3 yas ve altı dolgu yada kanal tedavisi yaptıran

ADRENALXIXNENJEKSXIXYON

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
96
Yer
İstanbul
Oglum daha 3 yasında. 5 dişinin dolguya 2 dişininde kanal tedavisine ihtiyacı varmış.
Muayene koltuguna oturtmak zorken tedavisi mümkün degil gibi gorunuyor.
Genel anestezi altında hepsini yapalım dediler ama bizde onu istemiyoruz.

3 yas altı cocuguna hiç dolgu yaptıran varmı en azından bi umudum olsun :(

Oglum daha 3 yasında. 5 dişinin dolguya 2 dişininde kanal tedavisine ihtiyacı varmış.
Muayene koltuguna oturtmak zorken tedavisi mümkün degil gibi gorunuyor.
Genel anestezi altında hepsini yapalım dediler ama bizde onu istemiyoruz.

3 yas altı cocuguna hiç dolgu yaptıran varmı en azından bi umudum olsun :(
Böyle durumlarda bir pedodontiste basvurmakta fayda var.. belki cocugunuzu ikna edebilir ama 3 yaşında çocuğun koopere olması biraz zor. Onu istemediği halde zorla lokal anesteziyle koltuğa oturtmak psikolojisi açısından iyi olmayacaktır..ilerde dişhekimi fobisi oluşabilir. Siz yinede bir pedodontiste görünün. O da durumunu değerlendirir, ve sizi yönlendirir.
bu arada henüz 3 yaşında olan bir çocuğun ağzı bu durumdaysa ağız hijyeni konusunda dikkatli olmalısınız. Bu konuda da hekiminize danışın. Size yapmanız gerekenler ve fırçalama tekniği konusunda yardımcı olur. Geçmiş olsun

Madem genel anestezi istemiyorsunuz bir de sedasyon yöntemi arastirmanizi tavsiye ederim. Pedodontist cocuğunuzun durumunu da onaylarsa belki sedasyon altında işlem yapılabilir. Tabiki istenen ilk şey çocuğun tedavi için ikna olmasıdır ve tedavinin lokal anestezi ile yapılmasıdır. bu yapılamıyorsa ve durum acilse sedasyon yada genel anesteziye basvurmak zorunda kalinabilir.

daha cok ikna etmeye calısıyoruz. nihayetinde olmassa sedasyon yontemini arastırırız.
uc gundur dişçiye gidip geliyoruz. aslında dişciyi sevdi fakat simdide film sorunu cıktı
dişimi yapsınlar resim istemiyorum diyo
aşagısı yukarısı bir dert işte
agız hijyeni konusnda bi sıkıntımız yok aslında en azından kendisi cok dikkatli
iki yasından beri aralıksız diş fırcalıyoruz buna dair birsürü kan tetkiki yaptırdık
sebebi bulamadık

daha cok ikna etmeye calısıyoruz. nihayetinde olmassa sedasyon yontemini arastırırız.
uc gundur dişçiye gidip geliyoruz. aslında dişciyi sevdi fakat simdide film sorunu cıktı
dişimi yapsınlar resim istemiyorum diyo
aşagısı yukarısı bir dert işte
agız hijyeni konusnda bi sıkıntımız yok aslında en azından kendisi cok dikkatli
iki yasından beri aralıksız diş fırcalıyoruz buna dair birsürü kan tetkiki yaptırdık
sebebi bulamadık

Ayni dertten bendede var kizim 5 yasinda ve asla agzini bile acmiyor ne yapicgini sasirdim dolgu olmasi lazim anestezi dediler hal beklemedeyiz siz ne yaptiniz merak ettim umarim yaptirmistir bu arada on dislrmi yoksa azilarimi curuk

Back