• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 Senenin sıkıntısı kalbimde patladı ..

sigara içiyorsan zaten bırakman gerek
çay kahve uyku beslenme düzeni çok önemli
yaşınız gençse zaten yapmak istemezler
yanlış müdahele sizi kalp piline bagımlı bırakır
bunu göze alarak imza atman gerek
Kahve, sigara alışkanlığım var, çarpıntı yüzünden uyku düzenim de yok :( azaltmaya çalışıyorum sigarayı. 25 yaşındayım henüz.

Eko da sorun yok. Holter korkuttu. Kapakçığımdaki çökme yüzünden de biraz korktular
Korkacak bir şey yok, mitral kapak yetmezliği çoğu insanda görülebilen bir şey. Ağabeyim ve bende de mevcut ve ikimizde profesyonel sporcu olduğumuz dönemde öğrendik bunu.Spor hayatlarımızı etkilemedi.

Çok şükür ki, hayatını tehdit edebilecek bir sonuç yok koyduğun sonuçlara göre. Eğer Pause veya Blok olsaydı evet korkmalısın derdim.Yine de içinin rahat etmesi için eğer İstanbul'da isen Türk Kalp Vakfına bir uğra ve sonuçlarını göster derim.

Bi donem bendede olurdu. Yurtta kaliyordum, mutsuzdum, sürekli kahve-cay. Gece uykusu yok. Bi donem çok korkmustum , her gece hava alayim diye yurdun bahçesine çıkar yada revire giderdim. Nefes alırken zorlanıyordum.

Sonuç olarak, doktora gittim ve birşey çıkmadı. Uyku düzenini oluşturdum, kahveyi günde 1e düşürdüm, ve stresten uzak durdum.

Seninde bir şeyin yoktur inş, Çevrendekiler için değil, kendin için yasa canım. Geçmiş olsun.

Sonuçlar gozume normal gözüktü ama bu kadar dert etmenin ne gereği vardı? Lutfen sagligini hicbir seyin onune koyma

Korkacak bir şey yok, mitral kapak yetmezliği çoğu insanda görülebilen bir şey. Ağabeyim ve bende de mevcut ve ikimizde profesyonel sporcu olduğumuz dönemde öğrendik bunu.Spor hayatlarımızı etkilemedi.

Çok şükür ki, hayatını tehdit edebilecek bir sonuç yok koyduğun sonuçlara göre. Eğer Pause veya Blok olsaydı evet korkmalısın derdim.Yine de içinin rahat etmesi için eğer İstanbul'da isen Türk Kalp Vakfına bir uğra ve sonuçlarını göster derim.

Doktorların söyledikleri için korktum ben. Aklıma gelmemişti, Türk Kalp Vakfına gitmek. Teşekkür ederim.
Bi donem bendede olurdu. Yurtta kaliyordum, mutsuzdum, sürekli kahve-cay. Gece uykusu yok. Bi donem çok korkmustum , her gece hava alayim diye yurdun bahçesine çıkar yada revire giderdim. Nefes alırken zorlanıyordum.

Sonuç olarak, doktora gittim ve birşey çıkmadı. Uyku düzenini oluşturdum, kahveyi günde 1e düşürdüm, ve stresten uzak durdum.
Seninde bir şeyin yoktur inş, Çevrendekiler için değil, kendin için yasa canım. Geçmiş olsun.

Benim kalp atışlarım yüzünden uyku düzenim bozuldu. Uykudan uyandırıyor, yerimden sallıyor. Teşekkür ederim.

Sonuçlar gozume normal gözüktü ama bu kadar dert etmenin ne gereği vardı? Lutfen sagligini hicbir seyin onune koyma
Şu an bir sıkıntım yok. Tek derdim kalbim işte. Herkes normal dedi, doktorlar neden bu kadar korktu anlamadım. Öğrenci, asistan falan da değiller ki .. Doç. ve Prof. gittiklerim.

Benim oğlum için. doktor pat diye mikrosefali dedi aklım gitti nöroloji doktoruna yolladı o doktor bişey yok dedi

Doktorlar bazen. derinden giriyorlar mevzuya tabiki tedbiri elden bırakma panik atak olabilir olamaz diye neye göre dediler bilemiyorum, bu bir döngü önce çarpıntı başlıyor sonra sen korkuyosun kalbin iyice hızlı atıyo böyle böyle gidiyor

tiroid rahatsızlığı da nefes almakta güçlük ve çok hızlı kalp atışına sebep olabiliyor. isterseniz birde ona baktırın.

Git canım, önce telefonla randevu almayı ihmal etme...
Teşekkür ederim, alıyorum hemen.

Benim oğlum için. doktor pat diye mikrosefali dedi aklım gitti nöroloji doktoruna yolladı o doktor bişey yok dedi

Doktorlar bazen. derinden giriyorlar mevzuya tabiki tedbiri elden bırakma panik atak olabilir olamaz diye neye göre dediler bilemiyorum, bu bir döngü önce çarpıntı başlıyor sonra sen korkuyosun kalbin iyice hızlı atıyo böyle böyle gidiyor

İlk gittiğim doktor " 25 yaşında kalbin böyle nasıl çocuk doğuracaksın bu kalple " dedi. Yıkıldım resmen. Hiç 25 yaşında bir kadına, hem de kalbinden sıkıntısıyla gelmiş insana denir miydi? Hastaneler iyice mahfetti beni. Sevgilim sokmuyor artık doktorların yanına, sikintimi anlatıyorum tetkikleri bırakıyorum, O dinliyor. İnşallah birşeyim çıkmaz da, rahatlarım.

Herkese merhaba, önceki konumu hatırlayan olur mu bilmiyorum. Kısaca ailem ve sevgilim arasında savaş veriyordum. Gece uykudan uyandıran, nefesimi kesen, çarpıntılarım başladı. 3 doktora gittim " stres " dediler. EKG, eko, holter, kan tahlilleri hepsini yaptırdım. Aritmi bakacakmış bana. İlk gittiğim doktor sonuçları görünce korktu. Bir anda götürür Allah korusun dedi. 2 gece önce öyle çarpıntım oldu ki, kalkıp annemle vedalaşayım dedim artık. Çok zor, resmen ölümü bogazinizda hissediyorsunuz.

Konuyu dogru yere mi açtım bilmiyorum ama daha önce böyle bir sıkıntı yaşayan ve bana doktor önerisi yapabilecek biri var mı? Fotoğraf eklemeye çalışacağım inşallah olur. Belki anlayan birileri olur yönlendirir beni. Psikolojim çok bozuldu. Şimdiden teşekkür ederim .. Eki Görüntüle 1551569 Eki Görüntüle 1551570 Eki Görüntüle 1551569
kuzenimde bunu çekerken heyecan yapmış bidaha bidaha baktılar, sorun çıkmadı, sanırım son zamanlarda fazla stres yaptınız, orada bir konuda eser kelimesi kullanılmış o genelde, çok az miktar alamında kullanılıyor ama kontrol amaçlı yönlendiriyorlar. içiniz rahat olması için gidin ama sakinleşince gidin. tansiyn falanda çıkıyor olabilir, oda çarpıntı yapabilir.
zaten sonuç yazısındada normal diyor orda. çok geçmiş olsun:)

kuzenimde bunu çekerken heyecan yapmış bidaha bidaha baktılar, sorun çıkmadı, sanırım son zamanlarda fazla stres yaptınız, orada bir konuda eser kelimesi kullanılmış o genelde, çok az miktar alamında kullanılıyor ama kontrol amaçlı yönlendiriyorlar. içiniz rahat olması için gidin ama sakinleşince gidin. tansiyn falanda çıkıyor olabilir, oda çarpıntı yapabilir.
zaten sonuç yazısındada normal diyor orda. çok geçmiş olsun:)

Sıkıntılarım yoktu çarpıntı başladığında. Tansiyonu evde ölçüyorum normal çıkıyor, kalp 100 ün üstünde hep. Doktorlar korkuttu beni, iyiydim yoksa :/ Teşekkür ederim

Sıkıntılarım yoktu çarpıntı başladığında. Tansiyonu evde ölçüyorum normal çıkıyor, kalp 100 ün üstünde hep. Doktorlar korkuttu beni, iyiydim yoksa :/ Teşekkür ederim
ben okb liyim ve sıcağada gelemem benim kalp 140 ları gördü :)
hastanede çalışan akrabam var az çok ondan bazen bilgi alırım o yüzden söyledim onları, birde kızımın kalbinde eser derecede üfürüm vardı ordan aşinayım, korkutmayın kendinizi bence bişeyiniz yok Allah ın izniyle

ben okb liyim ve sıcağada gelemem benim kalp 140 ları gördü :)
hastanede çalışan akrabam var az çok ondan bazen bilgi alırım o yüzden söyledim onları, birde kızımın kalbinde eser derecede üfürüm vardı ordan aşinayım, korkutmayın kendinizi bence bişeyiniz yok Allah ın izniyle

Size de geçmiş olsun :( Holter 201 i gösterin ce korktum. İnşallah yoktur. Allah tüm hastalara şifa versin, Rabbim kimseyi darda koymasın inşallah

Tek tek okuyamadım ama aynı sıkıntılar, aynı tahlilleri ben de yaşadım. Bende de kalp kapakçığında çökme çıktı. Bu büyük bi sorun değilmiş. Benim de taşimardi dediler ilk, holterde 200lere vurmuş. Velhasıl, panik atak çıktı sonunda. İçtiğim 1 avuç ilaç yerini tatlı antidepresanlarıma bıraktı. Bir de ben psikolog olduğum için hemen arkadaşlarıma terapiye gittim. Şuaralar iyiyim. Özelden de ulaşabilirsiniz, ama tüm sonuçlarınız iyi çıkarsa lütfen psikiyatriye gidin. Yaşadığınız ili bilmiyorum ama büyük şehirlerde psikiyatri tavsiyesinde bulunabilirim

Tek tek okuyamadım ama aynı sıkıntılar, aynı tahlilleri ben de yaşadım. Bende de kalp kapakçığında çökme çıktı. Bu büyük bi sorun değilmiş. Benim de taşimardi dediler ilk, holterde 200lere vurmuş. Velhasıl, panik atak çıktı sonunda. İçtiğim 1 avuç ilaç yerini tatlı antidepresanlarıma bıraktı. Bir de ben psikolog olduğum için hemen arkadaşlarıma terapiye gittim. Şuaralar iyiyim. Özelden de ulaşabilirsiniz, ama tüm sonuçlarınız iyi çıkarsa lütfen psikiyatriye gidin. Yaşadığınız ili bilmiyorum ama büyük şehirlerde psikiyatri tavsiyesinde bulunabilirim

Panik atak da kötü :( 8 basamak çıkınca kalbim küt küt. Bazen durup dururken. Merdiven çıkamıyorum, uzun yürüyemiyorum. Yaptığım çok yanlışlar vardı, anlattım doktorlara. 5 sene telefonu kalbimin üstünde taşıdım ( okul yıllarında ), 10 senedir telefon yastığımın altında uyurum, günde 1 paket sigara 2 fincan kahve içiyorum, 3 senedir stres altındayım. Çok sıkıntılı dönemlerden geçtim. Şu aralar durulsa da, tekrar başlayacak. Yarın için Türk Kalp Vakfından randevu aldım, bir de oraya gideyim. Bakalım ne diyecekler. Şu an istanbul'dayım. Öyle de, böyle de ihtiyacım olacak bir psikiyatriste ..

Kalp kapakçığımda çökme başlamış, o yüzden de korktular sanırım. Net birsey demiyorlarki. Sadece başka bir doktora yönlendirdi ikisi de
Bacim gecen yil kosuyolu kalp hastanesinde bana ritim bozuklugu ve kalp kapakcigi bozuklugu var dediler.gecen gun baska hastanede profa gittim.oda kapak bozulmasi yok ritlimlerin olumcul cikmis dedi eski tetkik sonuclarima bakip.iki gun holter takti bugun sonucu ogrenmeye dizlerim titreyerek gittim.buseferde normal hersey dedi.ve ben hamileyim resmen beni goturecekti kalpten.doktorlara guvenmiyorum neyazikki....

Bacim gecen yil kosuyolu kalp hastanesinde bana ritim bozuklugu ve kalp kapakcigi bozuklugu var dediler.gecen gun baska hastanede profa gittim.oda kapak bozulmasi yok ritlimlerin olumcul cikmis dedi eski tetkik sonuclarima bakip.iki gun holter takti bugun sonucu ogrenmeye dizlerim titreyerek gittim.buseferde normal hersey dedi.ve ben hamileyim resmen beni goturecekti kalpten.doktorlara guvenmiyorum neyazikki....

Ya bana net birşey deseler razıyım. Hani nedir, neden olmuş, ne yapılacak? İlk gittiğim daha yeni doktordu, 30 lu yaşlarda ancaydi. Sadece ilaç verip gönderdi, içime saldigi korkuyla bıraktı. 2.doktor çok korktu, aritmi bölümüne git dedi. 3.doktor da gel aritmiyle görüştüreyim seni dedi, bi türlü yakalayamadik adamı. Hamilesin bide, Allah korusun. İyice bakmadan birşey denir mi :/

Sana da geçmiş olsun, sağlıkla dünyaya gelsin bebişin inşallah :)

Back
X