İlköğretim Yorum ve Soruları 3. sınıf matamatiğini bilenler yardıma ihtiyacım var

Lolo

eşim ve oğullarım
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
3.704
9
benim oğlum 3. sınıfta okuyo matamatikte bilmediği işlemler var bende çok anlamıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

bölme mesela

1968 bölü 8 = bölüm

mesela verilmeyenli çarpma işlemi

1 boşluk 0 8

3 7 boşluk
çıkartma işlemi

6 boşluk 2

inşallah anlatabilmişimdir biraz karışık oldu ama boşluk yazan yerlerde normalde kare veya üçgen var ve çıkarma işlemi bu

Anlamadım valla:uhm:

Ayrıntılı anlatırmısın arkadaşım.yerimseniben

mesela 1968 i 8 e böl

diğeride verilmeyeni bulma

kızlar matematiği iyi olan yokmu aranızda benim matematiğim iyi değil oğlumda bana çekti galiba yardım ederseniz çookk sevinirim

Canım sizden istenen çarpma, bölme ve çıkarmada verilmeyen basamağı bulma, anladığım kadarıyla.Ama bunu öğretmeni anlatmıştır mutlaka.Anlatmadan yapın diyemez eminim.Biraz defterine filan gözatın.Ben yardımcı olmak istiyorum ama, burdan yazarak anlatmak çok zor.Deneyeceğim yinede.
Bölme işlemi için:

Bölünen= ( Bölüm x bölen ) + kalan
Bölünen sayıyı bulmak için bölüm ile bölen çarpılır. Sonuca kalan eklenir.

Çıkarma işlemi için:

Eksilen=Çıkan+Fark
Çıkan=Eksilen - Fark
Yani verilmeyen eksilendeyse, o basamaktaki sayıları toplamanız lazım.Verilmeyen çıkandaysa üstteki sayıdan alttaki sayıyı çıkarıyoruz.

Valla burdan bakınca bana bile karışık geldi...İnternette araştırsanız belki yardımcı olacak birşeyler bulabilirsiniz.

defterinde var bu konuyuda işlediler fakat benim oğlum anlamamış öğretmenin dilinde tüy bitti anlata anlata çocuklar anlamıyo benimkide dahil bende pek anlamadığım için anlatamıyorum benim öğrenmem lazımki oğluma anlatabilim üff çocuk okutmak zor yaaa belkide öğretmenine sorarım tam anlayamadım ben bu konuyu öğretmende zavallı çocuklaramı öğretcek yoksa annelerinemi çok zor bi durum ama ben 2. sınıftada bölmeyi anlamamıştım sınıfta bir ders durmuştum öğrenmek için şimdi bölmelerde zorlaştı yapamıyorum benim kesin yüz yüze bi yardım almam lazım genede siz anlatın anlarım belki acaba bendemi sorun var oğlumdamı anlamış değilim

böleni bulmak için napcaz

bide çarpma işleminde verilmeyeni
anlatırsanız çok sevinirim

ayrıca damlasu sana çok teşekkür ederim anlattığını anladım bide bu konuda yardımcı olursan çok iyi olur

şimdiden herkeze teşekkürler

Canım soruları olduğu gibi nasıl sorulmuşsa yaz bakayım. İstersen bana yaz

çarpma işleminde verilmeyenler tam bi soru yok çarpma bölme çıkartma toplama hepsini yapıyo fakat verilmeyenlere gelince orda kafası karışıyo

Canım bölme işleminde bölüneni bulmak için bölen ile bölüm çarpılır, varsa kalan eklenir.
BÖLENİ bulmak içinse bölünen , bölüme bölünür.
Çarpma işleminde verilmeyen çarpılanı ya da çarpanı bulmak için bölme işleminden yararlanırız. Çarpım, verilen çarpana bölünür.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Ben de yardımcı olabilirim.Eğer toplama işleminde verilmeyen isteniyorsa örneğin
45 + ... = 60 gibi ise 60'dan 45 çıkarıcaksın yani ters işlem 60-45 = 15 yani boşluk yer 15 olacak. Eğer çıkarma ise örnek 100 - ........= 40 ise tekrar 100-40= 60 yani tekrar ters işlem yapacaksın.
Çarpma da ise 100 x ......= 400 ise 400 /100= 4 yani 400 ü 100'e böleceksin.
Püf noktası toplamın tersi çıkarma
çarpmanın tersi bölme
bölmenin tersi çarpma dır. Umarım faydalı olur.

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için çocuğuma öğretebilmek için ilk önce benim öğrenmem lazımki oğluma yardımcı olabilim oğlum anlatıldığı zaman çok iyi anlıyo fakat öğrendiklerini tekrar etmezsek kalıcı olmaz tekrer etmek içinde benimde öğrenmem lazım tekrer teşekkür ederim

saygılar..

cnm bnm matematiğim iidr genel olarak sen sorun olunca yaz cvplamaya calısırım
baştaki sorularına cvp aldın mı

Lefkelimin dediği gibi öğrettim ben çocuklara
çarpmanın tersi bölmedir.Yani çarpmada verilmeyen çarpanı bölmeyle buluruz.
Örneğin: 10 X ? = 20 işleminde ? bulmak için çarpmanın tersi bölmeyi uygularız 20 yi 10 a böleriz ve ? ni 2 olarak buluruz. gerçektende 10X2=20 dir.

Bölmede verilmeyeni(verilmeyen BÖLÜNEN SAYIYSA) ise çarpmayla buluyoruz.
Örnek: ?:5 = 2
Bu bölmede soru işaretini yani Bölüneni bulmak için çarpma yaparız bölenle bölümü çarparız
Yani 5x2=10 bölünen 10 dur.

Eğer bölmede verilmeyen bölen yada bölümse bölme işlemi yaparız.
Örneğin: 10:? =5 10 u 5 e bölersek soru işaretini yani böleni buluruz. 10:5=2
Örneğin: 10:2=? 10 u 2 ye bölerek soru işaretini yani bölümü buluruz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

X