- 21 Mayıs 2017
- 20
- 9
- 36
- 40
- Konu Sahibi Siyah-kedi
-
Propolisi araştırın kullanmayın demişler, şimdi gördüm sizi yanlış yönlendirmeyeyim, zaten bittiğinde vitaminli başka bir ürüne geçmeyi düşünüyordumBenim kızımda da ciddi iştah yeme sorunları vardı 3 yaşına geliyor, şimdi 1 şişe vitamini bitirdik, sabah açken vitaminli propolis akşam tokken balık yağı vermeye çalışıyoruz biraz gelişmeler var Allah'a şükür maşallah, bir de sağlıklı beslensin diyordum şimdi vazgeçtim akşam yemeğinden sonra ne isterse yesin kola cips hariç zaten hiç görmedi onları, aklı da ermeye başladı yersen niloya açarız diyip yedirirken izletiyoruz önceden izleyerek de yemiyordu, bi de kreşe gitti öğlenleri çocuklarla biraz alışmaya başladı çok şükür, bi tanıdığımın çocuğu da katı gıdaya çok geç geçti 3-4 yaş gibi ama öyle güzel besledi ki yaşıtlarından güzel gelişimi mide genişlediği için çok güzel yiyor o çocuk iştahlı, eninde sonunda geçiyorlar katı gıdaya bence
Çok teşekkür ederimBenim kızımda da ciddi iştah yeme sorunları vardı 3 yaşına geliyor, şimdi 1 şişe vitamini bitirdik, sabah açken vitaminli propolis akşam tokken balık yağı vermeye çalışıyoruz biraz gelişmeler var Allah'a şükür maşallah, bir de sağlıklı beslensin diyordum şimdi vazgeçtim akşam yemeğinden sonra ne isterse yesin kola cips hariç zaten hiç görmedi onları, aklı da ermeye başladı yersen niloya açarız diyip yedirirken izletiyoruz önceden izleyerek de yemiyordu, bi de kreşe gitti öğlenleri çocuklarla biraz alışmaya başladı çok şükür, bi tanıdığımın çocuğu da katı gıdaya çok geç geçti 3-4 yaş gibi ama öyle güzel besledi ki yaşıtlarından güzel gelişimi mide genişlediği için çok güzel yiyor o çocuk iştahlı, eninde sonunda geçiyorlar katı gıdaya bence
Ya benim yedirdigim yemekler zaten blenderlı gibi, her şeyi catalla ezip bulamaç gibi yapıyorum onu bile zor yiyorBenim kizim 3.5 yasinda bizimde yemede skntilarimiz vardi halada var. Bazen acikir bisey ister cok sevnrum ama genelde istahdiz ve agzinda bekletr kolay kolay yutmaz ve eskiye gore azaltsamda blendir kullanyrum. Onceden 3 ogunu blendirdan cekyrsam simdi cok cok nadir yani. Kahvaltiyi bile cekerdim o derece cunku agzina puturlu bisey koyunca ogururdu yutmazdi saatlerde sol tarafinda durrurdu snra cikar derdim yutmazdi halada olyr. Napalim yemeyen yemyr vitamini doktir bana onermedi gerek gormedi. Bence blendir kullanin yemyrsa mecbur insallh duzelurler yinede cok sukur
Kabenim oğlum ,çok mücadele ettim abur cubur yemezdi marketten sadece su alırdı ..5 yaşından sonra düzeldi.Küçük küçükten büyüterek yiyecekleri yedirdim.Aylar aldı yıllar aldı ..Ağzında tutardı saatlerce
5 yaşında tamamen düzeldi mi? Şuan yiyebiliyor mu herşeyi? Benim oğlum ağzında tutmaktan tiksiniyor, hemen yutması lazım yutamazsa kusuyor, kusarsa da birkaç gün boyunca tüm yemeklerden tiksiniyor, yine kusarım korkusuyla yemek istemiyor, anca bir dilim ekmeği kırıntı gibi minik parçalarla kemirerek midesini yatıştırıyorbenim oğlum ,çok mücadele ettim abur cubur yemezdi marketten sadece su alırdı ..5 yaşından sonra düzeldi.Küçük küçükten büyüterek yiyecekleri yedirdim.Aylar aldı yıllar aldı ..Ağzında tutardı saatlerce
bak benm kizim abur cuburu hic sevmez arada bi alirim kuzenlerinden goruyr hani gozu kalir degsklik ister falan diye tabaga bi kat tane koyarim bi tanr yer birakir ben tiksindirdim biraz icine sundan katrlar boyle yapyrlar falan diye. Benm kuzenlerim kucukken yemezdi onlarda teyzem yatirirdi oyle yedirrdi onlarda hep kusarlardi puturlu asla yemezlerdi simdi bi gorsen masaallh yemek yemeye bayiliyorlar cok guzel yemelrri icmeleriYa benim yedirdigim yemekler zaten blenderlı gibi, her şeyi catalla ezip bulamaç gibi yapıyorum onu bile zor yiyorsade olarak pilav, makarna, patates, tavuk yemişliği yok. Yediği seyler de öyle kısıtlı ki, asla merak etmiyor farklı tatlar aramıyor, bizim yediklerimize özenmiyor. Kimse inanamıyor, doktorlar da öyle "abur cubur vermeyin, midesini onlarla doldurmayın yer" diyorlar, benim yalan söylediğimi saniyorlar heralde biri çıkıp dese "benim çocuğum da 4 yasına kadar böyleydi sonra aniden değisti, hem iştahı açıldı hem katı gıdaya alıştı" umutlanicam ama hiç duymadım böyle bir örnek
duzelecek insallh merak etme her cocugun huyu farkli iste bizimkide yemek yememe. Bende bazi cocuklara bakyrum herseyden yiyorlar ben zorla yedyrum onlarin.yedigine bakinca bu hic bsy yemyr vitaminsiz kalck diye dusunyrum. Doktorada goturdum hatta doktorun dedigi suydu afrikali gibi olmadigi surece hergun acilde olmadigin surece sknti yok. Ben cizgi film acyrum bazen telefonfan evet yanlis ama yapck bsy yok yada.bak suna.veririm yemegini falan filanYa benim yedirdigim yemekler zaten blenderlı gibi, her şeyi catalla ezip bulamaç gibi yapıyorum onu bile zor yiyorsade olarak pilav, makarna, patates, tavuk yemişliği yok. Yediği seyler de öyle kısıtlı ki, asla merak etmiyor farklı tatlar aramıyor, bizim yediklerimize özenmiyor. Kimse inanamıyor, doktorlar da öyle "abur cubur vermeyin, midesini onlarla doldurmayın yer" diyorlar, benim yalan söylediğimi saniyorlar heralde biri çıkıp dese "benim çocuğum da 4 yasına kadar böyleydi sonra aniden değisti, hem iştahı açıldı hem katı gıdaya alıştı" umutlanicam ama hiç duymadım böyle bir örnek
İnşallah benim çocuğum da ve bütün bu durumdaki cocuklar da düzelir kısa zamanda. Ben de bazen oyunlarla bazen cizgi filmle yediriyorum ve evet yanlış biliyorum ama bir şekilde oyalayarak yemek yedirmediğim zaman hiçbir şey yemiyor taaki hastalanana kadar ve tekrar başa sarıyoruz. Allah yardımcımız olsunduzelecek insallh merak etme her cocugun huyu farkli iste bizimkide yemek yememe. Bende bazi cocuklara bakyrum herseyden yiyorlar ben zorla yedyrum onlarin.yedigine bakinca bu hic bsy yemyr vitaminsiz kalck diye dusunyrum. Doktorada goturdum hatta doktorun dedigi suydu afrikali gibi olmadigi surece hergun acilde olmadigin surece sknti yok. Ben cizgi film acyrum bazen telefonfan evet yanlis ama yapck bsy yok yada.bak suna.veririm yemegini falan filan
Doktorlara cok götürdüm, kilosu çok kötü değil hep sınırda oldu çünkü zorla morla yediriyordum hep, bir dönem zorlamayı bıraktım ve acıkmasını bekledim o dönem baya kilo verdi ve kan değerleri düştü, o zaman dr vitamin takviyesine başladı. Bir süre sonra vitaminleri falan kesip yemeklerden alması lazım vitaminlerini "anne olan sensin bir şekilde yedirmen lazım" dedi doktor :) haklıydı ama zorlamaktan başka bi şekil işe yaramadı hiçBide doktora goturdunuz mu ne dedi vitaminlerine bakildi mi suanki kilosu nasil acaba yani gerek gorseydi vitamin verirdi oneride bulunurdu yani. Yaninda baska cocuk yok mu yada hani onla yedirseniz aa bak o yedi bitiriyor o buyuycek sende ye falan. Kuzanleri gelince o sekilde gaza getryrum yani onlar gibi olmasada yiyor
Evet, birçok muayene ve yarık damak ameliyatı oldu. Ben aslında bu ameliyat travmasından dolayı yemek problemi yaşadığını düşünüyorum ama birçok kişi "bebekti o zamanlar hatırlayamaz, hem yeme problemi olan birçok cocuk var" dediği icin diğer annelerin de tecrübelerini öğrenmek istedim ve buraya yazdım.bogazıyla alakalı bir muayne oldumu çocugunuz
O kadar haklısınız ki; dediğiniz şeyler kesinlikle doğru ve hepsini denedim. Birkaç gün kafama takmadan durabiliyorum ve o da yemediği halde enerjik mutlu mesut oyunlar oynuyor ama birkaç günün sonunda halsiz, moralsiz, huysuz, hasta gibi dolaşmaya başlayınca tüm soğukkanlılığımı kaybedip 2 saat de sürse zorla birşeyler yedirmeye baslıyorum. Daha önce açlıktan hasta olup serumla beslenme aşamasına gelmişti o yüzden çok da fazla rahat olamıyorumSiz ne zaman kafaya takmayı bırakıp rahatlarsanız,çocuğunuz da rahatlayıp açılacaktır eminim.ilk kızım 3 yaşına kadar birşey yemedi,çok zayıf küçücük laflarına kulağımı tıkamayı öğrendim kendi haline bıraktım, denemesine koklamasına fırsat verdim, ye diye kaşıkla hiç peşinden koşmadım, acıkmasına ya da yemek istememesine saygı duydum. Yemenin bir zorlama,bir baskı, bir takıntı meselesi olmadığını anlaması için ona yardımcı olun, eğlenceli bir durum olduğunu benimsesin, sofrada şakalar oyunlar gülüşmeler yaptık sofrayı keyifli bir yer haline getirdik. Sizin bütün duygu durumumuz onu etkiliyor ve ters tepiyor. 3 yasında bu sorunu çözdük, şu an hiç yeme problemimiz yok.
Maalesef tek cocuk, kuzenleri de yok, kreşe gönderirsem diğer çocukların yemesini görüp belki biraz özenir ve düzelir diye umut ediyorumBide doktora goturdunuz mu ne dedi vitaminlerine bakildi mi suanki kilosu nasil acaba yani gerek gorseydi vitamin verirdi oneride bulunurdu yani. Yaninda baska cocuk yok mu yada hani onla yedirseniz aa bak o yedi bitiriyor o buyuycek sende ye falan. Kuzanleri gelince o sekilde gaza getryrum yani onlar gibi olmasada yiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?