• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşında sabahın köründe kreşe gidiyorsundur çünkü annen hayalindeki mesleği yapıyordur.

Bu tür tweetlerin belli bir niyetinin olduğunu, belli kimseler tarafından bir operasyonun parçası olarak atıldığını düşünüyorum çünkü son zamanlarda kadınların cinselliğinden çalışmasına, bekaretinden ilişkideki beklentilerine kadar her şey twitter'da hadsizce tartışmaya açılabiliyor. Nedense erkeklerle ilgili böyle tartışmaların döndüğünü görmüyoruz hiç.

Çocuk 3 yaşında kreşe gidebilir, bunda sorun yok. Aksine, sosyal gelişimi için evde annesiyle durmasından çok daha yararlı.
Ayrıca çocuk dediğimiz öğlene kadar uyur da bizim mi haberimiz yok? Zaten sabah erkenden uyanır 3 yaşında çocuk. Yani bu "sabahın köründe kreşe gitmek" üzerinden drama yaratılması apaçık bir art niyetin göstergesi.

İçinizi ferah tutun, yalnız değilsiniz. Çalışacağız da. İstiyorsak çocuk da yapacağız. Kreşe de gidecek çocuklarımız. Üst kuşaklar evde anneleriyle büyüdüler de harika insanlar oldular sanki.

Otuz yaşın sonları çok geç değil mi o çocuğun hareketli zamanları olacak peşinden koşacak zaman verin kendinize

Baba da ise gidiyor kimse neden ona yuklenmiyor??? Cocuk babanın da çocuğu, çocuğuna bakmak için freelance çalışan tonla Alman erkeği tanıyorum. Bizim erkeklerimiz herrrr işi kadına yıkacaklarına gtlerini kaldırıp cocuklarına bakmayı bir düşünseler keske!!
Yok canim olur mu çocuk sadece anneye zimmetli bosanmalarda da görüyoruz burda bile biz kadınlara baskı yapiyoruz çocuğunu birakma diye bıraktığı kim babası valla hiç gelişemiyoruz

Kızım sabah anaokuluna çok zor kalkiyor ise gideceğim için kaldırıyorum ama bazen babaanneye falan söyleyip uyandirmadigimda ise neden kaldırmadın evde çok sıkıldım diyor, çocuklar evde sıkılıyor artık şu devirde çalışmasan bile 4 yaştan sonra cocugn sosyalleşmesi gerektiğini düşünüyorum

Tek çocuğum var ve çalışmıyorum. Çocuğu okuldan sonra alıp bakacak kimse yok.Çalışan hanımlar nasıl hallediyor anlamıyorum. Ben çalışamayan kadinlardanim.Kaynanam dibimde ama zorla da cocuk baktiramam ki.
Mecbur kalıp geçim sıkıntısında olsaydın o zaman anlayabilirdin

Böyle yazmak yerine ne yaptığınızı yazsaydiniz daha samimi olurdu. Sırf bir şeyler söylemek için yazıyorsunuz anladığım kadarıyla.

Daha ne yazsın kadın, tek maaş geçinemiyorum çalışmak mecburiyetindeyim yazmış. Ne meslek olduğunu ne önemi var...

Daha ne yazsın kadın, tek maaş geçinemiyorum çalışmak mecburiyetindeyim yazmış. Ne meslek olduğunu ne önemi var...
Mesleği sormuyorum ama ben. Çocuğu nere bırakıyorlar. Kreş yaşı değil okuldan sonra bakacak kimse yok nasıl ayarlıyor diye sormusum. İşte anlayamazsın diyor. Anlamıyorum evet. Ben çözemedim çünkü. Okuldan sonra bu çocuk evde tek başına mı kalacak beş yaşında anasinifina gidiyor. Kreşler zaten çok pahali.calissan kreşe vereceksin parayı muhtemelen.Seneye okula gidecek ve saat üç de gelecek. Altı yaşındaki çocuğu nereye birakiyorlar? Saat üçte gidip okuldan alan yoksa çocuk ne yapıyor?Düzgünce bir şey sormusum cevap arabesk ve çözümü de yok.

Ya boşverin onları. Saçmalık attıkları twet. Bu kadar rahatsızlarda durumdan otursunlar evde. İhtiyaç sahiplerine iş açılmış olur. Ben bebeğimi 11 aylık başlattım kreşe. Tek bir gün ağlamadı çok şükür.
Şimdi 4 yaş olmak üzere. Cumartesi 6-7 gibi kalkıyor. Hadi beni okula götür diyor. Kızım okul yok diyorum. Sen beni kandırıyorsun var diyor🤣🤣🤣
Yani düzenli bir hayatı olan çocuk maksimum 7 de kalkar. Gece yarısına kadar oturan düzensiz hayatı olan çocuklar saat 11-12 de kalkar. Eee ne anladı evde olmasından. Benim oğlum 11 yaşında. Yaz tatilinde evde olunca aşırı düzensiz oluyor. Hemen ona da etkinlik ayarlıyorum. Boş şeylerle dolacağına daha mantıklı bir hayat yaşasın istiyorum. Yani ben hep çalışan bir anneydeyim. Zerre etkilenmedim o twetten

Çalışmasam da çocuğumu kreşe verirdim. Akranlarıyla aynı ortamı paylaşmak birçok şey katıyor çocuğa. Artık eskisi gibi mahalle hayatı yaşamıyor çocuklar. Bu sebeple sosyalleşmenin yollarından birisidir bu. Şu an hamileyim ve 1,5 yaşından sonra haftada 2-3 gün birkaç saat oyun grubuna götürmek istiyorum.

Çocuklar zaten sabahın köründe kalkıyor nereden bakarsam bakayım beni acıtan bir söz olmaz boşa kürek çekmiş yazan kişi.

Diğer söyledikleriniz sizin kendi hayat tercihleriniz. Ancak ben kendi fikrimi söylersem 33 yaşında hamile kaldım ve diyorum ki keşke 28-29 gibi doğursaydım. Nedense içimde böyle bir duygu oluştu, çok daha önce kavuşmuş ve daha çok zaman geçirmiş olmayı dilerdim galiba bu yüzden.

Bu tür tweetlerin belli bir niyetinin olduğunu, belli kimseler tarafından bir operasyonun parçası olarak atıldığını düşünüyorum çünkü son zamanlarda kadınların cinselliğinden çalışmasına, bekaretinden ilişkideki beklentilerine kadar her şey twitter'da hadsizce tartışmaya açılabiliyor. Nedense erkeklerle ilgili böyle tartışmaların döndüğünü görmüyoruz hiç.

Çocuk 3 yaşında kreşe gidebilir, bunda sorun yok. Aksine, sosyal gelişimi için evde annesiyle durmasından çok daha yararlı.
Ayrıca çocuk dediğimiz öğlene kadar uyur da bizim mi haberimiz yok? Zaten sabah erkenden uyanır 3 yaşında çocuk. Yani bu "sabahın köründe kreşe gitmek" üzerinden drama yaratılması apaçık bir art niyetin göstergesi.

İçinizi ferah tutun, yalnız değilsiniz. Çalışacağız da. İstiyorsak çocuk da yapacağız. Kreşe de gidecek çocuklarımız. Üst kuşaklar evde anneleriyle büyüdüler de harika insanlar oldular sanki.

ABDde çok sevdiğim bir söz var, çözümün parçası değilsen problemin bir parçasısındır. BU konudaki yurdum erkekleri de çözüme yanaşmadıkları gibi bir de kenarda vık vık konuşup kafa ütülüyorlar. Çocuğun sabahın köründe kalkmasın istiyorsan o zaman kendin yarım gün iş bulursun çocuğuna balarsın, ya da kendi işini kurarsın istediğin saatte çalışırsın ya da evden yapılan iş bulursun. Çocuk bakımına zerre katkıda bulunmadıkları gibi bir de vık vık kafa ütülüyorlar şaka gibi...Çözüme katılacak olan erkek zaten katılır, katılmayacak olanlar da çenelerini kapatıp köşelerinde otursunlar o kadar.

Bazı hayallerimden çocuğum için vazgeçtim hiç pişman değilim hayatta her şey her zamanda başarılabilir annelik duygusu ertelenecek bir duygu değil fakat kendini kişisel anlamda geliştirmeyen çocuğa bir şeyler katamayacak olan da geliştirmeden evvel çocuk sahibi olmamalı diye düşünüyorum.

Böyle yazmak yerine ne yaptığınızı yazsaydiniz daha samimi olurdu. Sırf bir şeyler söylemek için yazıyorsunuz anladığım kadarıyla.
Sabah 8:30 gibi esim krese birakiyor, benim calisma saatlerim 7-16:00 arasi. 16:30 da cocuklari kresten alip eve geciyorum 17:30 da aksam yemegi. Oyun oynama ortalik toplama, 7:30 gibi aksam uykusu. Sabah 6:30 da kalkis tekrardan

Back