Merhaba, ilk iki oğlumun doğumunu da önceden burada paylaşmıştım. 2012'de ilk oğlumu 6 saatte, 2016'da ikinci oğlumu kucağıma almayı nasip etti Allah. İkisi de farklı sebeplerle suni sancı ile başlatılmıştı ve normal doğumla dünyaya gelmişlerdi. üçüncü oğlumun da normal olmasını çok cok istiyordum bir aksilik olmazsa. 40 hafta dolana kadar bekledik fakat bebeğin keyfi yerinde olacak ki son iki hafta yalancı sancılar ile ha doğdu doğacak diye dolastim. Fakat 40 hafta dolunca doktorum beklemeyelim dedi ve 10 nisan günü 40+0 da sabah 6.20'de hastaneye yatisimı yaptık. Bu sefer sonradan keşke şöyle olsaydı diyecegim bir doğum olsun istemiyordum. Dogumhane sakin ve sancı odaları tek kisilik olduğu için eşimi de yanıma aldılar. Bu sefer doğumda yanımda olmasını çok istemiş doktora da fazlaca ısrar etmiştim. Dogum oncesi rutin olan nst lavman vs derken suni sancı serumunu taktiklarinda saat 7.20 olmustu. İlk aşamada 30 daha sonra 60 a çıkardılar sancı dozajini. Bu arada yatış yaptığımızda ilk kontrolde ebe 3.5-4 cm açıklık var demişti. Demek ki yalancı sancılar ve son iki gundeki bagirsak hareketleri açılmaya sebep olmuş.suni sancı dozu 60 olunca biraz biraz sancıları hissetmeye başlamistim 2. Doğumunda da böyle olmuştu m o zamn sancı şiddetine odaklanmış sancin var mı diye gelip giden ebeye yok dedikçe (sancıyı çok az hissediyordum çünkü) ebe 250 ye kadar çıkarmıştı dozu ve doğum esnasında gereksiz fazladan ağrı çekmiştim. Bu sefer acıya değil kasılmalara odaklandım. 100'e çıkarttılar dozu ve ben sancıları biraz daha şiddetli hissetmeye başladım. sancıları kolay atlatmanin 3 yolu var. Nefes-yan yatış (mümkünse ayakt)-bele baskı uygulama. Nst'ye bağlı olduğum için yan yatarak nefes ve eşimin belime baskı uygulaması ile sancıları kolayca atlatiyordum. Bu arada saat daha henüz 8 olmamıştı. kasılmalar ise 2 dk da bir geliyordu. Ebe gelip sancı çar mi dediğinde çok fazla sancim olmadığını ama kasilmalarin 2 dakikada bir olduğunu söyleyince bir kontrol daha yaptı. Açılma 7-8 cm olmuştu. Doğum odasına alıp orada bekleyelim hızlı ilerliyor dediler. Oraya geçtim. Orada eşimi yarım saat kadar dışarıda tuttular. sancılar biraz biraz zorlar olmuştu fakat yine de thmmul edilmeyecek gibi değildi. Bebeğimin ilerleyişini hissediyordum. Doğum iyice yaklaşınca eşimi de içeri aldılar. Bebeğin başının çıktığı kısım biraz zor oluyor tabi o süreçte yapmyacagim duygusu geliyor insana. İlk bir kaç sefer ikinmayi beceremedim o sıra eşimin yakasina yapisip çok zor diye bağırdığımı hatırlıyorum. Bir ara eşimin beti benzi de atmış durumdaydı :) bir hasta bakıcı abla kuruya dudaklarımı ıslattı sürekli yüzüme su serpti. Allah razı olsun o hanımdan. Son 2 ıkınmayı düzgün yapabildim ve bebisim kolayca geldi. Bu kadar kısa ve kolay olacağını thmin etmezdim. 7.20 de suni snci başlatılmış ve bebeğin 8.55 de dogmustu. Yani 1.5 saatte doğmuştu. çoğu arkadaşıma göre kolay doğumlar yaşamış olsam da em kolayı bile insanı zorluyor. Ama taze can kucağına getirilince insan hepsini unutuyor. Allah'a nasıl sükredecegini bilemiyor. 3 oğlum olunca şimdiden herkes bir de kizin olsun demeye başladı. şimdilik öyle bir niyetim yok. fkt Allah bir evlat daha nasip ederse bu sefer 45 dk da doğacak galiba. :) bu tecrübemi okuyan hamileler umarım pozitif birşeyler hissedebilir. Çünkü bu süreçte iyi hikayeler duymaya ihtiyacımiz oluyor. ..