Bebek Beslenmesi 3 yaşında kızım çok mu ufak tefek :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysey

kızımız büyüyor :)
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
912
2
96
Diğer
arkadaşlar 3 yaşını yeni doldurdu kızım.boyu 91 cm kilosu 12 kg.anne ve baba olarak bizlerde çok iri değiliz.
dün sağlık ocağına gitti kontrole,yaşıtlarına göre geride demişler.çok moralim bozuldu.kızım herşeyden yer.meyve,süt,pekmez çayı herşeyi severek yiyor.ama çok çok hareketli.sadece uyurken sabit duruyor :)
balık yağı ve çinko başladım yeni.bakalım belki kilo almasına yardımcı olur.
var mı benim kızımın durumunda olanlar ???
neler yapıyosunuz,ne yapmalıyız?

merhaba benim kızımda nisanda doldurdu üç yaşını oda hep yaşıtlarına göre küçük gibi şimdi 14 kilo oldu 98 de boyu,,, sizin kilosu değilde boyu biraz kısa gibi ama her çocuk bir değil bunu bilmek lazım işte insanlarımız biraz abartıyor bu durumu.. yemesi nasıl yani nasıl besleniyor

beslenmesi iyi bana göre.yani sabah kahvaltısını yapar.öğleden sonra çorba,makarna,yemeklerden yer.her türlü meyveyi yiyor.her sabah pekmez çayı içer.akşam da yine yemekte ne varsa yer.tabii ki her çocuk gibi bazılarını daha istekli bazılarını da isteksiz yiyor.yoğurt,ayran çok sever.ekmek tüketmiyor çok.onun yerine makarna,pilav.akşam uyumadan önce 250 ml kadar süt.ve gece de uyanınca o kadar süt içiyor.

maşallah canım inan iyi yiyor.. ben hiç abur cubur vermem mesela vermeyide düşünmedim ki çikolatayla 2,5 yaşında tanıştı..
hala bir çikolatayı yiyemez.. ki vermemde .. her daim elinin altında ceviz ve fındık badem var..
ama inan bazı bünye almıyoru ki benim kızım sürekli kabız ama almıyor işte yapacak bişey yok

yemesi normalse genetik faktörler etkili bence benim oğlumda yaşıtlarına göre fazla büyükmüş ama aşırı yemiyor o da babasına çekmiş diye düşünüyorum

aynen biz de vermeyiz çok abur cubur.bizimki de abur cuburla 2 yaşında tanıştı.cips sevmiyor düşünün :)
şimdiye kadar ağzına bir yudum kola,meyvesuyu,çay girmedi.
aslında bende çok takmamaya çalışıyorum çünkü çok şükür bünyesi kuvvetli,hasta olmaz kolay kolay.en fazla burnu akar geçer.
ama ne bileyim işte dışardan böyle söyledikleri zaman canım sıkılıyor çok.eksik yada yanlış bişiler mi yapıyoruz acaba diye düşünüyorum

yemesi normalse genetik faktörler etkili bence benim oğlumda yaşıtlarına göre fazla büyükmüş ama aşırı yemiyor o da babasına çekmiş diye düşünüyorum

evet yaaa o da çok etkili bence.bizim teyzemiz çok ufak tefek,sanırım biraz da ona benziyor

evet yaaa o da çok etkili bence.bizim teyzemiz çok ufak tefek,sanırım biraz da ona benziyor

çok takılma bence genetik faktörlerin önüne ancak ilerde voleybola falan yollarsın boyu uzar öyle geçersin başka türlü zor birde kız çocuğu biraz daha kibarcık oluyorlar (bende kız çok istiyorum valla ne yalan söyleyim)

inşallah,allah gönlüne göre versin.kaç yaşında oğlun?
ben şu an hiç cesaret edemiyorum da 2.çocuk için :)

Üzülmeyin doktor kontrolünde sağlık açısından bir problem çıkmadıysa ve aileniz minyon zayıf ise genetik olarak size çektiğine göre oda minyon ve zayıf bir çocuk olacaktır.Ayrıca kilolu olmasından sa zayıf olması bebeğin sağlıklı olduğu anlamına geliyor bunuda unutmayın.Artık eskisi gibi toplu çocuk kilolu çocuk sağlklı denmiyor.Aksine obeze sebebiyet verdiği için bir sorun olarak görülüyor..

bence kilolu olmasındansa normal yemek yiyip zayıf olması daha iyi.
bebekken güzel oluyor da büyüdükçe lop et iyi olmuyor bence,ilerisi için...
benim oğlum 2.5 yaşında kilosu normal değer.boyu da normal görünüyor kilo-boy çizelgesinde.ama bana
göre kısa yaşıtlarına göre.Allah can sağlığı versin.
tek herşeyden yesin az yesin ama sağlıklı beslensin,abur cuburdan uzak dursun yeter tek amacımız bu zaten.
kızınız yemeklerini güzel yiyorsa üzülmeyin bence.anne baba minyonsa çocukta minyon oluyor.
ayrıca ne çocuklar var,ağızlarına bir kaşık çorba veremiyorsun,süt,yumurta,peynir,sebze yemeği yemeyen,
pilav,makarna,patates kızarmasından,çikolatadan başka bişey yemeyen,Allah sabır versin annelerine.
az da olsa yesin,kilo almasın,ama yesin...

Son düzenleme:

Aynı fikirdeyim zayıflıktan kimseye zarar gelmemiş bugüne kadar ama kilo herzaman başlı başına bir sorun. birde şunu unutmamak gerekyor. bebekliklerinde kilolu olan çocuklarımıza biz abur cubur veya kilo almasını etkileyecek şeylerde yedirmiyoruz. büyüdüklerinde ise karışmamız pek mümkün olmayacak ve abur cuburlar hep kilo aldırır bildiğiniz gibi. bu durumda dahada kilolu olması kaçılılmaz bir hal alcak..

Benim kızımda kasımda 2 yaşını dolduracak ve bizimkide ufak tefek. Geçenlerde doktora götürdük nedenini öğrenmek için. Doğum kilosu 2.3 kg ve doktorun dediğine gör şu anki kilosu 1 yaş kilosuymuş fakat doğumuna göre normalmiş kan tahlillerinde biraz demir eksikliği çıktı sadece ve yılda ortalama 2 kg kadar almaları normalmiş en nemliside asıl gelişimini ergenlik döneminde gösterirmş. Şimdilik içimize su serpti ama kontrl altında tutmaya devam ediceğiz.