- 6 Aralık 2017
- 6.367
- 6.517
- 198
- Konu Sahibi papatyakokankadin
-
Benimde aynı aylarda kızım var çok sıkılıyor evde sürekli beraber oyun oynuyoruz yakınlarda kreş olsa bende tam gun değil bi kaç saat kabul etseler gönderirim diye düşünüyordum ama olmadı bulamadim yakinda. Çocuğunuz istiyorsa gönderin bence ama 4 saatten fazla olmasın benim görüşümKızlar merhaba benim 37 aylık bir oğlum var, malum artık çocuklar dört duvar arasında büyüyor günlerce evden çıkmadığımız oluyor, hele bir de kış aylarında tamamen evdeyiz hem evde çok canı sıkılıyor, enerjisini atamıyor hem de hiç Kendi kendine oyun kurup oynamayı bilmiyor daha doğrusu istemiyor hep bizimle oynamak istiyor diye kreşe yazdırdim ben çalışmayan bir anneyim bu arada ara tatilden sonra baslicak kreşe ama bir yanım kıyamıyor o evde yokken napicam zaten evdeyim neden çocuğu gönderiyorum gibi düşüncelerle sürekli ağlıyorum bu normal mi? Kreşe gitmeli mi yoksa vazgecmelimiyim?
3-3,5 yaş ideal yaş kreş için . Çocuğunuz uyum sağlayıp severse gitsin . Duruma göre yarım gün tam gün ayarlaması yaparsınızKızlar merhaba benim 37 aylık bir oğlum var, malum artık çocuklar dört duvar arasında büyüyor günlerce evden çıkmadığımız oluyor, hele bir de kış aylarında tamamen evdeyiz hem evde çok canı sıkılıyor, enerjisini atamıyor hem de hiç Kendi kendine oyun kurup oynamayı bilmiyor daha doğrusu istemiyor hep bizimle oynamak istiyor diye kreşe yazdırdim ben çalışmayan bir anneyim bu arada ara tatilden sonra baslicak kreşe ama bir yanım kıyamıyor o evde yokken napicam zaten evdeyim neden çocuğu gönderiyorum gibi düşüncelerle sürekli ağlıyorum bu normal mi? Kreşe gitmeli mi yoksa vazgecmelimiyim?
Öncelikle havalar soğuk diye cikarmamazlik yapmayın. Havaya uygun bir şekilde giydirip bir şekilde çıkartın. İnanın hem çocuğa hem de anneye çok iyi geliyor.Kızlar merhaba benim 37 aylık bir oğlum var, malum artık çocuklar dört duvar arasında büyüyor günlerce evden çıkmadığımız oluyor, hele bir de kış aylarında tamamen evdeyiz hem evde çok canı sıkılıyor, enerjisini atamıyor hem de hiç Kendi kendine oyun kurup oynamayı bilmiyor daha doğrusu istemiyor hep bizimle oynamak istiyor diye kreşe yazdırdim ben çalışmayan bir anneyim bu arada ara tatilden sonra baslicak kreşe ama bir yanım kıyamıyor o evde yokken napicam zaten evdeyim neden çocuğu gönderiyorum gibi düşüncelerle sürekli ağlıyorum bu normal mi? Kreşe gitmeli mi yoksa vazgecmelimiyim?
Uygun bir yaş grubu öncelikle yarım gün vermeniz daha sağlıklı olur bana göre (çocuk gelişimciyim) sonra alışında duruma göre tam zamanlı yapmak isterseniz öyle olabilirKızlar merhaba benim 37 aylık bir oğlum var, malum artık çocuklar dört duvar arasında büyüyor günlerce evden çıkmadığımız oluyor, hele bir de kış aylarında tamamen evdeyiz hem evde çok canı sıkılıyor, enerjisini atamıyor hem de hiç Kendi kendine oyun kurup oynamayı bilmiyor daha doğrusu istemiyor hep bizimle oynamak istiyor diye kreşe yazdırdim ben çalışmayan bir anneyim bu arada ara tatilden sonra baslicak kreşe ama bir yanım kıyamıyor o evde yokken napicam zaten evdeyim neden çocuğu gönderiyorum gibi düşüncelerle sürekli ağlıyorum bu normal mi? Kreşe gitmeli mi yoksa vazgecmelimiyim?
Teşekkür ederim yarim gün düşünüyorum zaten yarım günde bile sabah 9 da gidip akşam 17;00 de evde olacakUygun bir yaş grubu öncelikle yarım gün vermeniz daha sağlıklı olur bana göre (çocuk gelişimciyim) sonra alışında duruma göre tam zamanlı yapmak isterseniz öyle olabilir
Teşekkür ederim cevabınız için zaten yarım gün gidecek ama gönderdiğimiz kreş çift dil eğitim veren bir kreş olduğu için yarım günde bile akşam 5'te evde olacak, aslında tam yaşı olduğunun bende farkındayım ama doğdu doğalı hiç ayrı kalmadik o yüzden zor geliyor biraz galibaÖncelikle havalar soğuk diye cikarmamazlik yapmayın. Havaya uygun bir şekilde giydirip bir şekilde çıkartın. İnanın hem çocuğa hem de anneye çok iyi geliyor.
Onun haricinde bence çok iyi yapmışsınız. İnanın akranları ile birlikte olmak ona çok iyi gelecek. Sizin de kendinize alan açılacak. Bence kreşe gitmeli. Çok kıyamıyorsaniz yarım gün gönderin.
Şu zamana kadar oyun gruplarına vesaire götürdüm ama artık o da yeterli gelmiyor oyun grubuna da sonuçta haftada bir iki kez götürebiliyoruz sürekli beni okula götür ben arkadaş istiyorum ben evde sıkılıyorum demeye başladı o yüzden biz de kreş düşündük gönderdiğimiz kreş çift dil eğitim veren bir kreş İngilizce Türkçe eğitimi aynı anda veriyor farklı dallarda da yine eğitimleri var Sabah 9 akşam 16.30-17 gibi evde olacak ben de daha kısa süreli düşünüyordum ama yarım günde bile kreşler şu anda minimum saat 16'ya kadar tutuyorlar.Benimde aynı aylarda kızım var çok sıkılıyor evde sürekli beraber oyun oynuyoruz yakınlarda kreş olsa bende tam gun değil bi kaç saat kabul etseler gönderirim diye düşünüyordum ama olmadı bulamadim yakinda. Çocuğunuz istiyorsa gönderin bence ama 4 saatten fazla olmasın benim görüşüm
Bence ayrı kalmak size de iyi gelecektir. Deneyin görün baktınız olmuyor alırsınız geriTeşekkür ederim cevabınız için zaten yarım gün gidecek ama gönderdiğimiz kreş çift dil eğitim veren bir kreş olduğu için yarım günde bile akşam 5'te evde olacak, aslında tam yaşı olduğunun bende farkındayım ama doğdu doğalı hiç ayrı kalmadik o yüzden zor geliyor biraz galiba
bu modda olurdu.bir yanım kıyamıyor o evde yokken napicam zaten evdeyim neden çocuğu gönderiyorum gibi düşüncelerle sürekli ağlıyorum
bu nerenin yarim gunu? benim tam gün mesaim buydu son işimdeTeşekkür ederim yarim gün düşünüyorum zaten yarım günde bile sabah 9 da gidip akşam 17;00 de evde olacak
Normal tam gün mesaisi sabah 7;30 aksam 19:30bu nerenin yarim gunu? benim tam gün mesaim buydu son işimde
yarim gün dedigin sabah verirsin ogle yemeginden önce ya da sonra oranin duzenine bagli alirsin ortalama 12-1 gibi
Cevabınız için teşekkür ederim tabiki sağlıklı olanın onun yaşıtlarıyla vakit geçirmek olduğunun artık evde3 yas kres icin gayet uygun bir yas. cocugunun yasitlariyla takilmasi, aktiviteler yapmasi, birseyler ogrenmesi neden seni rahatsiz ediyor ki?
iyi annelik her an yaninda guvende tutmak degildir - cocugu dış dünyaya da hazirlamaktir
37 ay önce göbek bagini kestikleri gunden beri o artik senden bagimsiz bir birey. kendine sıkca bunu hatirlat - onu dis dunyaya hazirla.
benim annem de sizin hatanizi yapti. en guvenli yer dizinin dibiymiş gibi keyfi yapilan her seyden geri durdu. ne kuzenlerde kalabildik, ne okul gezisine gittik, ne kurslara vs yazildik. kucukken anaokuluna bile gitmedim komple dizinin dibinde yetistim. bir sey olsa o da
bu modda olurdu.
inanin hic guzel de degil normal de degil.
o evde yokken napicam ne demek? 3 sene once 5 sene önce ne yapıyorsanız onu yapin. alistirin simdiden. yoksa önünü alamazsiniz. cocuk dedigin goz acip kapayincaya kadar gidiyor. yoksa cocugun lise zamanlarinda da "o evde yokken napacam, kıyamıyorum, ya bqsuna bir sey gelirse" gibi dusunceler aklinizi yer hep aglarsiniz - stresli olursunuz.
o yuzden bir yerde erkenden kendinizi rahatlatmanin yollarini öğrenmeniz sart
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim tabii ki ben de artık onun dış dünyaya alışması gerektiğinin evde ona yetemediğimin, kendi yaşıtları ile vakit geçirmekten bir şeyler yapmasının onun gelişimi için daha faydalı olacağını farkındayım ama yine de üç yıldır bir an bile ayrı kalmamış bir anne olarak tedirgin olmamın normal olduğunu düşünüyorum3 yas kres icin gayet uygun bir yas. cocugunun yasitlariyla takilmasi, aktiviteler yapmasi, birseyler ogrenmesi neden seni rahatsiz ediyor ki?
iyi annelik her an yaninda guvende tutmak degildir - cocugu dış dünyaya da hazirlamaktir
37 ay önce göbek bagini kestikleri gunden beri o artik senden bagimsiz bir birey. kendine sıkca bunu hatirlat - onu dis dunyaya hazirla.
benim annem de sizin hatanizi yapti. en guvenli yer dizinin dibiymiş gibi keyfi yapilan her seyden geri durdu. ne kuzenlerde kalabildik, ne okul gezisine gittik, ne kurslara vs yazildik. kucukken anaokuluna bile gitmedim komple dizinin dibinde yetistim. bir sey olsa o da
bu modda olurdu.
inanin hic guzel de degil normal de degil.
o evde yokken napicam ne demek? 3 sene once 5 sene önce ne yapıyorsanız onu yapin. alistirin simdiden. yoksa önünü alamazsiniz. cocuk dedigin goz acip kapayincaya kadar gidiyor. yoksa cocugun lise zamanlarinda da "o evde yokken napacam, kıyamıyorum, ya bqsuna bir sey gelirse" gibi dusunceler aklinizi yer hep aglarsiniz - stresli olursunuz.
o yuzden bir yerde erkenden kendinizi rahatlatmanin yollarini öğrenmeniz sart
bu nerenin yarim gunu? benim tam gün mesaim buydu son işimde
yarim gün dedigin sabah verirsin ogle yemeginden önce ya da sonra oranin duzenine bagli alirsin ortalama 12-1 gibi
Eğitim alması tabi güzel bisey ama ben o kadar uzun süre göndermezdim açıkçası sabah 9 öğlen 1 olsaymış keşke. Çocuk bi yerden sonra sıkılır diye düşünüyorumŞu zamana kadar oyun gruplarına vesaire götürdüm ama artık o da yeterli gelmiyor oyun grubuna da sonuçta haftada bir iki kez götürebiliyoruz sürekli beni okula götür ben arkadaş istiyorum ben evde sıkılıyorum demeye başladı o yüzden biz de kreş düşündük gönderdiğimiz kreş çift dil eğitim veren bir kreş İngilizce Türkçe eğitimi aynı anda veriyor farklı dallarda da yine eğitimleri var Sabah 9 akşam 16.30-17 gibi evde olacak ben de daha kısa süreli düşünüyordum ama yarım günde bile kreşler şu anda minimum saat 16'ya kadar tutuyorlar.
Cevremde o şekilde olan bir kreş bulamadım dediğim gibi tüm kreşler min. 16:00 teslim alma bende madem gidecek çift dil eğitimi alsın diye düşündüm en azından bir faydası olsun çocuğa diye ama 1 2 hafta oryantasyon sürecimiz olacak günde 1 2 saat gidecek yani o süreçte tekrar bir gorusecegim öğlen 2 gibi falan alabilirmiyiz diyeEğitim alması tabi güzel bisey ama ben o kadar uzun süre göndermezdim açıkçası sabah 9 öğlen 1 olsaymış keşke. Çocuk bi yerden sonra sıkılır diye düşünüyorum
Cevremde o şekilde olan bir kreş bulamadım dediğim gibi tüm kreşler min. 16:00 teslim alma bende madem gidecek çift dil eğitimi alsın diye düşündüm en azından bir faydası olsun çocuğa diye ama 1 2 hafta oryantasyon sürecimiz olacak günde 1 2 saat gidecek yani o süreçte tekrar bir gorusecegim öğlen 2 gibi falan alabilirmiyizEğitim alması tabi güzel bisey ama ben o kadar uzun süre göndermezdim açıkçası sabah 9 öğlen 1 olsaymış keşke. Çocuk bi yerden sonra sıkılır diye düşünüyorum
Oryantasyon süreci sonunda çocuk alisamazsa yada benim içime dinmeyen birseyler olursa tabiki devam ettirmemEğitim alması tabi güzel bisey ama ben o kadar uzun süre göndermezdim açıkçası sabah 9 öğlen 1 olsaymış keşke. Çocuk bi yerden sonra sıkılır diye düşünüyorum
Aynı aylarda oğlum var dediğiniz gibi evde oyalamak çok zor parka falan gitsek bile Bi süre sonra sıkılıyor. İkinci hamileliğimde biraz alışsın diye gönderdim kreşe ama hergün ağladım sizin dediğiniz gibi neden gidiyor diye ama baktım mutlu oyun kurmayı öğrendi güzel vakit geçiriyor bende alışmaya başladım. Öğleden sonra 4 saat falan gidiyor. Sonra isterse beraber dışarı çıkıyoruz yine oyun oynuyoruz. Hem o mutlu oluyo hem ben küçüğe vakit ayırıyorum hemde artık ayrı kalsak bile asla bağımızın kopmayacağını öğrendiKızlar merhaba benim 37 aylık bir oğlum var, malum artık çocuklar dört duvar arasında büyüyor günlerce evden çıkmadığımız oluyor, hele bir de kış aylarında tamamen evdeyiz hem evde çok canı sıkılıyor, enerjisini atamıyor hem de hiç Kendi kendine oyun kurup oynamayı bilmiyor daha doğrusu istemiyor hep bizimle oynamak istiyor diye kreşe yazdırdim ben çalışmayan bir anneyim bu arada ara tatilden sonra baslicak kreşe ama bir yanım kıyamıyor o evde yokken napicam zaten evdeyim neden çocuğu gönderiyorum gibi düşüncelerle sürekli ağlıyorum bu normal mi? Kreşe gitmeli mi yoksa vazgecmelimiyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?