zaman beni sevdiklerinde ben iyi hissetmeyeceğim" diye... Sonra beni de çok özel biri çok şişmanken sevdi; ve o kadar iyi geldi ki.... :)

Burada çeşitli diyetleri yapan arkadaşlar var... Ben yaklaşık 1 ay önce başladım; 4 kilo verdim; öyle aç kalacak filan kendimi zorlayacak hiçbir şey yapmadım açıkçası; zaman zaman spor yaptım; o da her zaman değil; kendimi zorlayıp mutsuz ederek abartarak değil....

Ben bir şey yapmıyorum. Sadece sağlıklı yiyorum; akşam da 6-7'den sonra yememeye özen gösteriyorum....

Yediklerime günlüğümde göz atabilirsin; fotolarıma da.... http://www.kadinlarkulubu.com/forum...gulecek-bir-neden-yeni-ve-fit-bir-ben.835449/

Belli aralıklarla serbest gün yapıyorum; onda da belli saatten sonra yemek yasak; ama öğlen her şeyi yemek serbest.... 3 gün sonra serbest günüm var. Bu üç gün iyi spor yapsam iyi olacak:) Serbest gün sonrası da ekstra egzersizli ve sıkı bir gün oluyor...

Ben açıkçası rahatına düşkün bi insanım; o yüzden yok efendim bir hafta hiç meyve yeme, yok bir hafta sadece protein bilmem ne, beni sıkar... Zaten rejimde tatlı yasak; bir de meyvemden feragat edemem yani. O yüzden; ekmeği azalttım; sadece kepek ekmek yemeğe özen gösteriyorum; tatlı, yağlı şeyler, pirinç pilavı, patates, fast food ıvır zıvır yok; öyle işteee....

Kahvene tarçın at öyle iç; ya da tarçını elma yerken elmaya serp; tarçın kandaki insülini dengelediği için abuk subuk yeme/tatlı krizlerini önlüyor.

Başarılar tatlım! Umarım gelinlik giydiğinde incecik olmuş olursun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…