- 13 Mart 2019
- 71
- 47
- 33
- Konu Sahibi Melikexxxyyzz
Merhabalar 29 yaşındayım 3 yıllık evliyim. 3 yıldır tüp bebek tedavisi görüyorum. Yumurta rezerv azlığım var 0.02 amh 33 fsh değerine sahip olarak ilk gittiğim doktorum direk tüp bebek yapmam gerektiğini söyledi. 3 yıldır yumurta toplama ve embriyo havuzu tekniği uygulanarak 9 opu işlemi 2+1 prp işlemi uygulandı. 4 embriyo oluştu. 2'li şekilde transfer edildi. İlk transferim de gebe kaldım ama boş gebelik oluşmuş ilaçla düşük yaptım. 6 ay sonra kalan 2 embriyo transfer edildi sonuç negatif. Bu sürede pandemi patladı ve süreci bırakarak kendiliğinden denemeye karar verdim. Halk efsanesi ebelere merhaba gittim, kürler-karışımlar kullandım. Genel kontrolde folikül sayımın iyice azaldığını söyledi doktor. İlk zamanlar 3-4 folikül bulunurken artık 2 folikül gözüküyordu. Doktorum yeniden prp önerdi 3. Prp yaptırdım ve 3 ay antioksidan yönünden zengin beslenme programı ve vitamin takviyesine devam ettirdi. Bugün 3. Adetim de kontrolüm vardı ve hiç yumurta bulunamadı. Doktor şaşkın ben şaşkınım... önümüzdeki ay belki oluşur dedi ama yıkıldım... Doktorum yumurta varsa umut vardır diyerek beni motive ederken tedavi sonrası hiç yumurtanın bulunamaması karşısında ne diyeceğini bilemedi ve bu durum beni çok yaraladı. Bir anda yumurtalar sıfırlanabilir mi bilmiyorum. Bunun yanında 2 doz biontech aşımı oldum acaba onun yumurtalıklara olumsuz etkisi mi oluştu onu da bilmiyorum... kısacası bilinmezlik içindeyim, sizlerden buna benzer süreç yaşayan varsa ne durumdasınız nasıl başa çıktınız?