• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. Sinema Günleri 4. Anket (Pia)

• Makinist Maquinista, El / The Machinist

OY: 1 16,7%
  • Yeşil Yol The Green Mile

• Full Metal Jacket

• Hayat Güzeldir Life is Beautiful

OY: 3 50,0%

• Ankete Katılan
    6
  • Anket Kapalı .

BenPia

Queen
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2008
4.850
18
318
Almanya
Makinist
Maquinista, El / The Machinist

Tür : Dram / Gerilim
Gösterim Tarihi : 4 Mart 2005
Yönetmen : Brad Anderson
Senaryo : Scott Kosar
Görüntü Yönetmeni : Xavi Giménez , Charlie Jiminez
Müzik : Roque Baños
Yapım : 2004, ıspanya , 102 dk.​

Trevor Reznik adlı bir makine operatörü uyuma yeteneğini kaybeder. Fakat bu sıradan bir uykusuzluk sendromu değildir. Aşırı yorgunluk ve uykusuzluk yüzünden fiziksel sağlığı ve akli dengesi bozulmaya başlar. Yanında çalışanlar en başta görünüşündeki tuhaflıktan ötürü ondan ürkmeye başlarlar ancak dükkanda onun da karıştığı bir kaza sonucu adamlardan biri kolunu kaybedince adamları karşısına almış olur. Kaza yüzünden Trevor’ı suçlarlar. Artık hem kendisi hem de diğerleri için bir engel haline gelmiştir ve adamların tek isteği Trevor’ın gitmesidir.

Çalışanların onun işten atılması için komplo kurmaya başlamalarını anlayınca Trevor’ın suçluluk duygusu zamanla şüphe ve paranoyaya dönüşür, acaba daha kötüsünü mü beklemelidir? Önce evinde gizli notlar bulur. Tüm bu gizemler, Trevor’ı delirtmek için kurulmuş bir entrikanın parçaları mıdır? Yoksa her şeyin sebebi aşırı uykusuzluk ve yorgunluk mudur?

Olup bitenleri anlayabilmek için meydana gelen tuhaf olayları araştırmaya başlayan Trevor’ın hayatı uykusuz bir kabusa dönmeye başlar. Daha fazla öğrendikçe aslında daha azını bilmiş olmayı tercih eder.

Yeşil Yol
The Green Mile

Tür
: Dram / Fantastik
Gösterim Tarihi : 17 Mart 2000
Yönetmen : Frank Darabont
Senaryo : Frank Darabont
Görüntü Yönetmeni : David Tattersall
Müzik : Thomas Newman
Yapım : 1999, ABD , 189 dk.​

Edgecomb, hikayesini anlatırken bir huzur evinde yaşamaktadır ve hapishanedeki görevinin üzerinden yıllar geçmiştir. Edgecomb' un hapishanedeki görevi, hücrelerinden alınan idam mahkümlarını, elektrikli sandalyenin bulunduğu ölüm odasına kadar olan bir millik yeşil yoldan götürmektir. Edgecomb yıllar boyunca bu yoldan sayısız idam mahkümu nakleder. Ama hiçbirisi onu John Coffey kadar etkilemez. Oldukça iri yarı biri olan Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahküm olmuştur. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça duygulu ve karmaşık bir iç dünyası olan Coffey, bazı doğa üstü güçlere sahiptir. Edgecomb' un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sormasıyla aralarında diyolog başlar. Edgecomb, artık hiç beklenmedik yerlerde mucizelerin olabileceğine inanmaktadır.

Full Metal Jacket

Tür : Savaş / Dram
Yönetmen : Stanley Kubrick
Senaryo : Stanley Kubrick , Michael Herr , Gustav Hasford
Görüntü Yönetmeni : Douglas Milsome
Müzik : Vivian Kubrick
Yapım : 1987, ABD , 116 dk.​

Amerikan Ordusu ve Vietnam Savaşı, fakat bu kez Stanley Kubrick bakış açısıyla. Filmin başlarından ortalarına kadar askeri disiplinin farklı kişiliklerdeki askerler üzerinde nasıl bir etki yarattığını izliyoruz. Bu etki daha çok psikolojik bir tahribat olarak yorumlanabilir. Filmin geri kalanında savaş alanındayız ve tüm gerçekliği ile savaşı hissediyoruz . Filmin, esas olarak bir savaş filmi olması dışında özetlenebilecek bir konusu yok fakat bu konunun işlenişi savaşın insanları ne hale getirdiğini anlatmaya yetiyor. Kurguda kullanılan savaş bunu göstermek için bir araç sadece. Bu yüzden, bir 'Rambo' filmi beklentisi içinde olmayınız.

Hayat Güzeldir
Life is Beautiful

Tür
: Dram
Yönetmen : Roberto Benigni
Senaryo : Roberto Benigni , Vincenzo Cerami
Görüntü Yönetmeni : Tonino Delli Colli
Müzik : Nicola Piovani
Yapım : 1998, ıtalya , 122 dk.​

Arka planında Yahudi Soykırımı olan Hayat Güzeldir, kendine has çocuksu cazibesiyle prensesinin kalbini çalmaya çalışan ve sonunda başaran, büyüleyici bir Yahudi garson olan Guido'nun hayatının ikinci yarısını anlatıyor.

Yıllar sonra, karısı ve genç oğluyla birlikte bir toplama kampına hapsedildiklerinde Guido, ailesini kurtarmak için kendilerini çevreleyen dehşeti reddeder; neşeli bir şekilde ve özenle, sahtekarlık ağını örmeye başlar.​

*Degerli arkadaslar,hepiniz gibi bende cok zorlandim..en sevdigim, defalarca izlediklerimi mi önereyim? ..yeni kesifler pesine mi düseyim ?..yada uzun süredir."bunlari iz le me li yimmm" dediklerimi mi?...filmleri izlemis olmaniz muhtemel...benim önerdigim bu filmler iste uzun süredir kesinlikle izlemeliyim diyip, cok isteyip , bir türlü izlemeye firsat bulamadigim filmler..notumda filmlerin adedi 11 di üzerine düsünerek cizik ata ata bunlar kaldi..Dilerim begenirsiniz.. iyi eglenceler.. keyifli saatler

Son düzenleme:
ızlemediğim ( aslında onun da bir kısmını izledim; fakat dvd'nin bozulması nedeniyle yarım kalmıştı)

tek film olan Kubrick filmine veriyorum oyumu.

Güzel seçimler Pia; diğer 3 film de etkilendiklerim arasında, Makinist hakkında uzun süre beğenip beğenmeme arasında kalsam da o duyguyu ( izlemeyenler olduğu için hangi duygu olduğunu yazmıyorum) çok iyi tahlil ettiğine kanaat getirdim nihayetinde.

anketin basinda bambaska filmler vardi kafamda ..
sevdiklerimi siraliyor sunu yazarim bunu oneririm diye düsünüyordum..
notumdada belirttigim gibi biraz bencil davranarak izlemek istediklerimi önerdim ..
ben iclerinde sadece "yesil yol" u izledim..ama tahlil edememistim..uzun zaman oldu..yeniden izlemeyi düsünüyordum..

digerlerini izlemedim..neredeyse 4 yildir hayat güzeldiri izliycem..öyle bir girdaptayiz ki, hersey öyle hiz oluyor ve yasaniyorki yetisemiyorum..

makiniste gelince ilk bakista cok klise gibi ama yinede filmi merak etmekten kendimi alamiyorum

full metal jackete gelince,cok sevdigim bir abimin yorumlariyla merak edip fragmanlarini izlemistim ve izliyceklerim arasina not almistim.. diger filmlerimin arasinda sans bununmus :))

Makinist konusunda sanırım atlantis'le aynı duyguyu paylaşacağım yine, hepsini izledim, oy kullanmıyorum ya da ne yapayım, yol gösterin lütfen...

Pia sen hangisine oy vereceksin?

Sende ver olmazsa zaten az kişiyiz, hemen izlemeye başlayalım=)))

Yeşil Yol seçilirse tekrar izlemeyeceğim; çünkü çok ağır bir film bazı filmler sadece tek bir kez izlenmeli ama ayrıntılar hala zihnimde hem de yıllar önce sinemada izlediğim halde.

Hayat Güzeldir'i kaç kez izledim hatırlamıyorum bile, sonlara yakın bir sahnesi vardı aklıma geldikçe hala boğazımda düğümlenir birşeyler.

Makinist sürekli tvde yayınlanıyor zaten, onu da kısa süre önce izlemiştim, tekrar izlemem umarım Full Metal seçiliyor diyorum ben de bencilce:D:D:D ama diğerlerini de sizlerle yorumlamaktan büyük keyif alacağımı da ekliyorum:)

ben tamamen arkadaslarimin oylaria göre vericem :))
bunu itiraf etmek zor benim icin ama ben 2 yil önce bi kaza gecirmistim makinist haric digerlerini izledigimi saniyorum ama hatirlamiyorum yesil yolu izledim ama hic hatirlamiyorum : //

ben sinema kulubundeki arkadaslarin bu filmleri izeldigini tahmin ederek önerdim..simdi aslinda onlarin önerisiyle ben izliycem:) feci :)

prenses cok onermisti o yuzden life is beautifula gitti oyum..

bunu itiraf etmek zor benim icin ama ben 2 yil önce bi kaza gecirmistim makinist haric digerlerini izledigimi saniyorum ama hatirlamiyorum yesil yolu izledim ama hic hatirlamiyorum : //

ben sinema kulubundeki arkadaslarin bu filmleri izeldigini tahmin ederek önerdim..simdi aslinda onlarin önerisiyle ben izliycem:) feci :)

Çok geçmiş olsun Pia; bu kadar etkilediğine göre sanırım bayağı ciddiymiş umarım tüm etkileri ( psikolojik ve fiziksel) silinmiştir yaşadıklarının.

Peki o halde pamuk prenses de gelsin versin oyunu:)

tesekkürler atlantis dile getirmedigimde silinicegini saniyorum..öyle saniyorum:)
gayet ciddiydi:)) bende dedim ki" ok ok anladim sakaya gelmiyosun"
en ciddiyim simdi bende..hayata, yasama karsi yani

evet prenses bakalim ne diycek

Ben bir tek aralarından Makinist i izlememiştim , mecburen ona oy veriyorum bu durumda ,hayat güzeldir seçiliyor yaşasın :))
Bir çok kez izledim , bir kez daha izleyebilirim .
Makinist filmini de en yakın zamanda izleyeceğim.

Pia çok geçmiş olsun kuzum
kazalardan arka arkaya bahsedince böyle endişelenmeye başladım
bundan sonra kendine çok çok dikkat et ...

Son düzenleme:
yasadigim kaza öyle gariptiki
kazalarin hic kendine dikkat etmekle ilgili olmadigini anliyosun :)
gökten 3 elma düser bize araba düstü
bende kalan izler aslinda bana hep birseyler anlatiyo..her defasinda baska seyler
allah herkesi kaza ve belalardan korusun ..

hayat güzeldir..güzelmidir? göricez

asmin , bahsettigim kore filmi A Moment To Remember di.. sonra gördüm biliyorsun filmi.. ama ordaki tavsiye filmler cok ilgimi cekti yani aslinda filmlerden cok aktörler cekti..ne tatli cocuklar ya

filmi izledim arkadaslar..ilk defa iyi bir politik film izledim

filmin ilk yarisinda benignin her zamanki asiri hali beni rahatsiz etmisti..ilk yari komedi (benim sevmedigim bir tarz komedi) sonrasi müthis duygusal

bazen okudugum kitaplardada olur.."off bune yaa " derim ama asla birakmam..cocugunuz olduktan sonra bu filmi bir kez daha izleyin arkadaslar..

filmde not düsülücek güzel diyaloglar vardi
cocuk oyuncu cok sekerdi ve iyiydi

ama film, o irka karsi fikrimi degistirmedi..bu apayri bir tartisma konusu

Güzel filmdi, kime önersem bir kez daha oturup önerdiğim kişiyle izlediğim filmlerden...

ılk yarısı neşeliydi benim için, içeriğini de çok fazla bilmeden izlemiştim ilkinde ikinci yarı tamamen şok oldu. Beklemiyordum sanırım o komedinin bir anda drama dönüşmesini.

Irkçılığın hastalıklı yanına dokunan, insani bir filmdi benim için. Bir çocuk gözünden ırkçılığın/ her türlü ayrımcılığın nasıl yıkıcı etkiler doğurduğunu ele alışı başarılıydı.

Dili, dini, ırkı ne olursa olsun çocuğun her yerde çocuk olduğu ve çocukların masumiyeti, her gördüklerini oyuna çevirmesini etkileyici biçimde işlemişti.Ve babanın oğlu için tükenmez savaşı... Gözyaşları içinde izlediğim, yaşanan o acıların gerçek olduğunu düşündükçe insanlıktan soğuduğum bir filmdi. Burada özne bir ırk değil insanlıktı ve yaşananlarla birlikte insanlık ırkçılık karşısında en büyük savaşını verip mağlup olmuştu.

"Hayat Güzeldir"

Herkesin mutlaka bir tane , başucu , yüz kere izlese sıkılmayacağı ve her defasında aynı şekilde duygulanacağı ve güleceği filmler vardır , işte benim o filmlerimden bir tanesi hayat güzeldir.
ılk yarısında çok eğlenceli gülerek eğlenerek izliyorsunuz, Guidonun inanılmaz derecede ki sevimli konuşması , hareketleri , hayat neşesi içi sımsıcak ediyor. Tesadüfler, bilmeceler, aşk...
ikinci yarıda bambaşka bir boyuta geçiyor film. ınanılmaz sarısıcı , kasılarak izliyorsunuz. Guido ve oğlu arasında iletişim acaba ben olsam ne yapardım sorularını sorduruyor. Büyük bir insanlık suçu ve o ayıbın içinde masum insanlar ,çocuklar , Guido , Dora, Eliseo ...
Ben her izlediğimde keşke Guido keşke diyorum :( neyse yine canım sıkıldı.

makinisti izledim
bu kiritikler, sinema özetleri nasil yaniltiyor insani
ben filmi begendim,christian bale filmi cok iyi kotarmıs.bale gercekten o haliyle bile siradisiydi
allahim sucluluk duygusu, o vicdan azabi nasil birsey.. nasil kemirir insani, yok eder
bir suc islendiyse ve bedeli odenmediyse asla pesini birakmaz.. sonu cok klise gibi görünsede film türürnün iyilerinden

Back