3 lu tarama testi gereksizmi

Pandora kutusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2020
107
34
48
42
Dün doktora gittim 16 haftalik hamileyim.doktoruma 3 lü tarama testi için ne zaman geleyim dedim gerek yok 2lisini yaptık zaten dedi.renkli ultrasona bakti gosterdi elini ayagini sirtini kollarini falan bas olcusune bakti.burda fazla doktor secenegim yok ne yapmam lazim .doktor dogru biliyordur ama yinede kafam karisti baska doktormu bulmaliyim.doktor hariç sağlık ocağı falan yapiyormu

3lü Test Elbetdeki Gereksiz Değildir!! Coğu kadin için Oldukca gereklidir.

Heleki Risk grubundaki Anne Adaylari için!
Doktorunuzu Arayin Ve Istedinizi belirtin, eğer risk grubundaysaniz.
Bu test 16-18 Arasinda yapilir.
Nadiren de 15-22 hafta arasinda yapilir.

2li test güzel geldiyse yapmıyorlar genelde
Çünkü güvenilirliği en yüksek olan ikili test.
Bir de genelde üçlü değil sadece AFP testi yapıyorlar.
Ben hem özel hem devlet kontrolündeyim özeldeki doktorum ikili çok güzel üçlüye gerek yok dedi fakat devletteki bir sonraki randevunda şu gün gel AFP testi yapalım dedi direk.
Ben her iki gebeliğimde de böylece AFP testi yaptırdım. He devletteki doktor istemeseydi veya randevum denk gelmeseydi yaptırmazdım çokta önem vermiyorum açıkçası.
Benim için asıl önemli olan detaylı ultrason idi.
Sana kalmış yani.

Dün doktora gittim 16 haftalik hamileyim.doktoruma 3 lü tarama testi için ne zaman geleyim dedim gerek yok 2lisini yaptık zaten dedi.renkli ultrasona bakti gosterdi elini ayagini sirtini kollarini falan bas olcusune bakti.burda fazla doktor secenegim yok ne yapmam lazim .doktor dogru biliyordur ama yinede kafam karisti baska doktormu bulmaliyim.doktor hariç sağlık ocağı falan yapiyormu
Hayır canım bakma yorumlara ikili iyi ise 3 lüye 4 lüye gerek tok diyor çoğu doktor bende öyle düşünüyorum boşuna yanlış sonuçlar can sıkar. İkili en iyisi o tamam ultrasonda tamam 👌 için rahat olsun. Ben şimdi hiç bir testi yaptırmadan direk fetal dna yaptıracam hatta..

Hayır canım bakma yorumlara ikili iyi ise 3 lüye 4 lüye gerek tok diyor çoğu doktor bende öyle düşünüyorum boşuna yanlış sonuçlar can sıkar. İkili en iyisi o tamam ultrasonda tamam 👌 için rahat olsun. Ben şimdi hiç bir testi yaptırmadan direk fetal dna yaptıracam hatta..
Allah razı olsun bende tedirgindim dün doktor gerek yok deyince şaşırdım. Içim rahatladı sagolun

2li 3lü e 4lü tarama 2li de %90 3lü de %70 4lü de %50 gibi sonuçlar doğru cıkıyormıs ben doktoruma sorduğumda öyle söylemişti ben 2li Teste yetişirsem eger diğerlerini yaptırmayı düşünmüyorum.

2li 3lü e 4lü tarama 2li de %90 3lü de %70 4lü de %50 gibi sonuçlar doğru cıkıyormıs ben doktoruma sorduğumda öyle söylemişti ben 2li Teste yetişirsem eger diğerlerini yaptırmayı düşünmüyorum.
Hmm cok tesekkurederim ihmal etmeyin haftasini sizde Allah saglicakla kucagimiza almayi nasip etsin.

İkili testinizde herhangi bir sorun yoksa her şey iyise doktorların birçoğu üçüncüyü genelde istemez. İçiniz rahat olsun allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin 🥰

Yarin 12.haftama giricem. Hic yaptirmiyim diyorum ne ikili ne ucluyu. Gelen allahtan sonucta yanilma payi olan seyler icin hamileligimi zor gecirmeym dusuncesindeym. Cok kararsizim bi yandn da

Yarin 12.haftama giricem. Hic yaptirmiyim diyorum ne ikili ne ucluyu. Gelen allahtan sonucta yanilma payi olan seyler icin hamileligimi zor gecirmeym dusuncesindeym. Cok kararsizim bi yandn da
Bende öyle düşündüm yaptrmadm. Hastanedan verdikleri bilgi kağıdında %100 doğru sonuç vermediği yazdığı için yaptrmaktan vazgeçmştim.. takntlym hamileliği kendme zehr ederdm 😔

Bence böyle düşünmeyin. İkili tarama testinin sonucu negatif gelecek diye bir şey yok. Olumlu sonuç gelince de moral oluyor. Ayrıca olumsuz bir sonuç gelirse de hem hamilelikte hem doğumda ona göre önlemler alınıyor. Mesela gebelik diyabeti ve tansiyonu gelişme ihtimali yükseldiğinden daha sıkı takip ediliyor ve bebekte kalp ve böbrek sorunları daha sık görüldüğü için doğum sonrası muayenesi, gerekirse mudahale ona göre yapılıyor. Yanılma payından çok çekiniyorsanız fetal dna testi yaptırabilirsiniz. Doğruluk oranı %99.

Benim doktorum da ankarada adınduyulmus Bi doktor 3lüü yapmıyor 2li de risk varsa 4lü yapıyor 2li risk yoksa onuda yapmıyor 3lü 4lü yanıltıcı olabilir bsu bosuna canını sıkmayalım istersen yaparım ama bence gerek yok dedi detaylıda bakarız herseyine o daha önemli dedi

2 li güzelse gerek duyulmuyor pek sonraki testlee daha önemli renkli ultrason falan

Back
X