• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 3 yaş bir aylık olmaya günler kala kurtulduk bezden :))

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

BeyazBulut

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2007
14.882
4.543
423
evet bu benim için korkulu rüyaydı resmen sürekli endişe haliyle erteliyordum
geçen yaz 2.5 yaşında denedik ilk kez ve tam bir kabustu bir hafta boyunca altına işedi ve çok hırçınlaştı iştah gitti
hatta çişini tutmaya başladı bende üzgün mutsuz mecburen geri döndüm beze bütün yaşıtları bırakmıştı bezi
sonrasında boşverdim aman dedim her çocuk birmi seneye bir daha deneriz dedim
taki bundan bir hafta öncesine kadar bezledim ara ara kafama takılsada umursamadım ama hep lazımlık salonda durdu
ara hatırlatıyordum kızıma sözle neyse bir hafta önce bir gün baktım kakasını yapmaya çalışıyor kabız olmuş bezini çıkardım tuvalete oturmak istedi kendi :))
oturtturmdum ve yaptı kakasını sonra bezi takmadım 2 gün boyunca altına yaptı 3.günden bu yana maşallahımız var kaçırmıuşlığımız yok çişini lazımlığpa kakasını tuvalete yapıyor
bit hafta oldu gece bezliyorum kuru kalmaya başlayınca onuda çıkarıcam demem oki kafanıza hiç takmayın hazrı olduklarında zaten kendileri hemen kavrıyorlar bu işi :nazar::nazar:

ne mutlu size.
benim oğlum da şu anda tam 3 yaş 1 aylık. yazın çok denedim tuvalet eğitimini, 10 gün boyunca gündüz gece pes etmeden ama olmadı.
moralim çok bozuldu. yaşıtları bezden kurtulmuşken, etraftakilerin hala bırakmadı mı soruları gelirken iyice panik oldum.
şu aralar tekrar deniyoruz ama OLMUYOR.
bizim sorunumuz şu ki:
çişinin geldiğini biliyorum, inatla gelmedi diyor, oturmuyor ne tuvalete ne lazımlığa. ve bu kadar uğraşa rağmen bir kere bile görmedim oğlumun tesadüf de olsa tuvalete çişini yaptığını.
çişi olsun, saatlerce çişini yapmadan oturabilir tuvalette. sıkıyor artık kendini. çok korkuyorum. vazgeçmek mi doğru, devam etmek mi bilmiyorum?
en son bugün sabah 10 da açtım bezini. akşam 6ya kadar çişin var mı? yapalım mı diye çabaladım. sonra ilk yalnız kaldığı anda halıya yapmış:(

herkes tuvalet deneyimini anlatırken, işte birkere lazımlığa yaptı, hoşuna gitti falan diyor. ama bu durum bizde hiç olmadı:(

kızlar, tecrübelerinize, bilginize, moralinize çok ihtiyacım var. artık ağlamaktan gözlerim şişti:(

ne mutlu size.
benim oğlum da şu anda tam 3 yaş 1 aylık. yazın çok denedim tuvalet eğitimini, 10 gün boyunca gündüz gece pes etmeden ama olmadı.
moralim çok bozuldu. yaşıtları bezden kurtulmuşken, etraftakilerin hala bırakmadı mı soruları gelirken iyice panik oldum.
bizim sorunumuz şu ki:
çişinin geldiğini biliyorum, inatla gelmedi diyor, oturmuyor ne tuvalete ne lazımlığa. ve bu kadar uğraşa rağmen bir kere bile görmedim oğlumun tesadüf de olsa tuvalete çişini yaptığını.
çişi olsun, saatlerce çişini yapmadan oturabilir tuvalette. sıkıyor artık kendini. çok korkuyorum. vazgeçmek mi doğru, devam etmek mi bilmiyorum?
en son bugün sabah 10 da açtım bezini. akşam 6ya kadar çişin var mı? yapalım mı diye çabaladım. sonra ilk yalnız kaldığı anda halıya yapmış:(

herkes tuvalet deneyimini anlatırken, işte birkere lazımlığa yaptı, hoşuna gitti falan diyor. ama bu durum bizde hiç olmadı:(

kızlar, tecrübelerinize, bilginize, moralinize çok ihtiyacım var. artık ağlamaktan gözlerim şişti:(

hiçççç üzülmeyin istemiyorsa da hiççç zorlamayın.Annesi nasılsa yapacak.zamanını ona bırakın bende çok zor günler geçirdim dedim heralde kızım hiç bezden kurtulmayacak .Ama doğru zamanla herşey çok daha kolay oluyor.Yaşadıklarımı ;
http://www.kadinlarkulubu.com/tuval...12414-kizimin-tuvalet-egitiminde-ilk-gun.html

burdaki bilgiler umarım işinize yarar.Hiç üzülmeyin lütfen hepsi gececek...

ne mutlu size.
bizim sorunumuz şu ki:

canım hiç moralini bozma. benimde sinirden başıma ağrılar girerdi. benim oğlumda 3 yaş 1 aylıktı aynı şeyleri bende yaşadım. 1 ay uğraştım tuvaletini öğrenmesi için. oğlum bak yaparsan, şunu alıcam bunu alıcam, baban gezmeye götürecek derken 1 ayda öğrendi. ama sadece çişi. 1 ay sonra da kaka yapmayı öğrendi. alıştırmalık külot kullandım. sürekli tuvaletini sordum. tuvaletini yaptığında onu '' bravo aferin oğluma'' deyip alkışladık veya ödüllendirdik. Bu süreç çok sabır istiyor anneler için. onun dilinden konuşmak gerekiyor. sonuç zafer kazanmış gibi güzel oluyor. sana bol sabır diliyorum. kolay gelsin...

kızlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. bugün üye oldum siteye ve aslında geç kaldığımı görüyorum.
çünkü gerçekten moral verdiniz. bu durumun üzerimde büyük baskısı vardı. inşallah hep beraber atlatırız.

firefly38 arkadaşım, senin de tecrübelerini okumak iyi geldi. galiba en kısa zamanda benim de o çiş külotlarından almam lazım.

aslında pes edeyim diyordum ama yok..yarın da evdeyim, güzel güzel ilgileneyim oğluşumla:)

kızlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. bugün üye oldum siteye ve aslında geç kaldığımı görüyorum.
çünkü gerçekten moral verdiniz. bu durumun üzerimde büyük baskısı vardı. inşallah hep beraber atlatırız.

firefly38 arkadaşım, senin de tecrübelerini okumak iyi geldi. galiba en kısa zamanda benim de o çiş külotlarından almam lazım.

aslında pes edeyim diyordum ama yok..yarın da evdeyim, güzel güzel ilgileneyim oğluşumla:)

pes etme canım her çocuk farklı kimisi 3 günde kavrıyor kimisi 1 ayda pes etme bırak işesin sen sürekli kibarca uyar
azcıkda yapsa çişini öyle övkü gerisi çorap söküğü gibi gelsin

gece bezimizde yok artık 2 gündür takmıyoruz
gece saat bir gibi kaldırıp yaptırdım şu anda hala uyuyor kuru vukuat yok :)
allahın izniyle bitirdik bu işi :nazar::16:

kızlar iyi akşamlar,
ben size derdimi anlatmıştım 37 aylık oğlumun birkere bile tuvalete, lazımlığa çişini yaptığını görmedim diye. hiç yanaşmıyordu kuzum.
bir kaç gündür bez bağlamıyoruz, aldık elimize bir maşapa hadi buraya yapalım diye denedik.
oğlumun kendisi haber vermese de ilk defa geçen gün çişini yaptı ve çoooook mutlu oldu. gerçi devamında 3 kere halıya işedi ama olsun:)
ben çalıştığım için annem bakıyor oğluma, sağolsun annem de çok ilgileniyor. bugün de hiç bez bağlamamış annem ve utku kendi tuttuğu maşapaya işemiş. tabi bunu duyunca havalara zıpladım resmen:) sonra ben gelince de oğlum çişin var mı dedim? var ama gelmiyor dedi. olsun bekleriz dedim ben de..biraz bekledikten sonra çişini tekrar yaptı..aldık maşapayı beraber tuvalete döktük.
biraz sonra kakasının geldiğini söyledi, bez bağla da yapayım dedi. tam o sırada kapı çaldı, ben açmak için gidince altına yapmış kakasını. ama ben yine sevinç gösterisi yaptım çünkü oğlum sen artık haber veriyorsun dedim. bi dahakine tuvalete yapacaz dedim. mutlu oldu o da..kızmadığım için de mutlu oldu..

galiba çiş korkumuzu yavaş yavaş yeniyoruz. oğlumu çok seviyorum ama çiş konusu gerçekten sinir harbiymiş. bugün çok iyi davrandığım için mutluyum da..

sizin fikirlerinize ihtiyacım var kızlar. doğru yolda mıyız diye?
inşallah güzel haberlerimizi yazmaya devam ederim:))

kızlar iyi akşamlar,
ben size derdimi anlatmıştım 37 aylık oğlumun birkere bile tuvalete, lazımlığa çişini yaptığını görmedim diye. hiç yanaşmıyordu kuzum.
bir kaç gündür bez bağlamıyoruz, aldık elimize bir maşapa hadi buraya yapalım diye denedik.
oğlumun kendisi haber vermese de ilk defa geçen gün çişini yaptı ve çoooook mutlu oldu. gerçi devamında 3 kere halıya işedi ama olsun:)
ben çalıştığım için annem bakıyor oğluma, sağolsun annem de çok ilgileniyor. bugün de hiç bez bağlamamış annem ve utku kendi tuttuğu maşapaya işemiş. tabi bunu duyunca havalara zıpladım resmen:) sonra ben gelince de oğlum çişin var mı dedim? var ama gelmiyor dedi. olsun bekleriz dedim ben de..biraz bekledikten sonra çişini tekrar yaptı..aldık maşapayı beraber tuvalete döktük.
biraz sonra kakasının geldiğini söyledi, bez bağla da yapayım dedi. tam o sırada kapı çaldı, ben açmak için gidince altına yapmış kakasını. ama ben yine sevinç gösterisi yaptım çünkü oğlum sen artık haber veriyorsun dedim. bi dahakine tuvalete yapacaz dedim. mutlu oldu o da..kızmadığım için de mutlu oldu..

galiba çiş korkumuzu yavaş yavaş yeniyoruz. oğlumu çok seviyorum ama çiş konusu gerçekten sinir harbiymiş. bugün çok iyi davrandığım için mutluyum da..

Bravo :72: Utkuya, annesi seni de tebrik ediyorum. tabi doğru yoldasınız. varsın halılar batsın, bizde öyleydik. temizlenir gider. fazla bişey kalmamış öğrenmesine. kolay ve sabırlı günler diliyorum.

kızlar iyi akşamlar,

Çok sevindim canım.Bak kuzular hazırolunca kendiliğpiden oluveriyor herşey:) Yeterki sinirlerimize hakim olup sabıır ve şefkatle davranabilelim...Bencede doğru yoldasın ödüllerle bunu teşvik etmekte yardımcı olur .Güzel haberlerini bekliyoruz:46:

her çiş yaptığında ödüllendirin kızlar sen başardın deyin başarısının farkında olsun
zafer için çabalasın :))

bir ay geçtik ama dün akşam ve bu sabah altına yaptı ne oldu şimdi anlamadım :44::44::44::44::44::44::44::44:

Ben şanslıyım galiba kızlar. :nazar::nazar::nazar:

Kızımada maşallah :nazar::nazar::nazar:

Kızım 2 yaşındaydı. O dönem Adana'da oturuyordum. Mayıs sonu Haziran başıydı. Bi hafta sonu sabah kalkar kalkmaz çıkardım bezini. Lazımlık felan kullanmadım hiç. Direkt tuvaletle başladı. Evdeki bütün halıları kaldırdım. Bir tane şort giydirdim. Ama iki gün boyunca sürekli kızımla ilgilendim. İki gün boyunca tuvaletten hiç çıkmadık sürekli suyla oynadı. Pazartesi kreşe bezsiz yolladım. Allaha şükür iki günde öğrendi. Birde size bir tavsiyem var sakın gündüz bezsiz gece bezli olmasın. Yoksa gece çişine alıştıramazsınız. Çok uzun süre bezlemek zorunda kalırsınız.

Mesaj tekrarı..........

Son düzenleme:
bir ay geçtik ama dün akşam ve bu sabah altına yaptı ne oldu şimdi anlamadım :44::44::44::44::44::44::44::44:

Ayaklarını üşütmüş olabilir. Tutamamıştır belki. Telaşlanmayın hemen. Bir ay olduysa eğer zaten başarmış demektir.

bence de ayaklarını üşütmüştür. sonrasında naptınız, kızınızın durumu nedir merak ettim.
umarım tek seferlik bir kaza çişi olmuştur..

canım benim kızoş 1 yıl olacak neredeyse bezi atalı geçenlerde kaçırdı altına yani olabiliyor böyle kazalar takılma ve sakın üstünde durma....

teşekküler kızlar bir daha olmadı çok şükür lazımlığıda bıraktı direk tuvalete gidiyor
martın başında başlamıştık ilk zamanlar gece bağladım ama şimdi gece bezide yok çok şükür yaz gelmeden hallettik :nazar:

Back