3 yaş çocuğumda kaka korkusu

Faattoss

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2019
994
713
103
27
Merhaba kızlar 3 yaşında bi oğlum var 2.5 yaşındayken bezi bıraktık ama hala kak sorununu çözemedim kaka yapmıcam korkuyorum diyor haftada 1 yapıyor oda zorla bu defa da poposu ağrıyor iyice korkuyor başına böyle bişey gelen var mı bana bi akıl verin

Benim teyzemin kızı bu durumu yaşadı. Ayakta ve bacaklarını birbirine dolayarak yapıyordu ve çığlık kıyamet ağlıyordu. Zamanla geçti kendiliğinden ama sancılı bir surecti. Bir kaç kez lavman yaptırmak zorunda kaldılar.

Çocuklar kakayı bir uzuv olarak görüyorlar ve kendilerinden koptuğunu düşünüyorlar. Ya da başka başka durumlar olabiliyor. Destek alabiliyorsanız destek alın. Alamıyorsanız bu konuyla ilgili hikaye kitapları okuyup onun anlamasını sağlayın. Kakaloji, teo nun kaka kitabı vs gibi. Oyuncaklarıylada oynarken kakaları gelsin tuvalete götürüp oh çlk rahatladım gibi şeyler söyleyin oyunlaştırın. İnatlaşmayın. Sabredin. Baktınız çözüm olmuyor oyun terapisi alın hemen çözüyorlar.

Şuan kızımla bez bıraktırma surecindeyiz. Başlamadan önce "cırt cırtlı tuvalet kitabı" almıştık. Orada kakalarin tuvalete, oradan havuza eğlenmeye gittiği ile ilgili etkinlikler vardı. Bunu çok sevdi, sürekli "kakalar tuvalete" diyor. Bir arkadaşım da Teo'nun kaka kitabını önerdi. Onu biraz sıkıcı buldum ama arkadaşımın oglunda da sizinkinde olduğu gibi korku olmuş, günlerce yapmamış ama o kitapla birlikte cozmusler sorunu. Hepsi buradadan bu iki kitaba bakabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…