• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 lü tarama testi riski yüksek olması

6erym

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2019
1.411
1.006
83
36
Merhaba hanımlar.Benim 5 gün önce yaptirmis oldugum 3 lu tarama testinde b hcg ye gore riskim 1:53 cikti cok yuksek ve tedirgin edici bir risk.dr hemen amniyosentez istedi yarin sabah yapilacak.anlamadigim down sendromu disinda baska bir sebepten bhcg yukselemez mi benim degerim suan 153780 mom deger 8.25 ense kalinligi 1.5 idi burun kemigi de iyidi suyunda sorun yoktu bugune kadar hicbir anormallik gorunmedi 3 lusubde hcg si yuksek cikip saglikli dogum yapan var mi

Yas riski olsaydi onemsemezdim ama neden bukadar b hcg yukseldi anlamadim dr buyuk ihtimalle bebekteki anomaliden dedi oncesinde 2 cocugum daha var genetik olarak ta bir sorun yok kinsede cikmadi boyle bisey normalde olmasi gereken hcg 70 80 binlerdeyken bendeki 154 bine kadar cikmis baska sebebi olabilir mi acaba cok korkuyorum QUOTE="Iklimersu, post: 62232830, member: 964149"]
Bi arkadasimin 2 li taramada, birinin de 3 lu taramada sorun var dendi 9 ayini sikintiyla dualarla gecirdiler ama saglikli dogdu ikiside simdi birinin kizi birinin oglu var akil kupleri masallah dert etmeyin derim
[/QUOTE]

Merhaba hanımlar.Benim 5 gün önce yaptirmis oldugum 3 lu tarama testinde b hcg ye gore riskim 1:53 cikti cok yuksek ve tedirgin edici bir risk.dr hemen amniyosentez istedi yarin sabah yapilacak.anlamadigim down sendromu disinda baska bir sebepten bhcg yukselemez mi benim degerim suan 153780 mom deger 8.25 ense kalinligi 1.5 idi burun kemigi de iyidi suyunda sorun yoktu bugune kadar hicbir anormallik gorunmedi 3 lusubde hcg si yuksek cikip saglikli dogum yapan var mi
Amniyosentez riskli diye biliyorum yaptirmayin bence.arkadasimdada anormallik cikmisti yaptirmadi saglikli dogdu bebegi

Peki hcg hormonu mu yuksekti yoksa yas faktorumu benim b hcg guksek cikti

Benimde bir bilgim yok ama boyle soylenipde sağlikli bebekleri olan cok kisi duydum. Ins sizinde yoktur bebisiniz saglikli dogar.

Suan ozel testlere butce ayiramadigimdan mecbur amniyosentezi yaptiricam ruhum sıkışıyor sanki

Amniyosentez yaptirmayin rriskli. Fetal dna yaptirin mutlaka. Ama nacizane gorusum kromozomal bozukluk olsa 2 lide cikardi yani sonradan kromozomal bir bozukluk gelisebilir mi bilmiyorum...

Benimde 3 lu tarama 1/65 çıktı risk. Amniyosentez dediler yaptirmadim doğumu bekliyorum.

Az.once geldim amniyosentezden aci falan duymadim.bebekte iyi agrim sancim yok gunluk hayatima devam ediyorum tek stresli kismi sonuclari beklemek

Sizlerin bahsettigi risk biyokimyasal mi yoksa yas faktorumu?

Amniyosentez yaptirmayin rriskli. Fetal dna yaptirin mutlaka. Ama nacizane gorusum kromozomal bozukluk olsa 2 lide cikardi yani sonradan kromozomal bir bozukluk gelisebilir mi bilmiyorum...
2 lide gun olmadigi icin dr 3 luye cagirmisti yani yaptiramadim :(

Back
X