• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 3 YAŞ ÜSTÜ KİZİMLA TUVALET SORUNUMUZ?? lütfen yardıma ihtiyacım var!

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Kiziminannesiyim2011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2014
306
273
53
Merhaba hanımlar!!!!

Kızım 2,5 yaşındayken yani Mart2014 başı tuvalet eğitimine başlamıştık Cok kolay çabuk alıştı geceli gündüzlü...
Arada ciş kaçırmaları oluyor normal karşılıyorum fakat bu son iki haftadadır büyük tuvaletini hep altına kaçırıyor arada cişde kaçırıyor.büyük tuvaletini hiç kacirmazdi birden böyle olunca sinirlerim geriliyor canım Cok sıkkın hat safhada.
Kızıma söyle söyle dur!!! "tamam anne yapmiyacagim" diyor aynısı devam sinirlenmemek elde değil.

Nedeni ne olabilir kafayı yemek üzereyim.bana aydinlatici cevaplar veren olurmu bilmiyorum ama akıla fikire yardıma ihtiyacım var.artık 3 yaş üstü hani martdan bu zamana kadar tek tük ciş kaçırmaları oluyordu ama kaka olayı mahv ediyor insanı.kimse yanlış anlamasın o benim kızım herseyden Cok sevdiğim canımın bir parçası ama nedeni nedirki anlamadım.

canım psikolojik sebebpleri olabilir. 4 yaşındaki oğlum taşındığımızdan beri her gece çişini kaçırıyor.. üzerine bir de kardeş haberi 2 aydır her gece kaçırmaya başladı.. bazen iç dünyalarında bazı şeyleri o kadar yoğun yaşıyorlarki bir şekilde dışa vurmaları gerekiyor. lütfen üzerine gidip daha çok üzmeyin. ödül sistemi kurmanız faydalı olacaktır. mesela tuvaletini tuvalete yaptığı her sefer bi yıldız kazanmak gibi. ayrıca bu durumu onun yanında çok dillendirip durumu dikkat çekme yöntemi haline getirmeyin. mümkün olduğunca herşey normalmiş gibi hayatınıza devam etmenizi öneririm, kaçırsa bile 'neyse bi dahaki sefer tuvalete yaparsın böylece çok güzel bi yıldız kazanırsın' diye onu yüreklendirin..

bol sabırlar diliyorum..

Merhaba hanımlar!!!!

Kızım 2,5 yaşındayken yani Mart2014 başı tuvalet eğitimine başlamıştık Cok kolay çabuk alıştı geceli gündüzlü...
Arada ciş kaçırmaları oluyor normal karşılıyorum fakat bu son iki haftadadır büyük tuvaletini hep altına kaçırıyor arada cişde kaçırıyor.büyük tuvaletini hiç kacirmazdi birden böyle olunca sinirlerim geriliyor canım Cok sıkkın hat safhada.
Kızıma söyle söyle dur!!! "tamam anne yapmiyacagim" diyor aynısı devam sinirlenmemek elde değil.

Nedeni ne olabilir kafayı yemek üzereyim.bana aydinlatici cevaplar veren olurmu bilmiyorum ama akıla fikire yardıma ihtiyacım var.artık 3 yaş üstü hani martdan bu zamana kadar tek tük ciş kaçırmaları oluyordu ama kaka olayı mahv ediyor insanı.kimse yanlış anlamasın o benim kızım herseyden Cok sevdiğim canımın bir parçası ama nedeni nedirki anlamadım.

Benimde 3 yasini doldurmak uzere olan bir prensim var ama malesf tuvalt alsknlgmz hc glsmdi tuwaltni yaptgnin farknda ama yaptktan snra soyluyor sizce napmlym hanimlar?onerilrnzi bekliyorum
m

QUOTE="EYLULcansin, post: 37804324, member: 630096"]Merhaba hanımlar!!!!

Nedeni ne olabilir kafayı yemek üzereyim.bana aydinlatici cevaplar veren olurmu bilmiyorum ama akıla fikire yardıma ihtiyacım var.artık 3 yaş üstü hani martdan bu zamana kadar tek tük ciş kaçırmaları oluyordu ama kaka olayı mahv ediyor insanı.kimse yanlış anlamasın o benim kızım herseyden Cok sevdiğim canımın bir parçası ama nedeni nedirki anlamadım.[/QUOTE]
aj

canım psikolojik sebebpleri olabilir. 4 yaşındaki oğlum taşındığımızdan beri her gece çişini kaçırıyor.. üzerine bir de kardeş haberi 2 aydır her gece kaçırmaya başladı.. bazen iç dünyalarında bazı şeyleri o kadar yoğun yaşıyorlarki bir şekilde dışa vurmaları gerekiyor. lütfen üzerine gidip daha çok üzmeyin. ödül sistemi kurmanız faydalı olacaktır. mesela tuvaletini tuvalete yaptığı her sefer bi yıldız kazanmak gibi. ayrıca bu durumu onun yanında çok dillendirip durumu dikkat çekme yöntemi haline getirmeyin. mümkün olduğunca herşey normalmiş gibi hayatınıza devam etmenizi öneririm, kaçırsa bile 'neyse bi dahaki sefer tuvalete yaparsın böylece çok güzel bi yıldız kazanırsın' diye onu yüreklendirin..

bol sabırlar diliyorum..

Cevabınız icin teşekkür ederim.kaka sorunumuz halen devam etmekte hiç kızmıyorum hiç üstünede gıtmıyorum daha sabirliyim bakalım nereye kadar devam edecek bu yıldız olayını bir deneyeyim inşallah işe yarar.

Buna benzer bizde ilk tuvalet egitimi verdigim zaman yapmıştık gülen yüzlü sticker almıştım.her tuvaletini lazimliga yaptıgı zaman ödül olarak gülen yüz hakkı vardı işede yaramıştı o zaman aslında....

msjınızı görünce inşallah geçmiştir dedim ama devam ediyormuş.
inşallah yakın zamanda iyi haberlerini paylaşırsın buradan...

Merhaba hanımlar!!!!

Öncelikle sabırlı olmaya çalışmalıyız.
tıpkı bir bebekken yaptıkları gibi yine altına yapsalar da kakalarını, bizim onları halen sevdiğinizden emin olmalılar.
sabırsızlık edersek, onların kalplerini kırarsak bu iş istediğimiz aksine şiddetlenerek devam ediyor.

aynı durumu ben de geçtiğimiz ay yaşadım.
ve sonra anladım ki, kızım kakasını yapmaya korkuyor, onun kötü birşey olduğunu düşünüyor, tutmaya çalışıyor, tutamayınca altına yapıyor.

önce konuştum, annecim ne güzel kaka yapmışsın, bak kuşlarda kakasını yapmış rahatlamış, kediler de yapıyor rahatlıyor, ben de yapıyorum rahatlıyorum vs konuşmalar

daha sonra, altına yaptığında annecim bazen yetişemeyebilirsin üzülme, ben de kaçırıyorum bazen, ama bir daha bu kadar sıkışmayı bekleme olur mu? (yeter ki kakasını tutmayı alışkanlık haline getirmesin, altına bile yapsa kakasını yapmasını tercih ederim)

(bir sonraki kakayı altına yaptığında) bak ben çok yoruluyorum sen kakanı altına yapınca cevap veriyor: kızıyrosun anne, hayır annecim kızmıyorum sadece çok yoruluyorum sen kakanı altına yapınca, bu çamaşırları yıkamam gerekiyor vs.

Kakasını her tuvalete yaptığında da "aferin benim güzel yavruma, bak sen kakanı tuvalete yaptın be hiç yorulmadım. teşekkür ederim annecim"

biz bu şekilde yaşıyoruz bu sorunu.
ne olur sabırlı olmaya çalış.

kolaylıklar diliyorum

Öncelikle sabırlı olmaya çalışmalıyız.
tıpkı bir bebekken yaptıkları gibi yine altına yapsalar da kakalarını, bizim onları halen sevdiğinizden emin olmalılar.
sabırsızlık edersek, onların kalplerini kırarsak bu iş istediğimiz aksine şiddetlenerek devam ediyor.

aynı durumu ben de geçtiğimiz ay yaşadım.
ve sonra anladım ki, kızım kakasını yapmaya korkuyor, onun kötü birşey olduğunu düşünüyor, tutmaya çalışıyor, tutamayınca altına yapıyor.

önce konuştum, annecim ne güzel kaka yapmışsın, bak kuşlarda kakasını yapmış rahatlamış, kediler de yapıyor rahatlıyor, ben de yapıyorum rahatlıyorum vs konuşmalar

daha sonra, altına yaptığında annecim bazen yetişemeyebilirsin üzülme, ben de kaçırıyorum bazen, ama bir daha bu kadar sıkışmayı bekleme olur mu? (yeter ki kakasını tutmayı alışkanlık haline getirmesin, altına bile yapsa kakasını yapmasını tercih ederim)

(bir sonraki kakayı altına yaptığında) bak ben çok yoruluyorum sen kakanı altına yapınca cevap veriyor: kızıyrosun anne, hayır annecim kızmıyorum sadece çok yoruluyorum sen kakanı altına yapınca, bu çamaşırları yıkamam gerekiyor vs.

Kakasını her tuvalete yaptığında da "aferin benim güzel yavruma, bak sen kakanı tuvalete yaptın be hiç yorulmadım. teşekkür ederim annecim"

biz bu şekilde yaşıyoruz bu sorunu.
ne olur sabırlı olmaya çalış.

kolaylıklar diliyorum
Evet sabırlıyım Hemde Cok sabırlı olmaya çalışıyorum kizmiyorumda artık zaten cokta kızmıyordum ama kendimce Cok üzülüyorum artık her gün her gün kaç zamandır böyleyiz.
Kaka yapınca soruyorum niye kaka yapıyorsun kakan gelince anlamıyormusun diyorum.
Kızımda anne bana kızdınmı diyor sonra bende bilmiyorum niye kaka yapıyorum altıma diyor bir daha yapmiyacam diyor ama aynısı devam ediyor tabiki.
Bende diyorum kizim bak ben sana kızmıyorum ama üzülüyorum altına yapınca anne Cok yoruluyor kendimi bende böyle ifade ediyorum açıkcası!!!
Sen artık büyüdün kocaman kız oldun tuvaletin gelince bana haber ver tuvalette beraber gidelim tuvalette yapalim diyorum tamam diyor ama olmuyor işte.
Ben zaten farkına varınca hadi tuvalete gidelim diyorum anne yok tuvaletim diyor ama aslında var ...
Geceleri hic bir sorunumuz yok cok şükür ama gündüzleri böyle geçiyor işte bilerek mi yapıyor korkuyormu anlamadım.
Bu durum Gercektende üzüyor beni artık !!!

Son düzenleme:
Zaten hiç bir şekilde Kakamızı tuvalette yapmıyoruz sürekli altına kaçırıyor bu aralar.
Bundan öncede ciş kaçırmaları vardı yetiştiriyordum Yada kaçırıyordu.
Mesela tuvalet egitimine başlarken hiç koltuğa halıya yerlere ciş yapmazdi böyle bir durumu hiç yaşamamıştım.
Ama bu son dönem ciş kacirirken ne halı ne koltuk kaldı nerde oturup kaldıysa oraya cişliyordu ve yerinden kipirdamiyordu çünkü yanlış yaptığını biliyor derken şimdide kaka ile sorunumuz başladı

Zaten hiç bir şekilde Kakamızı tuvalette yapmıyoruz sürekli altına kaçırıyor bu aralar.
Bundan öncede ciş kaçırmaları vardı yetiştiriyordum Yada kaçırıyordu.
Mesela tuvalet egitimine başlarken hiç koltuğa halıya yerlere ciş yapmazdi böyle bir durumu hiç yaşamamıştım.
Ama bu son dönem ciş kacirirken ne halı ne koltuk kaldı nerde oturup kaldıysa oraya cişliyordu ve yerinden kipirdamiyordu çünkü yanlış yaptığını biliyor derken şimdide kaka ile sorunumuz başladı
muhtemelen birşeyden korkmuştur ya da tiksinmiştir gibime geliyor.
çişini ve kakasını tutmaya çalışıyor da olabilir.
belki de oyuna dalıp unutuyordur,
ya da erteleyip sonra tutamıyor da olabilir.
aklıma başka birşey gelmiyor.
ben kendi çocuğumda bunlardan kaynaklı olabileceği kanaatindeyim.
dilerim en kısa zamanda aşarsınız.

muhtemelen birşeyden korkmuştur ya da tiksinmiştir gibime geliyor.
çişini ve kakasını tutmaya çalışıyor da olabilir.
belki de oyuna dalıp unutuyordur,
ya da erteleyip sonra tutamıyor da olabilir.
aklıma başka birşey gelmiyor.
ben kendi çocuğumda bunlardan kaynaklı olabileceği kanaatindeyim.
dilerim en kısa zamanda aşarsınız.
Bende umarım en kısa zamanda gecer...
Bugün kızımla yine kacirirken konuştum ve popom acıyor dedi ama peşine yok yok acımıyor dedi. Zaten devam ederse doktora götürmeyi düşünüyorum.

MART 2014 den beri çiş ve kakasını tuvalete yapıyor demişsiniz. yaklaşık 7 ay olmuş. bu süreç içerisinde kreş e başladı mı? ya da çocuğunuza kim bakıyor. genelde altına kaçırma olaylarında birden çok sebep var. birinden ya da birşeyden korkmuş olabilir, oyuna dalıp altına kaçırabilir ( ki benim kızım ağustos da 28 aylıkken 1 hafta içinde geceli gündüzlü bıraktı...ama şu ana kadar oyuna dalıp 3 kez altına çiş yaptı. 2-3 kez de gece yatmadan çok sıvı aldığı için yatağın ıslattı.ama ben hiç kızmadım. olsun annecim bir daha ki sefer erken haber ver cicilerimiz kirlenmesin dedim. kızıp bağırsaydım daha çok korkabilirdi) poposu acıyor ise belki zorlanıyor yani unutup dalma değil de, acıdığı için korktuğundan kakasını altına yapıyor olabilir. olabildiğince sakin olun. biz ilk zamanlar kızımın bebeği ile tuvalete giderdik önce bebeğinin çişini yaptırırdı sıra bende derdi. bitti gitti diyip bye bye yapardık. siz de oyun haline getirmeyi deneyin bir süre. işte bebeğinin kakası gelmişi kakasını tuvalete yapsın ki poposu acımasın falan diyebilirsiniz. aklıma da başka bişi gelmiyor. Allah kolaylık versin. zor durumlar. benim en korktuğum süreç bu çiş-bez olayıydı. ileri ki yaşamını gerçekten etkiliyor.

Evet sabırlıyım Hemde Cok sabırlı olmaya çalışıyorum kizmiyorumda artık zaten cokta kızmıyordum ama kendimce Cok üzülüyorum artık her gün her gün kaç zamandır böyleyiz.
Kaka yapınca soruyorum niye kaka yapıyorsun kakan gelince anlamıyormusun diyorum.
Kızımda anne bana kızdınmı diyor sonra bende bilmiyorum niye kaka yapıyorum altıma diyor bir daha yapmiyacam diyor ama aynısı devam ediyor tabiki.
Bende diyorum kizim bak ben sana kızmıyorum ama üzülüyorum altına yapınca anne Cok yoruluyor kendimi bende böyle ifade ediyorum açıkcası!!!
Sen artık büyüdün kocaman kız oldun tuvaletin gelince bana haber ver tuvalette beraber gidelim tuvalette yapalim diyorum tamam diyor ama olmuyor işte.
Ben zaten farkına varınca hadi tuvalete gidelim diyorum anne yok tuvaletim diyor ama aslında var ...
Geceleri hic bir sorunumuz yok cok şükür ama gündüzleri böyle geçiyor işte bilerek mi yapıyor korkuyormu anlamadım.
Bu durum Gercektende üzüyor beni artık !!!

Bende umarım en kısa zamanda gecer...
Bugün kızımla yine kacirirken konuştum ve popom acıyor dedi ama peşine yok yok acımıyor dedi. Zaten devam ederse doktora götürmeyi düşünüyorum.

Yazdıklarınızı okuyunca benim çocuğumun da aynı anlamda şu cümleyi kurduğunu hatırladım: "(ağlayarak) anne popoma krem sür acıyo"
ve anladım ki kakasını yaptıktan sonra poposuna bulaşan kısımdan rahatsızlık duyuyor, onu da "acıyo" diye ifade ediyordu. Islak mendille silmeme asla müsade etmiyordu.
Bir kaç kere kaka yaptıktan sonra poposunu ıslak mendille silmek yerine, ılık su ile poposuna bulaşan kakayı yıkayıp, sonra krem sürdüğümde bir daha "acıyor" demeyi bıraktı.

Hiç kolay değil, ama üzülmemeye çalış. Ben şöyle teselli buluyorum: Kakasını yapsın da, nasılsa tuvalete yapmayı öğrenir. Ama bu süreçte yaşadığım sıkıntıyla onu strese sokup, kabızlık problemi ile karşılaştırmayayım, kakasını tutmayı öğreteyim derken bir kere kabızlık problemi başladımı o ömür boyu başa bela, hiç tercih edilesi bir durum değil.

Dilerim tez zamanda atlatalım bu durumu hem biz anneler, hem de yavrularımız.
Sevgiler.

bizim de sorunumuz bu aralar sizinkilere benzer.kızım 28 aylık.yazın başlamıştık tuvalet eğitimine ve çok çabuk öğrenmişti kızım.gece bile çok fazla sorun olmuyordu.ama bir iki ay önce , geceleri altını ıslatmaya başladı.geceleri 2 ya da 3 kere üzerini değiştiriyordum.şimdilerde ise artık gündüzleri de yapıyor.nerdeyse 2 haftadır çok az tuvalete yapıyoruz çişimizi.bir iki kere de kaka yaptı altına.napacağımı şaşırdım artık.bazen sinirlerime hakim olamıyorum tepki gösteriyorum.napıcam bilmiyorum.tekrar bez bağlamayı bile düşünüyorum.çünkü kış olduğu için üşütecek.üşüttüğü için de mi acaba tutamıyor altına kaçırıyor diye düşünüyorum.bez bağlamamı istemiyor zaten.ben küçük değilim diyor.çok zor bi süreç

merhaba hanımlar benimde 5 eylül 2011 doğumlu kızım var ama tuvaletini söylememekte ısrarlı lazımlığa zorla oturtuyoruz bazen hemen yapıyor bazen bir saat oturuyor yapmadım diyor bakıyorum yapmış tv izlerken farkında olmuyor sanırım bide dün akşam bezlemedik sık sık lazımlığa oturtruk ama nafile sinirlenince kasıtlı altına yaptı çişini :KK43: kendi haline bıraksam ne zaman söyler belli deil üzerinede düşmek istemiyorum psikolojisi bozulmasın diye çıkmazdayım yani üstelik 2. bebeği düşünüyoruz kardeşide olacağını öğrenirse kıskançlıktan hepten söylemezse neyse hayırlısı artık allah hepimize yardım etsin..

Merhaba hanımlar!!!!

beninkide çişi sylüyor kakayı altına yapıyor her yolu denedim .bağırıp korkutmak istemedim başlarda ödül vermeyi denedim altını temizlemedim biraz rahatsız olsun istedim sevdiği şeylerivermedim ceza olsun diye ama yokk kaç tane kilodu attım çöpe temizlenecek gibi olmuyor bazen malesef :KK48:

merhaba hanımlar benimde 5 eylül 2011 doğumlu kızım var ama tuvaletini söylememekte ısrarlı lazımlığa zorla oturtuyoruz bazen hemen yapıyor bazen bir saat oturuyor yapmadım diyor bakıyorum yapmış tv izlerken farkında olmuyor sanırım bide dün akşam bezlemedik sık sık lazımlığa oturtruk ama nafile sinirlenince kasıtlı altına yaptı çişini :KK43: kendi haline bıraksam ne zaman söyler belli deil üzerinede düşmek istemiyorum psikolojisi bozulmasın diye çıkmazdayım yani üstelik 2. bebeği düşünüyoruz kardeşide olacağını öğrenirse kıskançlıktan hepten söylemezse neyse hayırlısı artık allah hepimize yardım etsin..
bu tip durumlarda sinirlenip bağırmak ters etki yapıyor zaten sabırla bekliycez ama kararlı olun ben 3 ay uğraştım sadece çiş için

Back