Tuvalet Eğitimi 30 aylık oğluma tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum yadım eedin lütfen....

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

MSB

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2010
4
0
36
Kocaeli
Doktorumuzun tavsiyesi ile oğlumun 30 aylık olmasını bekledim tuvalet eğitimi için. 1 hafta önce bezini istemediğini belli etti. tuvelete yapmaya çok korkuyor ve çişini tutuyor.. artık dayanamayınca da neresi olursa yapıyor... ama hem öğle uykusundan hemde gece uykusundan kuru kalkıyoruz... kalkar kalkmaz tuvalete gidiyoruz ve o kadar belliki çok çişinin olduğu ama oturuyooo oturuyooo ve kalkıyor. sonrada bir yere yapıp bana gösteriyor..burası pis diye.. vazgeçip tekrar bez bağlamak istedim onu hiç istemiyor ve ağlıyor. ne yapacağımı şaşırdım..ne olur tecrübeli anneler bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Kalktığında evin içinde bir iki tur atmasına izin ver. Ama pesinde ol ve ve pesinde olduğunu bilsin. Sonra gene oturttur. Bu şekilde yaparsan bence yapar. Otururken konuş onunla. "Tuvaletini yap bakalım ne kadar yapmış benim oğlum" gibisinden.

çişini tuvalete yapmaya başladığı zaman çok istediği bir şeyi alacağını söyle... tuvalete gittiği zaman çeşmeyi aç, su sesine dayanamıyabilir...klozetten korkuyorsa normal tuvalete götür...yaptığı zaman da sevincini abart, babasına onu öv... umarım en kısa zamanda alışır

kolay glsin bende 22 aylık ikizlerime başladım ama kafayı yiyorum çok zor

ya bi merkez olsa 3-5 gün bıraksak cocuklar tuvalete alışmış olarak cıksalar ne güzel olurdu dimi.

1- Küvete yapmayı kabul edebilir ve belki o şekilde alışır ve zamanla tuvalete yapar.
2- Oturak, lazımlık alabilirsin, cicili bicili, yapmak hoşuna gidebilir.
3- Bir arkadaş oğluna peçete ıslatma oyunuyla 4 günde tuvalet eğitimi vermiş, sende de işe yarayabilir.
Tv'de seyretmiştim, çocuklar için tuvaletleri çok değerli ve onu tuvalete bırakmak istemezler diye. Ama oturak olursa razı olabiliyorlarmış. En azından gözünün onünde oluyor ve bunu saklayalım falan diyip sonra ona göstermeden döküyorsunuz.

bende aynen böyle öğrettim oğluma, biraz zor oldu ama cok rahatladım soktum banyoya sularla oynarken hadi oğlum çişini yap derken yaptı bende bi heycan aferin sana cok güzel alkış oldu derken onunda hoşuna gitti hep banyoda oynadı öle öğrendi.opuyorumnanaktan

hepinize çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı ama söylediğiniz herşeyi denedim ama nafile yapmıyor. aşırı inatçı bir oğlum var... bir süre ara verdim bende bakalım daha sonra denediğimde umarım yapar.... tekrar herkese teşekkür ederim...

öncelikle bu konudaa çocuğunuza model olmalısınızz...tuvaletinn nereye yapıldığını öğrenmelii..tuvaletini uygun olmayan yerlere yaptığındaa bunun yanlış bişey olduğunu,hoş karşılanmadığını fark ettirmelisiniz..konuyu ilk okuduğumdaa çocuğunuzun dikkat çekmeye çalıştığını düşündümm..acaba ilgi eksikliği söz konusu mu?

Merhaba oğlunuzu pet şişeye su içtiğimiz pet şişeye çiş yaptırın seveceğini umuyorum zamanla tuvaletede yapar benim oğlum da işe yaradı ama pet şişe yine tuvalette dursun çiş yapınca alkışlayın aferin diyin gururlansın:))kolay gelsin

benim oğlumla yaklaşık aynı yaşlardalar ben de oğluma 1 hafta önce başladım çiş eğitimine şu anda öğrendi.
klozetimizi hemen her gün çamaşır suyuyla yıkadım.hemen her yerini ellemek istiyor.tuvalete giderken önce ben yapıcam,ben yapıcam diye yarış yapın.ondan önce tuvalete koşuyormuş gibi yapın hatta bu yarışa babasını da katın.sonra gidince klozete oturtun o otururkenn hemen dikkatini dağıtın işte bilmem kim varmış da çişini yapmış sonra elllerini yıkamış gibi hikayeyi ilginç hale getirecek gibi kelimeler kullanın.bunun yanında tabi o hepsini görmesin renkli kağıtlı sakızlardan,şekerlerden keklerden alıp her çişten sonra verebilirsiniz.zaten sonra yaptıktan sonra ne vereceksin diye sormaya başlar.
ben gece uyuduktan sonra bezliyorum çünkü gece beslenmesi hala devam ediyor.size kolay gelsin.

valla super olurdu oyle bı merkez olsaydı 28 aylık oğlum var 5 aydır bezsiz dolaşıyor fakat kilodu ıslanıyo ole soluyo

Aynen benım oglumda 2,5 yasında ve cok guzel alısmıstı tuvalete ama kardesı olduktan sonra tuvalete sokamadım cocuk bez getırıyo altımı bagla dıye acayıp sıkıldım.. Allah yaredımcımız olsun hepımızın.

lütfen bana da yardımcı olun bugün bende başladım olumu çişten kesmeye çok zor önerilerinizi bekliyorum bu arada olum 22 aylık sizce erken mi

arkadaşlar, 3 yaşında bir kızım var ve ona 3 günde bezden kurtulmayı öğrettim. blogumda anltıyorum. incelerseniz sevinirim.
naturelanne.blogspot.com

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…