3 lu tarama testim riskli cikti

S I L A

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
329
9
98
46
merhaba arkadaslar. 17 haftalik gebeyim 2 gun once 3 lu tarama testim 1:142 riskli cikti yani down sendromu riski.. 40 yasindayim..2.bebegime gebeyim. dr aminosentez yada nifty testi dedi. nifty yaptirdim kan alindi. sonucu bekliyorum.aglaya aglaya harap oldum.cevrenizde bu tarz bisey yasayan varmi paylasirmisiniz.moralim.cok bozuk.

merhaba arkadaslar. 17 haftalik gebeyim 2 gun once 3 lu tarama testim 1:142 riskli cikti yani down sendromu riski.. 40 yasindayim..2.bebegime gebeyim. dr aminosentez yada nifty testi dedi. nifty yaptirdim kan alindi. sonucu bekliyorum.aglaya aglaya harap oldum.cevrenizde bu tarz bisey yasayan varmi paylasirmisiniz.moralim.cok bozuk.
benm yakın arkadaşımn da ense kalınlığı cıktı bebeğinde oda kan verdi haftaya so üç alicam ama riskli onun bebeğinde rabbim şifa versin ikinizin bebeginede bir tahlil varmış net belli oluyormuş 3 bin tl imiş ama ne olduğunu bilemedim

Amniosentez riskli bir yontem, niftynin yapılışıni bilmiyorum. Bebekte sıkıntı çıkarsa gebeligi bitirmeyi düşünüyor musunuz?

Canim daha gecen hafta bi arkadasimim 2li testi riskli cikti o da 37 yasinda 1:130 çikti nifty test yptirdi sonucu 10 gun sonra temiz geldi cok sukur benimde ayrintili ultrasonda 20. Haftada yapildi burun kemigi cok kucuk dedi riskli dediler prena test yapildi bendimde cok sukur temiz cikti o yuzden stres yapma canim insallh seninde temiz cikicak su anda cok fazla kisiye oneriyolar kan testini

Bu arada ense kalinligi kac kisti burun kemigi goruldumu onlarda cok onemli senin yasindan dolayida riskin direk yuksek cikar zaten sen stres yapma bence guzel gelicek sonucun

Bızım gruptan 2 kısıye denk geldı bu . Ikısıde 38 'lı yaslardaydı cok sukur ıkısınınde sonuçları temız geldı . Bırı amnıyosentez yaptırdı , dıgerıde kan aldırdı.Pardon 3. kışı daha vardı oda 30 yasındaydı onunda temızdı

Amniosentez riskli bir yontem, niftynin yapılışıni bilmiyorum. Bebekte sıkıntı çıkarsa gebeligi bitirmeyi düşünüyor musunuz?
ahh oyle zorki suan tum olasiliklari dusunuyoruz. olursa nolur olmazsa diye.. hayat cok zor mucadele..bu tip bebeklerin sorunlari cok fazla gelisim geriligi zeka geriligi kalp sorinlari toplumda dislanma vs.bir ise de giremiyorlar..kim arakasinda olacak surekli..herseyi dusunmek zorundayim mecburen.. cok yipratici bir durum..

benm yakın arkadaşımn da ense kalınlığı cıktı bebeğinde oda kan verdi haftaya so üç alicam ama riskli onun bebeğinde rabbim şifa versin ikinizin bebeginede bir tahlil varmış net belli oluyormuş 3 bin tl imiş ama ne olduğunu bilemedim
evet o testin adi nifty ..kan alip yurt disina yolluyorlar.. tr de suan yok..sonucu ciktimi arkadasinin.

ahh oyle zorki suan tum olasiliklari dusunuyoruz. olursa nolur olmazsa diye.. hayat cok zor mucadele..bu tip bebeklerin sorunlari cok fazla gelisim geriligi zeka geriligi kalp sorinlari toplumda dislanma vs.bir ise de giremiyorlar..kim arakasinda olacak surekli..herseyi dusunmek zorundayim mecburen.. cok yipratici bir durum..
Öncelikle ferah düşünün kuzenim de gebeliklerini ileri yaslarda yasadi. Bazi degerler yaştan dolayi direk yuksek cikiyor. Zaten daha önce de hamilelik gecirmissiniz biliyorsunuzdur, stres bebeği ve gelisimini çok olumsuz etkileyen bir durum. Bunu pek çok anne adayi duyuyor fakst bu testleri yaptiran anne adaylarindan çok küçük bir kismi bu durumu yasiyor. Bu testlerin cogunun sonucu temiz cikiyor. Sabirli olun hayirli haberler yakinda gelecektir inşallah.

Bu arada ense kalinligi kac kisti burun kemigi goruldumu onlarda cok onemli senin yasindan dolayida riskin direk yuksek cikar zaten sen stres yapma bence guzel gelicek sonucun
henuz 4 lu usg yapilmadi ocak ilk haftasi randevum.20.haftada oluyomus. o zamn gorulur ense kalinligi burun vs.insallah sonucum guzel gelir dunyalar benim olur.

Taşlanmaya hazırım. Ama ben şunu düşünüyorum ki.. Bu işi artık para tuzağına çevirdiler. her hamileyi korkutuyorlar. sonrada siz bilirsiniz ama bence yaptırın gibi kurt düşürüyorlar. sonuçlar hep negatif. siz de içinizi ferah tutun. inşallah sağlıkla gelir.
Bende ayni sizin gibi dusunuyorum esimde aynisini dedi temiz cikicak para tuzagi ama sen bu stresle hamileligini geciremezsin dedi bizde yaptirdik icim rahatti yaptirdigimda da ama yaptirmasam hep aklimin bi kosesinde durucakti ve hamileligim boyunca stres yasicaktim

sakin olun boşuna ağlayıp harap etmeyin kendinizi muhtemel yaşınızdan öyle çıkmıştır.
benim zamanımda o kan testi yoktu. amniyosentez yaptırmıştım.
üstelik sadece down da çıkmadı bende beyninde kist, trizomi 18 de çıktı. doğursanda 2 yaşına kadar yaşar dediler.
12 yaşında şu an ellerinizden öper.

Back
X