Davranış Bozuklukları 3 yasında ayak fetısızmı olabılırmı

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

ebru_1907

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2007
1.438
27
683
47
merhabalar belkı sacma gelıcek sizlere ama ben tedırgınım bukonuda oglum 3.5 yasında sadece babanne ve anneanneyle var bu durum .onlara coraplarını cıakrttırıp oyun esnasında mesela uyuyalım falan dıyor annaneye corap cıkınca ayakalrını ellıyor bu durumu gördüm tepkı verdım annemede dedım yaptırma oda fetısızm dıye bırsey duymamaıs sasırdı babannenınde ayaklarıyla oynuyor oglum onuda uyardım yaptırma falan dıye ogluma nasıl tepkı vermelıyım korkulcak bır durummu bılen varsa söylesın lütfen pedagoga danısmayı bıle düşündüm babannede uyucaz dıyor yorgan ıstıyor yatıyor ayak ucuna gıudıp ayagını ellıyor ben görmıyım dıyede yorgan altında yapıyor bende kızıyorum artık bugün nedden dedım ellıyosun pis aayk henmde hos bırsey degıl ellemen cok sevıyorum falan dedı hatta bırgün baktım benım kızdıgımı bıldıgınden annemın elıne yastık vermıs gözün kapattırıyor görmesın dıye öyle ellıyor ayagı ben kızıncada yorgan vardı yastık avrdı nasıl gördün falan dıyor :53:

canım belkı sımdık yaslarınıd abılmıorum buyuklerının ama yaslılar ıse hanı yaslıların ayakları catlak kuru tırnaklar korlesmıs oluor ya belkı o dıkkatını cekıor olabılırmı

benim oğlumda yapıyordu canım o yaşlarda ve bu durum 2 yıl kadar sürdü oğlum güzel bakımlı ojeli ayaklara yapıyordu seçiyordu öyleki açık alanda yemek yiyemez hale gelmiştik yazın güzel ayalı kızların masalarının altına girip ayaklarını elliyordu tabii kızlar çığlık çığlığa :D bazen güzel kız resimleri açıp gösteriyordum bunların hangisi güzel diye soruyordum aldığım cevap şu oluyordu ayakları görünen resim yokmu :))) benim aykalarımlada oynuyordu hatta yatarken ayak tarafıma yatıp aylarca ayaklarımı yanaklarına değdirerek uyudu ne zaman vaz geçicek diye sabırla bekledim anasınıfına başlayınca bıraktı umarım seninkide öyle olur..

Bence kesinlikle değil benim kızda mesela memelerimle oynamayı çok seviyor uyurken mıncıklayarak uyuyor ya bu yaşda birşeyi cinsel obje olarak düşünmeleri imkansız masturbasyon yapan çocuklar bile ne olduğunu bilmeden sadece haz aldıklarını fark ettikleri için yapıyorlar o nedenle ayağı cinsel amaçlı bir obje olarak görmesi imkansız o yaşdaki çocuğun.Uyumak istediği zamanlarda yapıyorsaki özellikle emin olki uykuya dalma amaçlı kullanıyordur ayakları parmakları elinde bebek ayı tutmak gibi düşün.Bence kızmak çözüm değil kızma kesinlikle eline farklı birşeyler vererek ilgisini dikkatini dağıtarak ve ayağa ellemenin pis olduğunu ellerinin kirleneceğini vurgula gerçekdende öyle:) hani ellediği kol el falan olsa bırak ellesin diyeceğim eninde sonunda vaz geçer ama ayak için hijyen açısından aynı şeyi söyleyemiyorum

tesekkür ederim yorumlarınız için pis olması tabıkı benım en cok dıkkatımı ceken konu bakımlı ayak degıl benımkının dıkkatını ceken bakımsız ayak sevıyor benımkı ters bıraz galıba :52:bırkac kez uyardım yapma dıye tamma dedı umarım vazgecer yaz gelıyor şimdi corapta gıyılmıcek umarım dikkatını vcekmez artık :51:

Lütfen bir uzmanla görüşün. En azından nasıl davranmanız gerektiğini anlatır size.

bu yastaki tüm cocuklarda olabilen bir durum cnm benim oglumdada var ayni durum cok seviyor ciplak ayaklari.ayni yas grubundaki kuzeni ve arkadaslarindada var merak etme rahat ol

yegenimde vardı canım hatta mağazalarda cansız manenler var ya onların ayaklarına yapışırdı benim ayaklarımı seversi önce biraz ses çıkarmazdım sonra dikkatini başka yöne çevirirdim zamanla kendi kendi geçti azarlama tersleme bu gibi durumlarda daha çok ters tepiyor zamanla geçer annesi

Back