yemin ediyorum beynim yandi bu nedir ya! biri diyor biseyi yok digeri bozuk mala cikarmis demedigi kalmamis inanailmaz. Ben sadece sunu söylecegim size, biz esimle ne ikili ne uclu test yaptirmadik Türkiyede yasiyorduk, bazi doktorlar cok sert konustu bazilari sallamadi, oglum dogu yurt disina tasindik, turkiyede sallamadiklari bi degeri oturdugumuz yerdeki cocuk doktoru acaip ciddiye aldi, fenül ketönüri olma ihtimali var diye korkuttu bizi, gel gelelim prof doktor 4 aylik cocugunun döndügünü ve hareketlerini görünce buyuk ihtimal bu hastalik yok ama 6 ayda bir kan verecek, 2 yas sonrasi kesin bisi söyleyecegiz dedi. ve dedi ki esimde de bende de gen havuzumuzda ayni gende bozukluk varmis, cocuklarimizin yuzde 25 i nde aynen bu degerler cikacakmis. yani bu degerler de 2 li ve 3lu testlerde yuzde 66 engelli olacak sonucunu cikaran degerler. Sonuc su ki iyi ki bu testleri yaptirip ne kendimizi ne oglumuzu vakti zamaninda üzmemisiz. cünkü kendisi 5 aylik emeklemeye ,6 aylik siralamaya, 9 aylikken yürümeye, 10 aylikken kelime kelime, yasinda cumle cumle, 1,5 yasini bitirdiginde ise bildigin sorulu cumlelerle konusmaya basladi, iki dilli ve erkek cocuk olmasina ragmen. Yani diyecegim o ki 22. haftadan önce de detayli ultrasondan bisi anlasilmaz kalbi bile net görünmez demisti doktorum bana, ben 24. haftada yaptirmistim detayli ultrasonu. Yani kalbi delik beyninde delik var, kolu bacagi yok gibi bazi bilgiler düsündürebilir ama diger bilgileri cok da kaale almayin derim. biz canli örnegiyiz.