3 yas kizim hep ananede

Bananickkalmamiszalimler

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2009
14
7
Herkese merhaba
3 yasinda bi kizim var. 2 yasindan beri saglik sorunlari yaşıyorum. Bu sebeple evimizi bile tasidik. Annemin apartmanindan ev tuttuk. Cok agrim oldugu donemlerde kizim hep annemde kaldi. O hqlimi gordun istemedim. Oyunlarinda bile benim agriyan yerlerim agriyor bebeklerinin. Zor durumda olmasam asla birakmazdim. Bu arada calismiyorum ve hergun kizimla birkac saat geciriyodum muhakkak. Agrim kronikti ama asiri arttiginda ananede kaliyodu 4 5 gun, onun harici gun asiri bende ama bende kalirken hep anane sayikliyor. Neyse bu arada orada tv var telefon var yatma rutini yok yemek patates kizartmasi :) vs. Annem hep huyuna gitti yapi olarak boyle bir insandir asiri yumusaktir. 1 ay oldu klinik pilatese yazilqli ve suan agrilarimin yuzde 50si gitti. Kizimin bende kalmasini cok istiyorum artik bakabiliyorum. Ama surekli ananemi ozledim diyor. Hergun beni gormesne ragmen ananesine hic demiyor annemi ozledim diye. Gecen zorla bizde yatirdigim gun ananem yokken sana anane diyebilirim anne falan dedi sanki kalbime hancer yedim :)) ben bu cocugu nasil alistiracagim... cok uzuluyorum kizlar.

Herkese merhaba
3 yasinda bi kizim var. 2 yasindan beri saglik sorunlari yaşıyorum. Bu sebeple evimizi bile tasidik. Annemin apartmanindan ev tuttuk. Cok agrim oldugu donemlerde kizim hep annemde kaldi. O hqlimi gordun istemedim. Oyunlarinda bile benim agriyan yerlerim agriyor bebeklerinin. Zor durumda olmasam asla birakmazdim. Bu arada calismiyorum ve hergun kizimla birkac saat geciriyodum muhakkak. Agrim kronikti ama asiri arttiginda ananede kaliyodu 4 5 gun, onun harici gun asiri bende ama bende kalirken hep anane sayikliyor. Neyse bu arada orada tv var telefon var yatma rutini yok yemek patates kizartmasi :) vs. Annem hep huyuna gitti yapi olarak boyle bir insandir asiri yumusaktir. 1 ay oldu klinik pilatese yazilqli ve suan agrilarimin yuzde 50si gitti. Kizimin bende kalmasini cok istiyorum artik bakabiliyorum. Ama surekli ananemi ozledim diyor. Hergun beni gormesne ragmen ananesine hic demiyor annemi ozledim diye. Gecen zorla bizde yatirdigim gun ananem yokken sana anane diyebilirim anne falan dedi sanki kalbime hancer yedim :)) ben bu cocugu nasil alistiracagim... cok uzuluyorum kizlar.
bır uzmanla gorusmeyı neden dusunmuyorsunuz ?

Ailenle aynı apartmandasın hep orda durmasındansa arada annen senin evde baksaydı belki böyle olmazdı tamam sağlık önemli fakat çocuğu sizden mahrum bırakmışsınız çalışsanız anlarım ama çalışmıyorsunuz da.. bir kaç saat vakit geçiriyorum demişsiniz biraz garip değil mi sizcede? Baba nerde bu süre zarfında? Sorular sorular 🙂

Bence annenşz size gelsin gündüzleri tekrar eve size alışmalı o çocuk. Annenizi de dahil ederek bireyler yapın. Kitap mı okuyacaksınız üçünüz yapın. Zamanla anneniz anneanne rolüne, siz de anne rolüne geçeceksinizdir. Ancak bu süreç için lütfen bi uzman desteği de alın ihmal etmeyin.

Herkese merhaba
anneannesini sevmesi Guzel bir şey, çok takmayın, kendinizle kıyaslamayın. annenin yerini hiç bir şey tutamaz. büyükler maalesef cocuklari simartiyorlar ama çocuğun bazen ona da ihtiyacı oluyor. büyükler genelde sadece bugunu düşünüyorlar, ama biz anneler çocuğun gelişimi, sorumluluk sahibi olması, erişkinliği.. her seyi ile ilgilenmek zorundayız. zamana birakin cocuk sizin düzeninize alisir, anneannesine de gitsin onu da engellemeyin bence.

Öncelikle kendinizi suçlamayın, yüklenmeyin. Bağ kuracağı zamanlar anane varmış bunlar normal. Ancak bundan sonrasını değiştirmeniz gerek. Diğer arkadaşların da dediği gibi sizinle geçirdiği vakti daha cezbedici hale getirebilirsiniz. Apayrı bir konu olarak, çocuğunuzu yaşı kaç olursa olsun TV ve diğer aygıtlardan uzak tutun, mental ve sosyal gelişimini olumsuz etkileyebilir. Siz mutfaktaysanız onun da eline bir şeyler verin size eşlik etsin, sohbet edin. Paylaşım yaptıkça aranız iyi olur. Birlikte parka gidin, oyunlar oynayın. Temizlik yaparken bile eline bir bez verin ve yaptığı işi, kendini değerli hissettirin. Zamanla aranız daha iyi olacaktır, dert etmeyin. :)

Sevdiği şeyleri yaparak birlikte özel vakit geçirin. Oyunlar oynayın. Zaman geçirdikçe alışır. Daha 3 yaşında. Benim kızım da 3 yaşındayken bakıcısına gitmek isterdi hep,beni ittirirdi, anne sen işe git derdi. Inatla vakit geçirdik sevdiği şeyleri yaptık eğlendirdim derken, şimdi üzerime düştü bakıcıyıda seviyor ama benim yolumu gözlüyor.
Tek çare ilgi, ilgi, ilgi..

Çok geçmiş olsun. Sağlığınız yerine geldiyse çözülmeyecek şey yok :) Üzülmeniz çok normal ama sizin de elinizden bir şey gelmemiş. Şöyle yapsaydınız, böyle yapsaydınız demek ne yazık ki çare değil. Herkes kendi yaşadığını bilir. Mecbur kalmasaydınız, kızınızı bırakmazdınız eminim. Şimdi kaldığınız yerden tekrar başlarsınız :) Sık sık artık sağlıklı olduğunuzu, bebeklerini de birlikte tedavi edebileceğinizi söyleyebilirsiniz. Anane de biraz evinize gelsin, kızınız kendi evinde zaman geçirsin artık. Eğlenceli, güzel zamanlar geçirmeye bakın. Bol bol sarılın, fiziksel temas edin birbirinize. Ananeye düşkünlüğünü dert edinip kızınıza da yansıtmayın hiç. Her şey oturur zamanla yerine.

Herkese merhaba
bu kadar cok baska yere nıye bıraktınız kı

X