30 haftalık gebelik

Başlangıç kilon, vücut kütle endeksin önemli sanırım bunun için. Normal kilondan zayıf hamile kaldıysan vücut kendini önce normale getirip sonra gebelik kilolarını ekliyor genelde. Fazla kilo ile hamile kalanlar, normal kilolulara göre nispeten daha az kilo alarak tamamlıyorlar gebeliği..
Ben 53 kilo ile hamile kaldım.. 30. haftamdayım ve 11 kilo aldım.. Boyum 160. Bu yüzden ebe 17 kiloyu geçmemeye çalışmamı söylemişti. Sanırım geçmicem. Ama kontrollü gitmekte fayda var.
Bu yüzden en güzel cevabı doktorunuz bilecektir sanıyorum. Vücut yapınız beslenme tarzınız hepsi önemli. Hamurişi kızartma vs gibi normal hayatta da çok işe yaramayan besinleri kısıtlı tüketir ya da hiç tüketmezseniz bebeğiniz ve sizin için daha faydalı olacağına inanıyorum :)
Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin.

Boy 1 65 . Kilo 73 .
63 kiloyla hamile kaldim. 30. Haftamdayim.
Hatta 2 ay ust uste 4+4 kilo aldim ve yediklerimi gozden gecirip beyaz ekmegi kestim. Son tartildigimda 1 kilo almistim.
Bebegim de iri biraz ama ic karnım genis belli olmuyor. Hemsirem de normal oldugunu soylemisti. O 8 kiloyu da beyaz ekmek yüzünden aldim.saglikli alinan kilodan korkmaya gerek yok.

Back
X