• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşında sabahın köründe kreşe gidiyorsundur çünkü annen hayalindeki mesleği yapıyordur.

Tek çocuğum var ve çalışmıyorum. Çocuğu okuldan sonra alıp bakacak kimse yok.Çalışan hanımlar nasıl hallediyor anlamıyorum. Ben çalışamayan kadinlardanim.Kaynanam dibimde ama zorla da cocuk baktiramam ki.
Etüt merkezleri var çocuğu okul çıkışında alıyor akşama kadar bakıyor oyun saati ders saati vs var 2-3 saat

Ben bu 3 yaşındaki çocuğum çok şükür güçlü kendi ayakları üstünde duran annem vardı onu hala örnek alıyorum. 28 sene önce bunların hepsi daha zordu o evliydi okulunu bitirdi mesleğini eline aldı ekonomik olarak babamın durumu iyi olmasına rağmen çalıştı ilgisiz bi anne asla değildi. Mutsuz evlilğini bitirdi kendi evinde durdu ne ailesine ne kocasına katlanmak zorunda kalmadı. Ben de çocuk istiyorum bir şeyler otursun diye bekledim evimizi bitirdik 2 arabamız var ama hala bırakıp tamamen anne olamam benim mutluluğum önemli valla. Sanki evde oturan anne çok iyi anne çalışan kötü. 40 yaş geç değil millet doğurup 50 60 yaşındaki annesine baktırıyor 40 yaş mı geç olacak

3 yaşında sürekli ev işi yapan sinirli bir anneyle büyümektense , 3 yaşında okula gitmeyi tercih edersin. Annen eve geldiginde senle ilgileniyorsa , saglıklı beslenebiliyorsan , anne babanla kaliteli vakit geçiriyorsan şanslısın. Kim ne derse desin iyi bir sağlık , iyi bir eğitim hizmeti almak için, istediklerinin olması için para lazım. Ben kızım 3.5 yaşında işe basladım.tam gün okula vermedim annem ve biz eşimle dönüşümlü evden calısıyoruz okula yarım gün verdim. Zor mu zor , kendime vakit ayıramıyorum hiç Pişman mıyım hayır. İsteyen istedigi tweti atsın. Her şey bu kadar pahalanırken , insanlar keyfi değil mecburiyetten calısırken gerçeklerden bu denli uzak twetler bana cok sacma geliyor. İleri de kızımın eğitimine , sağlığına bütçe yok demektense anneannesiyle ya da okulda vakit geçirmesini tercih ediyorum. Bu gün bir devlet hastanesinde muayne randevusu almak bile cok zor bu sartlarda en ucuz muaynesi 2-3 bin tl olan doktora tek maasla ne kadar gidebilirsin ya da yıllık ciddi paralar vererek nasıl tek maasla özel saglık yaptırıcan.

Başlık uzun oldu ama bu bir tweet aslında. Tweet zaten kadınları suçlu hissettirmek için atılmış. Çocuğum yok ve tweet'i okuyunca tetiklendim çünkü çalışıyorum ve takıntı derecesinde kariyerime düşkün biriyim. Sadece kariyer de değil her konuda kendimi geliştirme konusunda çok takıntılıyım. Bu durum da çocuk sahibi olma fikrimi çok etkiliyor. Bir yandan geç kalıyor gibi hissediyorum 91liyim. Ama bir yandan da hem maddi olarak daha ferah olmak istiyorum hem de çocuğumu güzelce yetiştirecek kadar donanımlı olmak. Okumak, öğrenmek, kabiliyetler edinmek vb. Bu durumda kısmet olursa 30'un sonları gibi olabilir çocuk. Kısmet olmazsa hiç olmaz zaten o ayrı konu. Erkenden çocuk yapmak için kişisel hayallerden vazgeçilmeli mi? Yoksa hayatta tatmin olmalı ve bu yola geç girmeyi göze almalı mıyım? Kuşak farkı fazla olacak, yanında yaşlı görüneceğim, belki başka sorunlar çıkacak bilmiyorum kafam öyle karışık ki. Ya da hem çocuk hem kişisel hayaller aynı zaman diliminde mümkün olur mu?
Sinirlerim zıpladı başlığa.

Ya bu ülkede aylık 150bin kazanmıyorsan iyi yaşamak için karı koca çalışmak zorundasın bu 1

Kreş denilen yer bizim çocukluğumuzun sokağı artık. Çocuğun başka sosyalleşme şansı yok çünkü sokakta çocuk yok. Bu 2

Artık ev hanımları bile imkan varsa çocuğunu insan görsün kural öğrensin diye kreşe anaokuluna veriyor bu 3

30lu yaşların sonu anne olmak için biraz geç sanki ama siz böyle uygun görüyorsanız kimsenin söz söylemeye hakkı yok. İsterseniz hiç anne olmayabilirsiniz de, ruhen anne olmayacak insan biyolojik anne olmasın mümkünse.

Anneliğin bir bedeli var, bu tartışılmaz bile. Mesai saatinden kısmak zorundasın, evde onun zamanından çalıp çalışamazsın çünkü izin vermez. Kariyerin çok değerliyse biraz feragat edemeyeceksen çocuğa yazık etmemelisin. Neredeyse ortaokula başlayana kadar senin ilgine çok muhtaç oluyorlar. Bu duygusal ihtiyacı erteleyemez ya da es geçemezsin

3 yaşında sürekli ev işi yapan sinirli bir anneyle büyümektense , 3 yaşında okula gitmeyi tercih edersin. Annen eve geldiginde senle ilgileniyorsa , saglıklı beslenebiliyorsan , anne babanla kaliteli vakit geçiriyorsan şanslısın. Kim ne derse desin iyi bir sağlık , iyi bir eğitim hizmeti almak için, istediklerinin olması için para lazım. Ben kızım 3.5 yaşında işe basladım.tam gün okula vermedim annem ve biz eşimle dönüşümlü evden calısıyoruz okula yarım gün verdim. Zor mu zor , kendime vakit ayıramıyorum hiç Pişman mıyım hayır. İsteyen istedigi tweti atsın. Her şey bu kadar pahalanırken , insanlar keyfi değil mecburiyetten calısırken gerçeklerden bu denli uzak twetler bana cok sacma geliyor. İleri de kızımın eğitimine , sağlığına bütçe yok demektense anneannesiyle ya da okulda vakit geçirmesini tercih ediyorum. Bu gün bir devlet hastanesinde muayne randevusu almak bile cok zor bu sartlarda en ucuz muaynesi 2-3 bin tl olan doktora tek maasla ne kadar gidebilirsin ya da yıllık ciddi paralar vererek nasıl tek maasla özel saglık yaptırıcan.
Ev hanımları sürekli ev işi yapıp sinirli olmuyor yanlız 😁 onu nereden çıkarttınız? Siz bu şekilde olabilirsiniz çocuğunuz varsa çocuğunuza ama ev hanımlarının hepsi bu şekilde değil. Aksine belkide bütçe konusunda sıkıntı yaşamadığı için evde olan bir sürü anne de var ev hanimlarinin hepsi bu şekilde maddi sorun yaşamıyor. Ben mesela kendime çok güzel vakit ayırıyorum aynı zamanda evlatlarıma da vakit ayırıyorum. Üni mezunuyum çocuklarımı kendim büyütmek için çalışmıyorum.
Twet ne kadar haksizsa ki bence çok haksız. Sizin yorumunuz da o derece haksız. Zaten hep burada kayıp ediyoruz bence biseyleri. İnsanlar kendi durumlarini guzellemek için tam tersi tarafı .okluyor.
Her iki taraftaki annelerde de eksikler oluyor bence. Bir taraf diğer tarafa böyle hepsini içeren olumsuz yorum yapmamalı. Burda bir ev hanımı tüm çalışan bayanlara evlatlariyla ilgili annelikleriyle ilgili olumsuz bir yorum yapsa sabaha kadar taşlanır ama çalışan bir anne ev hanımı bir anneye bunlari söylemeyi nasıl kendinde hak görüyor?

Mesleği sormuyorum ama ben. Çocuğu nere bırakıyorlar. Kreş yaşı değil okuldan sonra bakacak kimse yok nasıl ayarlıyor diye sormusum. İşte anlayamazsın diyor. Anlamıyorum evet. Ben çözemedim çünkü. Okuldan sonra bu çocuk evde tek başına mı kalacak beş yaşında anasinifina gidiyor. Kreşler zaten çok pahali.calissan kreşe vereceksin parayı muhtemelen.Seneye okula gidecek ve saat üç de gelecek. Altı yaşındaki çocuğu nereye birakiyorlar? Saat üçte gidip okuldan alan yoksa çocuk ne yapıyor?Düzgünce bir şey sormusum cevap arabesk ve çözümü de yok.
Bizim bi arkadaş aynı bahsettiğiniz yaşlardaki okula giden çocuğunu çıkışta alıp biraz parkta oynatıp annesi gelene kadar bikaç saati ilgilenecek bi kadın bulmuştu. Örnek veriyorum bakıcı 15 alıyorsa o 5 veriyordu. Bakan kadını da çok etkilemiyordu zaten 3 saat gibi bi şey. Ek gelir olarak gayet mantıklı. Siz de böyle birini bulabilirsiniz.

Keske benim annem de calisan, ayaklari uzerinde durabilen bir kadin olabilseydi.

tanıdığım ev hanımları kreşi çocuğunu bırakacak yer bulamayan çalışan kadınlara sağlanmış bir rahatlık sanıyorlar. Hiç öyle değil aslında. Ben dört yaşında verdim çocuklarımı ama üç de erken değil zaten

30 yaşımda doğumdan 2 hafta önce işten ayrıldım, kizim 4 aylıkken yeniden işe başladım, kızım şu an 16 yaşında , herşeyin farkında ve maddi manevi halinden çok memnun...Benimle ve meslegimle gurur duyuyor, ayıptır söylemesi ben onunla daha çok gurur duyuyorum, bakıp bakıp aferin bana diyorum🥰 Bırakın allahaskina şu yobazlari, çocugun ihtiyacı olan ,kendi hayatını bile idame etmekten aciz , başkalarina muhtaç bir kadın değildir, aksine hayatı boyunca her anlamda sırtını dayayabileceği,gurur duyabileceği, guvenebilecegi güçlü ve donanımlı bir annedir... Bütün çocuklar bunu hakeder....

Son düzenleme:
Başlık uzun oldu ama bu bir tweet aslında. Tweet zaten kadınları suçlu hissettirmek için atılmış. Çocuğum yok ve tweet'i okuyunca tetiklendim çünkü çalışıyorum ve takıntı derecesinde kariyerime düşkün biriyim. Sadece kariyer de değil her konuda kendimi geliştirme konusunda çok takıntılıyım. Bu durum da çocuk sahibi olma fikrimi çok etkiliyor. Bir yandan geç kalıyor gibi hissediyorum 91liyim. Ama bir yandan da hem maddi olarak daha ferah olmak istiyorum hem de çocuğumu güzelce yetiştirecek kadar donanımlı olmak. Okumak, öğrenmek, kabiliyetler edinmek vb. Bu durumda kısmet olursa 30'un sonları gibi olabilir çocuk. Kısmet olmazsa hiç olmaz zaten o ayrı konu. Erkenden çocuk yapmak için kişisel hayallerden vazgeçilmeli mi? Yoksa hayatta tatmin olmalı ve bu yola geç girmeyi göze almalı mıyım? Kuşak farkı fazla olacak, yanında yaşlı görüneceğim, belki başka sorunlar çıkacak bilmiyorum kafam öyle karışık ki. Ya da hem çocuk hem kişisel hayaller aynı zaman diliminde mümkün olur mu?
Çocuk dediğin zaten sabahın köründe kalkar. Çünkü 20.00 bilemedin 21.00da uyumuş olur. Uyanıp kendi gibi bıdıklarla takılacağı, oyun oynayacağı bir yer onu hem eğlendirir hem de geliştirir. Bu tweet kafasındaki adamların kadın kendi ayakları üzerinde duracak diye ödü kopuyor. Çünkü ekonomik kaygılar olmadan yanlarında tutamayacaklarını biliyorlar.

Sabah 8:30 gibi esim krese birakiyor, benim calisma saatlerim 7-16:00 arasi. 16:30 da cocuklari kresten alip eve geciyorum 17:30 da aksam yemegi. Oyun oynama ortalik toplama, 7:30 gibi aksam uykusu. Sabah 6:30 da kalkis tekrardan

Etüt merkezleri var çocuğu okul çıkışında alıyor akşama kadar bakıyor oyun saati ders saati vs var 2-3 saat

Bizim bi arkadaş aynı bahsettiğiniz yaşlardaki okula giden çocuğunu çıkışta alıp biraz parkta oynatıp annesi gelene kadar bikaç saati ilgilenecek bi kadın bulmuştu. Örnek veriyorum bakıcı 15 alıyorsa o 5 veriyordu. Bakan kadını da çok etkilemiyordu zaten 3 saat gibi bi şey. Ek gelir olarak gayet mantıklı. Siz de böyle birini bulabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim hanımlar. Etüt merkezlerinden haberim yoktu. Bu sene anaokulundan 1.30 da alıyorum ama seneye 3 de alacağız. Ben de biraz olsun çalışmak istiyorum. Yani sırf çalışma ortamı için bile istiyorum ama çocuk olayı yüzünden yapamıyorum.

Mesleği sormuyorum ama ben. Çocuğu nere bırakıyorlar. Kreş yaşı değil okuldan sonra bakacak kimse yok nasıl ayarlıyor diye sormusum. İşte anlayamazsın diyor. Anlamıyorum evet. Ben çözemedim çünkü. Okuldan sonra bu çocuk evde tek başına mı kalacak beş yaşında anasinifina gidiyor. Kreşler zaten çok pahali.calissan kreşe vereceksin parayı muhtemelen.Seneye okula gidecek ve saat üç de gelecek. Altı yaşındaki çocuğu nereye birakiyorlar? Saat üçte gidip okuldan alan yoksa çocuk ne yapıyor?Düzgünce bir şey sormusum cevap arabesk ve çözümü de yok.
Çalismaya niyeti olan kadınlar dogurmadan çok önce bu sorduklarınızın hepsini tek tek imkanlarına göre ayrıntılı olarak planlıyorlar....Anneliğin yüzde 90 ı planlama ve öngorme işidir malum...

Çalismaya niyeti olan kadınlar dogurmadan çok önce bu sorduklarınızın hepsini tek tek imkanlarına göre ayrıntılı olarak planlıyorlar....Anneliğin yüzde 90 ı planlama ve öngorme işidir malum...
Hayat nasıl toz pembe dimi size? İnsanları aşağılamak da hoşunuza gidiyor. Madem merak ettiniz söyleyeyim üniversite yıllarında psikolojik tedavi oldum. Psikotik belirtili ağır depresyon. Yıllar sürdü anca kendime geldim. Şimdi planlıyorum. Malum herkesin hayatı planlandığı gibi gitmiyor. İnsanlara üstten bakmak çok mu iyi hissettiriyor sizi?

Hayat nasıl toz pembe dimi size? İnsanları aşağılamak da hoşunuza gidiyor. Madem merak ettiniz söyleyeyim üniversite yıllarında psikolojik tedavi oldum. Psikotik belirtili ağır depresyon. Yıllar sürdü anca kendime geldim. Şimdi planlıyorum. Malum herkesin hayatı planlandığı gibi gitmiyor. İnsanlara üstten bakmak çok mu iyi hissettiriyor sizi?
Soru sordunuz yanitladik, kimseye üstten falan baktığımız da aşagiladigimiz da yok hanımefendi, ne kadar hazırsınız ajitasyona... Ayrıca sizin hayatınızın benimkinden daha pembe olduğu konusunda ise emin gibiyim ama ispat edemem işte, geçmiş olsun demekten başka birsey gelmiyor elimden .

Benim annemde çalışan bir kadındı çok özenirdim anneleri evde olan çocuklara. Küçük yaşta kreşe başladım çok zor bir çocukluk geçirdim. İlkokulda bile okul bitince evde tek kalırdım. 4. Sınıfta kendi yemeğimi yapabilir tüm evi temizleyebilir pozisyona gelmiştim. Annem yanımda olsun çok isterdim fakat anneminde çalışması gerekiyordu. Şu an bile maddi özgürlüğü var ben büyüdüm gittim ama annem şu yaşında bile maddi özgürlüğe sahip. İyi ki çalışmış

Soru sordunuz yanitladik, kimseye üstten falan baktığımız da aşagiladigimiz da yok hanımefendi, ne kadar hazırsınız ajitasyona... Ayrıca sizin hayatınızın benimkinden daha pembe olduğu konusunda ise emin gibiyim ama ispat edemem işte, geçmiş olsun demekten başka birsey gelmiyor elimden .

Benim de çok şeylere niyetim vardı. Ajitasyon demişsiniz ama değil. Hayatın gerçekleri. Okulu zor bitirdim desem yeridir.Anneliğime kadar getirmişsiniz konuyu. Geçmiş olsun dileğiniz için de teşekkürler.

Benim de çok şeylere niyetim vardı. Ajitasyon demişsiniz ama değil. Hayatın gerçekleri. Okulu zor bitirdim desem yeridir.Anneliğime kadar getirmişsiniz konuyu. Geçmiş olsun dileğiniz için de teşekkürler.
Çok uzatmak istemiyorum ama tekrar söylüyorum hiç kimsenin sizin anneliginize dil uzattığı filan yok, annelik planlama ve öngörü ister demenin neresi yanlış? Sorduğunuz sorunun da cevabı bu zaten, çalismayi düşünüyorsanız tıpkı şu anda yaptiginiz gibi bundan sonra yeni bir planlama yapmak ve pek çok durumu ongorerek hareket etmek zorundasınız. Herkesin yaptığı bu çünkü, hiçkimse özel yetenekli veya zannettiğiniz gibi sizden üstün veya hayatı toz pembe değil, sadece kararlı ve planlı...

Bu tweeti kim attıysa versin bize ayda 70 bin maaş, tamam çalışmayalım. Ha vermiyorsa da (tabii ki) sussun otursun bi zahmet. Ülke gerçeklerinden bi haber saçma sapan anonim twitter hesaplarına prim vermeyin bence. Ağzı olan konuşuyor.

Kariyer de yaptım, çocuk da yaptim. Ama şanslı bir anneydim. Bebeğimi annem - babam büyüttü ama 3 yaş itibarıyla kreşe gitti. Kreş işyerine yakın olduğu için sabahları beraber gidip beraber döndük, yolda hep beraberdik..Pandemi nedeniyle çocuğum 7 yaşında iken evde çalışmaya başladım ve böyle 4 sene çalıştım..Sonrasında Eyt ile emekli oldum. Baktığım zaman şans silsilesi yanımda olmuş. Ancak şans silsilesi benimle olmasaydı ne yapacaktım! Mecburen çalışacaktım, hem 20 yaşından beri çalıştığım için başka türlüsünü bilmiyordum,çalışmayı ve sosyal
hayatın içinde olmayı seviyordum, başarı beni mutlu ediyordu ki bunlar olmasa dahi maddi olarak çalışmak zorundaydım. Çocuğumu çok seviyorum, anne olmayı da çok sevdim,ama önceliğim çocuğum olsa dahi çalışmak zorundaydım.Yillarca emek vermiştim ve evlilik dolayısıyla da bırakmadım,eşim de işimi her zaman önemsedi,beni destekledi..20 yaşından beri paramı kendim kazanıyorum, eşim de olsa birinden para beklemek benim için zor ve 2 kişi çalışınca daha rahat yaşadık, çocuğumuz icin birikim yapabildik vs..Ama çevremde şunu da gördüm ki pek çok anne eğer çalışmama imkanı olsa evde çocuğunu büyütmeyi tercih eder. O yüzden çalışmak her zaman tercih meselesi olmayabiliyor ..Bu konuda kadınlara yapılan eleştirileri hem çok cahilce hem de çok acımasız buluyorum..

3 yaşında; annesi kariyerinden kendisine bakmak için vazgeçtiğinden çalışmayan, yatılı dadısı da olmasına rağmen kreşe giden bir çocuğun annesiyim.

Şimdi her şeyin en iyisini bilen linç tayfası parmak sallayarak gelecek ama zerre umrumda değil. Çocuk bir yerden sonra akran iletişimi istiyor. Biz çocukken nispeten şanslıydık abiler, kardeşler, kuzenler ve mahalleden arkadaşlar ne bileyim komşular vardı. Şimdiki çocuklar evin içine sıkışmış kalmış hamster gibi aynı çemberin içinde akşama kadar dönüyor.

Ben 3 yaşına kadar ekrandan uzak büyütüp, organik besinlerle besleme imkanı bulduğum çocuğumu kendi ellerimle her sabah okuluna bıraktım ve evet evde dadısı vardı. Çünkü yetemedik. Çünkü çocuk oyun oynarken bir yerde çocuk gördüğünde iletişime geçemiyordu. Çünkü çocuğun etrafında sadece yetişkinler vardı.

Oğlum şu an 5 yaşına girmek üzere bu kararımdan zerre pişman değilim. Tek çocuk olmasına rağmen paylaşmayı bilen, sosyal, kendi işini kendisi görmeye başlamış, saygılı, kuralların bilincinde bir birey haline geldi.

Kadınlar olarak üzerimizde çok fazla çevre baskısı varken yenilerini de kendi ellerimizle eklemeye bu kadar meraklı olmak bana garip ve saçma geliyor. Herkesin imkanı, şartları, yaşadıkları, katlanmak zorunda oldukları bu kadar farklıyken neden herkesi böyle tek kalıp görmek istiyorlar onu da anlayamıyorum.

Back