Cuma Zayıflama Yarışması 3. Takım

Kacamaksiz bir mrnu himmm super

Bacim gecmis olsun niyaziye vakfi kulliyesi canim,simdi gorumcemide yolladim bulasiklar beni beklerken bi nefes alayim diyetdaslarima bakkiyim didim

Elbiseyi alsan daha iyi olur onun gaziyla zayiflardin

Bacimm tel vereyim ben sizinle nasil gorusurdum biraz takimim icin vermedim :)

Selam bayanlar kusura bakmayin bugun gelemedim goz doktoruna gittim. Rutin kontroklum vardi. Ne ilerleme ne gerileme var. İlerleme olmadigi icin doktor iyi dedi. Aksam ustu isegeldim ve coook yogundum. Bu arada kendime tablet aldim artik aksamlastida size laf yetistirebilecegim.
Bir gecmis yapayim geliyorum.

Ayfercigim oncelikle gecmis olsun. İlk olarak panik yapma. Bir kac doktora daha gorun. Hem kist ne kistiymis soyledi mi sana doktor? Polikistik over mi dedi? Eger bu varsa doktor bana da cocuk yapman zorlasir demisti ama etrafimdakilerden gordugum dogum kontrol hapi kullanip tedavi olup dk haplarini biraktiktan sonra bebegi olan cok kisi gordum o kadar dert etmedim. Sende oncelikle sakin ol. Neymis ne degilmis bir ogren bakalim. Benim doktorumda kilo vermek zorundasin gebelik icin demisti. Bir ayda 8 kilo verdiren listeler benim ve sekerkizin listeleri (onun diyetisyrni de ayni seyi soylemis ) teoride baktiginda 2 kilo verdiriyor ki harfi harfine uyarsan verirsin ben verdim oyle uyarak. Belki 8 gitmez ama 7 gider cok fark yok yani. Evet asil can alici noktaya geldik. Soyleki ben c.tesi diyetisyene gidinde ben bu ay zorlayacagim listeyi alacagim ve bana ne liste verirse seninlede tum listelerimi paylasirim. Butun puf noktalarida ayni sekilde paylasagim. Suwn regl misin ? Detoks yapman gerekebilir. Her sekilde ben sana c.tesi gune dahil olmak uzere uygulayacagin detoks menuyu yazayim. C.tesi aksam mutlaka diyetisyenin listesini seninle burada paylasirim. Senin benden farkli olarak kilon az olkdugu icin sporunu aksatmadan yapman gerekiyor. Ortalama senin kilonda gunluk yada haftalik yapialmasi gereken sporuda diyetisyenime soracagim. En azindan simdilik sekerkizin sporu kadar yap derim sanirim yarim saat yuruyustu ? Yanlissam beni duzelt sekerkiz. Birazdan menueleri vs yaziyorum. Gec yazdigim icin kusurums bakma lutfen bilseydim onceden yazardim.

KURALLAR
1.Gunde 2,5 litre su (ozellikle yemeklerden once)
2.ara ogunlerinizi atlamayin.( iki ogununuz arasinda 3saatten uzun zaman gecmesin)
3. Diyetinizi eksik,fazla yada degistirerek tuketmeyin.

YEMEKLERE GİTECEK YAG ORANİ
1 kilo sebzeden pisecek zeytinyyagi sebze yemegine 2 yemek kasigi zeytinyagi ve1 tatli kasigi silme olculu tuz koyun
2. Etli sebze yemegine ( kiymali veya etli taze fasulye gibi) yag ilavesi yapmadan etin yagi ile pisirin.
3. Et yemeklerine ( et , tavuk, balik , hindi) yag ilavesi yapmadan firinda izgara haslama veya teflonda pisirin.
4. Pilav (1.5 su bardagindan) , makarna (1paket ) ,corba ( 3-4 kisilik ) icin sadece 2 yemek kasigi zeytin yagi ile pisirin.
YENİLMEMESİ GEREKEN YİYECEKLER

KİZARTMALAR
ET SULARİ
KATİ YAGLAR
HAZİR GİDALARİM TAMAMİ( hazir meyve suyu hazir corba gibi)
ABUR CUBUR
GAZLİ İCECEKLER
FAZLA ALKOL
FAZLA TUZ
FAZLA KAFEİN
SALAMURA GİDALAR ( tursu,lakerda, zeytinler)
SAKATLAR SARKUTERİ URUNLERİ
YAGLİ VE KREMALİ GİDALAR

SERBESTLER
Cig yenilebilen salatalik malzemeleri ( doymadikca aciktikca tuzsuz olma sartiyla sinirsiz ) domates salatalik biber marul tere roka maydanoz sogan sarimsak)
Salca domats puresi domates suyu baharatlar sirke balzamik sirke limon
Bitkisel caylar ( sinemaki ve mate haric)
Gunde 4-5 fincan acik sekersiz veya tatlandiricili limonlu cay
Gunde 1 tane turk kahvesi
Gunde 1 tane sade soda
Tatlandiricilar.

Gorumceyi yolladim bi dinleniyim dedim simdide elti ara sana geliuor gelin dedim ne diyim yarinda teyzekizlari gelrcek aksamdan pastami yapiyim demistim ama artik sabah erken kalkar yaparim .haley pastasi yapicam yarin tarti oncesi oldugu icin takimima saygidan yemiyecem diyetimi bozacak hicbir harekette bulunmuyacam aksamda iftiharla munumu yazicam

1 porsiyon meyve degisimi

Elma ...... 1 kucuk boy 100 gr
Kayisi 3 adet orta boy
Muz .... Kucuk 1 tane
Taze incir ... 2 adet
Greyfurt 1\2
Portakal orta boy 1 tane
Mandalina 2 adet kucuk
Uzum 15 iri tane
Erik 4 adet
Cilek 12 tabe kucuk
Seftali 1 ortaboy
Armut 1 orta
Ayva 1 buyuk boyun ceyregi
Nar 1orta boyun yarisi
Ananas 2 halka
Hurma 3 adet

Detoks menu ( ozellikle regl olundugunda)
Kalkis 1 bardak ilik su ( 07:00)

Kahvalti (07:15)
1 dilim kepek ,cavdar , tam bugday ekmegi
1 yumurta
4 zeytin( tuzsuz vve yagsiz tuzlu ise mutlaka suda bekletmelisin)
Domates salatalik yesillik ( sinirsiz doyana kadar)
1 su bardahgi greyfurt suyu

Ara (10:00).
1 dilim ananas

Ogle (12:00)

150 gr et,tavuk,balik
Sinirsiz yagsiz tuzsuz salata

Ara 1 dilim ananas+ 1 tam ceviz ( 14:00)

Ara 2 dilim ananas (16:30)

Aksam 9 yk sebze yemegi (19:30)
1 su bardagi yogurt

Ara su bardagi greyfurt suyu
(21:30)
Saatleri kendine gore ayarlayabilirsin. Dikkat etmen gereken 3 saat sinirini asmaman. 3 saatten fazla ac kalmiyorsun. Ara ogun atlamiyorsun. Ne eksik ne fazla. Bu menuyu yapip 2 kilodan az vermen mumkun degil gibi birsey. Zor dersen benim suan uyguladigumu uygukayabilirsin. Ha bu arada gunde 2 bardak yesilcay ve 1 bardak isirganotu demleyip iciyorsun.

Dunku menum

5 zeytin
Yarim domates
1 dilim peynir light
1 dilim kepek ekmek

Ara 1 elma

Ogle

1 kase corba ( normalde 120 gr et tavuk balik olmali ama is yerinde cikmadi)
Salata
1 cay bardahi yogurt
1 dilim ekmek

Ara
1 elma

Ara 1 su bardagi ayran
2 kepekli galete

Aksam 2 kepce corba
Salata
1 cay bardagi yogurt

2.5 litre su
2 bardak yesilcay
1 bardak isirgan otu

Son düzenleyen: Moderatör:

canım çok sağol benim için hepiniz uğraşıyorsunuz Allah razı olsun hepinizden tek tek sen söyle ben emir kabul edeyim şu aralar iyice diyetten uzaklaştım bu olaylar ne zormuş. kistim çikolata kisti canım yani dün öyle dediler bugun başka bir dr daha gittim yarın çıkacak sonuçlar dün kiler kadar kötümser konuşmadılar bende daha iyiyim bakalım. doğum kontrol ilacı kullanamıyorum bebek istediğim için bakalım yarın ne denilecek.
yeter ki gitsin ayda 6 da razıyım 2 kg için anlaşırım artık dr la

canım hayırlısı olsun inan herşey kısmet ben eşimle 1 ay konuştum ve ayrıldık oda gitti bana inat nişanlandı ( en büyük aptallığı) neyse olmadı nişanlısından ayrıldı belli zaman sonra biz birlikte olduk kısmet işte alın yazında ne varsa o oluyor işte . asla üzülüpte yemek yeme tam tersine onun seni bitkin kilolu çirkin mi görmesini istemiyorsan sende ayakta dimdik duracaksın canım lütfen biz önce kendimiz için varız ve kendimiz için ayakta duracağız

menüler için çok sağol canım kopyaladım hepsini çok sagol tatlım

Bakalım 30 dakika ev işi yapmak kaç kalori harcatıyor?

- Toz almak, yüksek rafları temizlemek – 50 kalori
- Ütü yapmak, yatak hazırlamak – 70 kalori
- Yemek hazırlamak – 80 kalori
- Yerleri süpürmek ya da silmek – 90 kalori
- Bulaşık yıkamak ,odayı toplamak – 100 kalori
- Camları silmek, araba yıkamak – 150 kalori
- Banyo ovmak, torba taşımak – 200 kalori
- Merdiven çıkmak, boya yapmak – 250 kalori

Ağustos 2013 Pazar

Çörekotu ile ayda 4 kilo zayıfla

Bilinen mucize besinlerinden Çörekotu zayıflamak isteyenlere de tam destek veriyor. iştahına engel olamayanların can simidi olabilecek bir besin çörekotu zayıflatır mı?, çörekotu ile zayıflamak,
ve çörekotu ile nasıl zayıflarım diye soranlara detaylı bir araştırma yaptım . Bende bugünden itibaren deneyerek gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. Umarım işe yarar. gelelim çörekotu nasıl zayıflatır sorusuna. Arkadaşlar çörekotunu yemek yemeden yarım saat önce 200 tohumunu (yaklaşık 1 çay kaşığı) çiğneyerek bir bardak su ile yutmanız gerekiyor. Eğer bu şekilde yapamayacağınızı düşünüyorsanız 5 damla çörekotu yağını bir bardak su ile içebilirsiniz.Bu uygulama iştahınızı kesecek, müshil etkisi yapacak, sindiriminizi hızlandıracaktır.

Sakız nasıl zayıflatır?

* Çok yemek yediniz ya da kendinizi durduramıyorsunuz, hemen sakız çiğnemeye başlayabilirsiniz.
* Yüksek kalorili abur cubur besinlerden yemek istediğinizde sakız çiğneyerek bu güdüyü bastırabilirsiniz.
* Stres daha fazla yemek yemenize mi sebep oluyor? Sakız çiğneyerek stresinizi azaltmayı ve atıştırmalardan uzak durmayı deneyebilirsiniz.
* yemek pişirirken sakız çiğnemeniz de hazırlık aşamasında tadına bakma bahanesiyle yemeklerden atıştırmanızı engelleyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…