Merhaba arkadaşlar..Ben 4,5 yıllık evli 2 tüp bebek tedavisi kimyasal gebelikle sonlanmış biriyim..Şimdi 3. tedavi için bir araştırma hastanesinde yola çıkalım dedik ve Ankara'da yaşadığımız için Hacettepe Üni.Hastanesini tercih ettik.Bugün ilk randevumuz vardı. Prof.Dr.Serdar Günalp ile.Tam bir kabustu..Özel ücretli muayeneye gittik ve 13.30'a aldığımız randevu ancak 15.00'da başladı..Dr ile görüşmeye içeri girdik.İlk 5 dk durumumuzu,öykümüzü anlattık.Dr bizi orada bırakıp başka bir odadaki hastanın yanına gitti ve 10 dk sonra döndü :) nasıl iş inanın anlamadık.Bu nasıl özensizliktir??.Poliklinik muayenesi bile böyle olmuyorken,210 tl yi boşuna mı verdik diye düşünmeye başladık.Neyse muayene için hazırlandım ve o ne asabiyettir :26: kendimi biraz kasmışım stresten sanırım.ve azarı işittim orada.Şok oldum.Diğer doktorum muayeneye kapıdan girmeden moral için sözleri gelirdi ondan önce.Gelen gideni aratır oldu bizim için.Sonra bize sadece yukarı tüp bebek bölümüne çıkıp sıraya yazılın dedi.Çıktık kan verdim vs. Tabi bütün bunlar labirent gibi ve 4 kat aşağı 4 kat yukarı koridorlardan,merdivenlerden geçerek verdiğimiz büyük mücadeleyle tamamlandı.en az 1,5 saat bu ön kayıt olaylarıyla uğraştık koşturarak.İyi ki özele gitmişiz yani poliklinik olsa nolurmuş acaba?Hastaneden çıktıktan sonra eve kadar ağladım sanki tedavi olmuşum da yine olumsuz sonucu duymuşum gibi o günlere gittim. Vel hasıl kelam ben bu ilk gün ki psikolojiyle,gördüğümüz muameleyle,burada tedaviye nasıl devam ederim bilmiyorum..Çok mu abarttık diyorum ama 3 yıldır tedaviyle uğraşıyoruz hiç bu kadar yıpranmadık..Hiç böyle umutla gittiğimiz bir muayene sonrası ağlayarak eve dönmedim.Eski doktorumu niye bıraktığımı merak edenler için söyleyeyim: Dr. çok iyi ama çalıştığı merkezden memnun değildik biz.Bir de 3 yıldır ona gidiyordum,acaba başka dr.lara görünmenin zamanı gelmedi mi dedik.Lütfen yardım edin.Ne yapmalıyım? Başlamadan bırakayım mı ?
Merhabalar.
Prof.Dr.Galip Serdar Günalpın kabûlüne rastgele gittim. Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde sekreterlik şu doktor bugün boş yazalım mı dediğinde çok şaşırmıştık. Bir profesöre nasıl olur da boş saat olur... Yine iyimser düşünerek kabülüne gittik.
1. İçeri girerken Merhaba dedik Çabuk ol, Çabuk ol duyduk karşılığında.
2. Girişimizle çıkışımız 2 dakika sürdü. Yeteri kadar problemleri sormuyor.
3. Kendin bilgili bir hasta değilsen eğer prosedürü doğru uygulamada eksikliklerin olacağı kesindir.
4. Hiç bize sormadan asistanına şu tarihte IUI için gelsinler. IUI ın aşılama olduğunu sonradan kendimiz araştırarak öğrendiğimizi tahmin ediyorsunuz umarım.
5. Aşılama sürecinde hiçbir ultrasona kendisi girmiyor, daha uzmanlığını yapan genç arkadaşlar yapıyor. Hemşireye yumurta boyutlarını yazdırırken kaç kere rakam değişiyorlardı. Örneğin 13,5 vardı ya onu sil 15 yaz gibi...
6. Her ultrason muayenesi sonrası sonuçları göstermek için doktorun yanına gittiğimizde öyle bir üz ifadesi alıyor ki, sanki iane toplamaya gelmişiz. Anlayamadığım bir şeyi tekrar sorduğumda öyle bir ses tonlamasıyla cevap geliyordu ki, yeter Zaman'ımı alıyorsun kelimelerini duyar gibi oluyordum.
7. Ve nihayet aşılama günü gittik. Bana yaşattığı o ağrı, o davranış , o kabalık , o tehdit unutamayacağım acı hatıra olarak kaldı kendisinden. Oysa ki, araştırmalarıma göre aşılama kesinlikle ve kesinlikle ağrısız , anestezi gerektirmeyen, kanama olmayan hafif işlemdir. Doktor rapora kanaması yok yazdırdı, amma ben 2 gün kanamadan yatakta yattım. Aşılama sonrası 30 dakika orada uzanmak lazım. Hiçbir şeyi umursamayan doktor asistana diyor ki, başka hasta varsa gelsin, yoktursa bu uzansın 30 dakika. Yani başka bir hasta olsa idi beni prosedürü çiğneyip kaldırtacaktı. Klimanın çalıştığı buz gibi odada 30 dakika dondum resmen. Eve geldiğimde sistit olmuştum doğal olarak. İlk denemeydi ve başarısız oldu bende.
Bilgi olarak sorarsanız hem bilgisi, hem yılların tecrübesiyle kendini geliştirmiş bir doktor. Aynı anda anabilim dalı başkanıdır. Kendini sadece yeni doktorların yetiştirilmesine adarsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü hasta ile nasıl davranacağı konusunda bir hayli sıkıntısı var.
Bir doktor gibi tavsiyemi soracak olursanız yer yüzde 1 tane doktor kalsa o da Prof.Dr.Galip Serdar Günalp olsa yanına giderken 2 kere düşünün derim.
Ben Hacettepe Üniversitesi Yüksek Lisans mezunuyum. Bir hacettepeli duygusuyla doğmalık hiss ederek gittiğim hastaneden ne yazık ki çok büyük hayal kırıklığı ve psikolojik travma ile geri döndüm.
Hepinize başarılar dilerim